Programe editare poze?

Programe editare poze? | Autor: Donia

Link direct la acest mesaj

Nici nu stiu daca asa se numesc, macar. Dar daca ma invatati voi, prind repede
Mai clar, m-ar interesa cu ce program pot modifica poze sau sa adaug/sterg o persoana dintr-o poza, sau sa pun un text... sper ca ma intelegeti. Am citit in alt topic despre Photoshop (parca?)... mai exista si altceva? Care program e cel mai bun pentru un amator?
A doua intrebare: exista asemenea programe pe internet pentru a fi descarcate gratuit?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claza spune:

Photoshop e intr-adevar cel mai complet program de editare grafica - din pacate e cam scump si nu se poate descarca gratuit (sau nu pot eu sa-ti spun de unde ).
Un programel bun pentru incepatori si gratuit este 20/20, il gasesti aici:www.hotfreeware.com/2020/download.htm.

_
iaca si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

Draga mea Donia, pentru ca sunt foarte atrasa de tot ce tine de, design.. de poze.. retusuri..etc. iti spun ca un program mai bun ca Photoshop-ul nu exista!!!! Eu am calculatorul plin cu zeci de programe descarcate de pe net dar nici unul nu se ridica la nivelul lui PS. Tot incepatoare sunt si eu (inca!) dar pentru ca ma atrage, am inceput prin a citi help-ul. Ca sa scoti sau sa adaugi anumite personaje..obiecte din poze, nu poti decat cu PS.
Daca vrei te pot ajuta. Trimite-mi un PM.

Pupici

"You only live once, but if you live right, once is enough!"
Roxxy

Daca vreti sa ne cunoastem :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b4delia spune:

Daca ai Windows XP, atunci poti folosi Microsoft Photo Editor care vine standard. Fa un "right-click" pe poza si selecteaza "Open With ... Microsoft Photo Editor". Daca nu merge asa, cauta-l in:

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\PhotoEd\PhotoEd.exe

Un program si mai simplu e Microsoft Paint care vine standard in Windows 98, 2000 si XP. Il gasesti la Programs -> Accessories -> Paint.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Da cu programul Corel stiti sa lucrati? Ca eu nu prea m-am obosit cu el. Dar poate imi da cateva sfaturi cineva care-l utilizeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Nici n-am stiut ca Paint poate fi folosit pentru poze! Chiar m-am jucat putin cu o poza... am sters cate ceva si am schimbat unele culori.
De Corel am mai auzit si eu, stiu ca lucra un fost coleg cu el.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, urmeaza un consiliu de familie pentru decizie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

un alt program bun de editare este ACD SEE...da un search pe google...
e clar ca cel mai bun si complex e photoshopul, dar si licenta costa o gramada...
cu asta de zic eu nu sti daca chiar poti scoate persoane din poza( ca nu m-a interesat treaba asta), dar se pot face multe chestii...
iar licenta costa relativ putin comparativ cu photoshopul...
bafta!

if you're grabbed by the balls you heart and soul will follow sooner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

ACDSee este simplu de utilizat si da rezultate bune. Sigur ca sunt altele mai complexe, cum este Photoshop, Corel s.a., dar eu sunt multumit de ACDSee pentru ca prelucrarea pozelor digitale se face repede la operatii de baza cum ar fi retusarea ochilor rosii, balansul de culoare, rotire, iar viewer-ul imi place foarte mult.
Pentru eliminarea zgomotului din poze cel mai bun este NeatImage (zgomotul apare la unele aparate la sensibilitatea maxima).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

ACDSee avem si noi si il folosesc pentru reducerea dimensiunilor pozelor. Pentru ochi rosi folosesc softul de la camera digitala, nu mi-am dat seama ca se poate si cu ACDSee, o sa ma uit mai atenta.
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

poate multe acd see, numai sa ai un pic rabdare sa te joci cu el...
e un program bun...
un alt viewer bun e si XnView...
bafta!

if you're grabbed by the balls you heart and soul will follow sooner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu26 spune:

Pentru ce vrei sa faci cu sigurantza Photoshpul este cel indicat. ACD SEE este in esenta un program de vizualizare si nu de prelucrare, asa ca optiunile sunt de obicei inutile pe ramura de prelucrare. In schimb, Photoshopul nu este chiar cel mai usor de folosit, in general se adreseaza unei anumite categorii de utilizatori. Incearca un programel care vine de obicei cu camera foto digitala, oricare ar fi acesta, ele sunt in general concepute pentru utilizatorii Home, adica fara mari pretentii sau cunostiinte in domeniu.

Mergi la inceput