Retete bebelusi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papy spune:

eu ii dau fructele si fierte asa am citit ca trebuie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:



IATA SI CATEVA RETETE INCERCATE DE NOI...(UNELE...CA NOI SUNTEM INCA MICI...RESTUL LE-AU INCEARCAT PRIETENI NOSTRI...SI POATE SI VOI! )

PAPANASI CU BRANZA ( DUPA 6 LUNI)

- 100 G.BRANZA DE VACI DULCE;
- 20 G. FAINA SAU GRIS;
- O JUMATATE DE OU;
- 5 GR. DE UNT SAU 1/2 LINGURITE SMANTANA;
- 10 G. ZAHAR.
Se amesteca branza de vaci cu oulsi zaharul, apoi incorporezi totul cu grija in faina sau gris; cu o lingurita inmuiata in apa iei "bile" din compozitiesi le puneti la fier intr-un vascu apa deja clocotitacu putina (ffff)sare;cand papanasii se ridica la suprafata si ii puteti lua; se servesc cu smantana sau cu unt;cine vrea "ceva dulce" ii serveste cu dulceatasau sirop de fructe.

pofta buna va ureaza Gaby si Razvan!


SUPA CREMA DE CONOPIDA (DE LA 6 LUNI)

- CONOPIDA POTRIVITA;
- 2 LINGURI UNT;
- 2/3 LINGURI SMANTANA;
- 1 LINGURA FAINA;
- PATRUNJEL VERDE;
-SARE, DUPA GUST.
Se pune conopida la fiet si se mai adauga la supa o lingurita de faina dizolvata in putina apa;cand da in clocot se pun untul si sarea-se fierbe cam 45 de min.la foc potrivit; cand este gata se ia conopida cu paleta si se trece prin sitatot in apa in care a fiert, adaugati smantana si patrunjelul;se poate servi si cu crutoane pentru bebeii mai mari!

POFTA BUNA!

SALATATA DE FRUCTE
- BOABEDE STRUGURI;
- 2 MERE;
-O PARA;
- O BANANA;
- POROCALA;
- JUMATATE DE LAMIE;
- 50 G. FRISCA DE CASA;

Se spala si se curata de coaja fructele,un mar se taie cubulete,para si o porto se taie feli;se pun in bol toatepeste care adaugam sucul de la un mar, o porto si lamaia.Deasupra se pune frisca,se orneaza cu boabe de struguri.

FRISCA DE CASA:
Se mixeaza jumatate de pahar de smantananedegresata cu 2 linguri de zahar pudra.

POFTA BUNA LA BEBEI!!!!!

NEGRSA (cam pe la 2 ani,depinde de fiecare copil ce papa...)

400 G.zahar se freaca cu 125 de unt,3 linguri cacao si 10 linguri lapte, apoi se pun pe foc toate acestea pana la primul clocot.se ia de pe foc imediat, si intr-o cana se pastreaza cam 20 de linguri din aceasta compozitie in care se puncateva patratele de ciocolata; restul compozitiei se da la rece.dupa ce sa racit se incorporeaza 4 galbenusuri , amestecand mereu; se pune apoi 250g faina in care se pune un pliculet de praf de copt. Se bat albusurile spuma de la cele 4 oua,si se amesteca cele doua compozitii; se da la cuptor 30/40 min., nu deschideti cuptorul in primele 20 min.Cand este calda se scoate si se pune peste ea amestecul de cioclata pastrat in cana.
Cand se raceste tai-o in diferite formevesele, ca sa capteze atentia copilului.



ROSII UMPLUTE ( DE LA UN AN)

Se aleg un kg. se rosii tari si marime potrivita, se taie un capac la fiecaresi se scobeste miezul;se iau semintele iar ce ramane se amesteca cu o felie de paine inmuiata in lapte,un galbenus de ou,ceapa tocata sau rasa(fin), uleide masline(nu numai) si 250 gr. branza de vaci, telemea...etc. Aceasta compozitie se amesteca bine si se pune in rosii, peste care se pune marar tocat.
POFTA BUNA!


MERE CU MIERE ( CAM LA UN AN...RAZVA DEJA PAPA...SI ARE 8 LUNI )

O jumatate de kg. de mere se spala, se curata de coajasi samburi si se dau prin razatoare. se storc la storcator : o porto, o piersica,doua mere si o jumate de banana.Merele rase se amesteca cu branza de vaci (200 gr.) , o lingura de unt, un pumn de stafide si 50 gr. smantana.Apoi se adauga zeama de la juma de lamaie,100 gr. de miere si sucul de fructe. Se consuma ca desert sau mic dejun.


SALATA DE CRUDITATI

100 GR. MERE,100 GR. TELINA, 100 GR. MORCOVI, 100 GR. DE IAURT SAU 50GR. SMANTANA SAU O LINGURITA ULEI.
Se curata, se spala, se rad prin razatoarea mare merele, si prin cea mica celelalte si se amesteca, se pune iaurtul.Daca puneti ulei, puneti si zeama de lamaie.

POFTA BUNA!

daca mai pofti....mai avem si altele!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Salut, mamicilor!

