Cosmaruri si crize la 2 ani
Fiul meu in varsta de 2 ani si 2 luni se scoala in fiecare noapte plangand si abia reusim sa-l linistim. Doctorita ne-a spus ca e perioada cosmarurilor de 2 ani si ca o sa-i treaca. Nu stiu ce sa mai fac cu el. Ieri noapte s-a trezit urland si o jumatate de ora nu am reusit sa-l calmam. Pe langa ca plange mai si face isterii da din picioare nu vrea nimic...suntem disperati. Ziua e totul O.K dar il mai apuca cate o criza ca nu stiu ca sa-i fac sau sa zic. Daca nu ii dau ce vrea el sau nu fac ce vrea el se arunca pe jos si incepe sa urle sa se zvarcole pe jos si chestii din astea. Daca poate cineva sa-mi dea vreun sfat asi fi foarte fericita. Iar in legatura cu noptile, nu stiu, sa-l duc la vreun psiholog?!
Va pup
Raspunsuri
ML spune:
Diana,
Vezi si subiectul "Plange noaptea isteric". Tavalitul pe jos si nervii de 2 ani sunt normali la varsta asta. Trec la 3. Somnul ajuta mult.
craluca spune:
nu cred ca e cazul sa duci copilul la psiholog; de cat timp dureaza toata treaba asta?
Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100
narcisa spune:
Si Patrick tot cam pe la 2 ani si 2 luni a avut asemenea faze, a durat cam 2-3 saptamani; l-am scos mult afara pe parcursul zile si am evitat in toata perioada televizorul, desi nici inainte nu se uita prea mult, cam o jumatate de ora pe zi. In rest crizele de care spui sunt normale, ce ajuta la Patrick, nebagatul in seama, si in magazin, acum s-a mai linistit dar se mai trintea cit era de lung pe jos, rideam si mergeam mai departe, altfel nu functiona; in rest il apuca nebunia, cum zic eu, la el in camera singurel pina se potoleste; ei trebuie astfel sa inteleaga prin izolatie, ca ceea ce fac nu este bine si functioneaza dupa o anumita perioada, la minuni peste noapte e clar ca nu ne putem astepta. Ce mai e important, aveti aceeasi parere la unison si tu si sotul sau cine mai e in acel moment pe linga el, incearca la aceasta virsta sa speculeze multe. Explicat fara tipete dar pe un ton sigur ce nu are voie si cu timpul inteleg. Sa-l duci la psiholog nu cred ca e necesar.
toate cele bune
narcisa x Patrick 29.06.2002 Vivien 27.01.2004
DianaVig spune:
Mersi pentru raspunsuri. Cosmarurile le are deja de vreo o luna si ceva, sper sa ii treaca.
Va pup