DECADERE DIN DREPTURILE PARINTESTI

DECADERE DIN DREPTURILE PARINTESTI | Autor: mihaelas

Link direct la acest mesaj

Dragii mei, nu am mai scris de mult. insa acum am o problema care ma framanata si va cer ajutorul:

Am cazut de acord cu fostul meu sotz sa nu mai vada niciodata copilul si sa imi dea o hartie scrisa conform careia renunta la drepturile sale asupra fetitei noastre. (A nu se intelege si la obligatii...)

Este cel mai bine asa, avand in vedere ca actuala lui iubita i-a amenintat viata fetitei mele. Va rog sa imi ziceti ce demersuri trebuie sa fac... si mai ales unde... In schimb, eu trebuie sa dau o declaratie (asta a cerut el) conform careia nu voi intenta proces importiva iubitei lui si voi retrage de la politie plangerea (intemeiata, de altfel) de amenintare cu moartea la adresa fetitei mele.

Multumesc pentru ajutor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ceea ce scrii tu nu exista, sunt conveniente civile si au valoare doar intre voi pana la proba contrarie deic cine le incalaca pur si simplu le incalca. Cui nu-i convine poate sa il actioneze in justitie in proces civil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelas spune:

ok, deci nu se poate face o hartie semnata la notariat........ sau poate merge prin proces?

Totusi....... poate fi decazut din drepturile parintesti, NU?

Mergi la inceput

Nu poate fi decazut din drepturi. Conditiile sunt foarte stricte. Am senzatia ca tu iti doresti asta mai mult. Legile insa nu se transeaza atat de simplu. Si dureaza chiar si in conditii care ar duce la decadere din drepturi.
Nu ai sanse din punctul meu de vedere. Cat despre "celalalta" exista politie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Mihaela, ceea ce ati convenit sa realizati este o renuntare, nu o decadere din drepturile parintesti. Aceasta procedura nu este permisa de legislatia noastra.

Mergi la inceput

Va multumesc. Si nu, nu doar eu vreau asta. Si el.... ca sa ii las iubita in pace, sa nu o reclam la politie. Daca ce vreau eu nu se poate face, ce ma sfatuiti?

NU ma intereseaza cum, ci sa ajung la rezultat. Adica el nu mai vede copilul, dar are in continuare obligatii, iubita lui nu se mai apropie de fetita mea. In schimb eu nu mai intentez proces pentru amenintarile aduse.

Ma ajutati cu informatia asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by mihaelas

Va multumesc. Si nu, nu doar eu vreau asta. Si el.... ca sa ii las iubita in pace, sa nu o reclam la politie. Daca ce vreau eu nu se poate face, ce ma sfatuiti?

NU ma intereseaza cum, ci sa ajung la rezultat. Adica el nu mai vede copilul, dar are in continuare obligatii, iubita lui nu se mai apropie de fetita mea. In schimb eu nu mai intentez proces pentru amenintarile aduse.

Ma ajutati cu informatia asta?

Mihaela si bb Iulia Mihaela

Adica tu vrei ca el sa nu vada copilul dar in continuare sa contribuie cu bani? Ma tem ca nu se poate...
Daca vrei sa nu mai aibe drepturi parintesti asupra ei trebuie ca actualul tau sotz sa infieze fetitza (asta se poate face numai cu acordul tatalui natural) insa daca nu mai are drepturi, nu mai are nici obligatii.

Mergi la inceput

Ceea ce vrei tu sau ce ai dori se numeste razboi. Este un razboi strict intre tine si tatal copilului. Raspunsurile legal discutand le-ai primit. Ce pot eu sa adaug insa este altceva. Daca eu as fi in locul tau sincer mi-as dori enorm ca acest copil sa ajunga sa isi vada tatal, sa vorbeasca cu el, sa povesteasca impreuna, sa creasca si cu el chiar daca intre mine (in cazul in care as fi in locul tau) si tatal copilului ar fi o relatie definitiv si iremediabil distrusa. Ar fi cu alte cuvinte exstrem de important pentru mine interesul copilului singurele exceptii fiind doar daca tatal copilului este nociv in raport cu acesta (alcool, droguri, deci ceva ce este prevazut si de legi). Doar in aceste cazuri.

Parere personala

Mergi la inceput

Marius, tatal este NOCIV pentru copil: sta in casa si urmeaza sa se casatoreasca cu persoana care m-a amenintat timp de un an de zile ca imi omoara copilul. Exista plangere la politie in acest sens. Asa ca nu vad nici un motiv ca relatia copilului sa continue cu tatal sau.

Va multumesc pentru sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

mihaela, marius ti-a raspuns ca un barbat eu incerc ca o femeie

tu vrei un armistitiu intre tine si cealalta! fostul sot il face posibil! legal ti-au spus ceilalti ca nu se poate, practic poti incerca sa separi complet copilul de cealalta.
daca chiar crezi, dar chiar crezi si ai si ceva dovezi, martori, ca nu este iesirea unei isterice, trebuie sa continui cu plangerea pt ca e in pericol viata copilului. dar sa-l excluzi pe tata? desi, daca el e gata sa se autoexcluda pt o alta....

poate stiu juristii de pe forum, exista in romania ceva similar cu "nu ai voie sa te apropii la mai putin de 100m de o persoana"? de asta ai tu nevoie!

of, doamne!

Mergi la inceput