Nici nu am stiut ca fructele se dau fierte la bb. Desi am inceput destul de tarziu diversificarea (abia dupa 6 luni, pt ca in afara de piept nu vroia nimic) puiutu meu se da in vant dupa banana, mar rosu razuit, capsuni, fagi, rodii, pepene, mandarine, mango desi are numai 14 luni. Papam cu mare placere si fructele din compoturi, la fel si merele coapte la cuptor. Nu-i place avocado, dar am citit undeva ca contine anumite vitamine ce contribuie la crestere. Si cum puiutu meu e cam scundut, tare as vrea sa-i pot da si acest fruct care la noi costa cat o avere, dar nu stiu cum sa-l gatesc .
Ma ajuta cineva?..





Pupici,
Danza & Danuz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Salata de fructe cu avocado

Avocado: Pulpa fondanta si dulce a avocadululi este in general foarte apreciata de bebei. Acest fruct se asociaza foarte bine cu papaya, banana sau para. Bogat in fibre, acid folic, vitamine B12, C si E.

Preparare: Striviti sau mixati un sfert dintr-un avocado mic cu o jumatate de banana mica si 1 sau 2 linguri de lapte. Banana poate fi inlocuita cu o jumatate de papaya (laptele este facultativ)

@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)

"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:


MERE UMPLUTE (DUPA UN AN)* 1 KG. MERE
* 2 OUA
* 100 ML. LAPTE
* 2/3 FELII DE PAINE
* UN PUMN DE STAFIDE
* 150 G. ZAHAR

Merele se spalasi se decupeaza la ele cate un capac.Se scobeste miezul.Acesta se amesteca cu ouale,miezul de la paine,( care a fost inmuiat in lapte si stors) stafidele si putin zahar, dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu merele care se dau la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.Sunt gata in maxim jumatate de ora.Din restul de zahar se prepar aun sirop cu care se glaseaza merele la final.

POFTA BUNA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

COVRIGI (DUPA UN AN)
* 250 GR. FAINA
* 200 GR.ZAHAR
* 2 OUA
* 100 ML. LAPTE
Din faina, zahar, lapte, oua si zaharul vanilat se face un aluat (se amesteca bine in vas pana devine aluat nici moale, nici tare) Pe un fund de lemn se pune aluatul si se presara un pic de faina; se mai framanta pana nu se mai lipeste de maini.Se formeaza apoi covrigei de diferite forme si marimi(la alegerea si placerea voastra).Se pun la copt in jur de 20 minute, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Cand sunt gata se stropesc cu apasi zaharsau pot fi unsi cu miere in care puneti putin miez de nuca pisat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Draga Otilia,
Iti multumesc f. mult pentru reteta cu avocado
Ii voi face neaparat lui Danut in week-end si-ti voi scri si rezultatul.


Pupici,
Danza & Danuz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Sorry, franez un pic: am uitat sa inserez reteta.
E f. simpla si delicioasa

Banana cu branza de vaci (de la 4 luni)
* branza de vaci moale (poate fi si branza preparata in casa din 250 ml lapte, care se fierbe in baie de aburi cu 2 pastile de calciu lactic, se amesteca pana se separa branza si se strecoara).
* banana prospata
* miere de albini sau dulceata (la dorinta)

Branza de vaci se amesteca cu banana si mierea de albini (dulceata) pana devine un pireu omogen. Se poate servi la gustare sau seara.
De asemena branza de vaci, preparata in casa poate fi servita bebelusilor in combinatie cu alte fructe si legume de sezon sau cu sirop natural de fructe, in special capsuni, fagi.
Aceasta branza difera de cea din comert prin faptul ca nu contine fermenti, este usor digerabila si micutilor le place.
POfta mare!

Pupici,
Danza & Danuz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Milk-shake cu fructe
(dupa 7 luni)

- 120 ml de lapte semismantanit pasteurizat (sau lapte pentru varsta a doua)
- o jumatate de banana sau o piersica (sau orice alt fruct copt)
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 2 linguri cu suc de portocale
- putin zahar vanilat

Se curata si se taie fructul in bucatele, se stropeste cu sucul de lamaie si se zdrobeste. Se adauga laptele, zaharul vanilat, sucul de portocale si se amesteca totul pana se obtine o crema groasa. Se serveste imediat cu biberonul care are tetina cu gaura mare.

@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)

"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:




PASTA DE CARNE CU CARTOFI ( DE LA 6 LUNI )
Doua pulpe de pui dezosat se pun la fiert, pana cand carnea devine frageda; Intre timp se pun la fiert doi cartofi de marime medie impreuna cu verdeata.Se scot din apa, se zdrobesc, si se amesteca cu carnea tocata sau maruntita.Se adauga un iaurt de 150 g, si putina sare.Se amesteca pana devine o crema groasa.Se poate servi ca atare sau pe paine!
POFTA BUNA LA BEBEI!
NOI AM GASIT RETETA IN "MAMI" ... NE-A PLACUT FOARTE MULT SI NE-AM GANDIT SA VA BUCURATI SI VOI DE EA,
GABY SI RAZVAN

Mergi la inceput