PENSIA DE INTRETINERE - un sfat din nou, va rog !!

PENSIA DE INTRETINERE - un sfat din nou, va rog !! | Autor: Ioana Sora

Link direct la acest mesaj

Am procedat cum m-ati sfatuit si am trimis, la firma unde lucreaza/lucra fostul sot, hotararea judecatoreasca cu privire la pensia de intretinere in favoarea copilului aflat in grija mea. Fostul sot lucra de maximum doua luni acolo si nu avea nici un contract. Concluzia, a fost dat afara din cauza recomandatei trimise de mine. M-a sunat urland ca, oricum, daca vrea el n-o sa-mi dea niciodata nici un ban si, bineinteles, ca e vina mea ca a fost dat afara.
Intrebarea e ce pot face legal mai departe. In clipa aceasta, neavand legal nici un venit, nu mai poate fi obligat sa plateasca pensia in favoarea minorei ?

Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Pensia se plateste din veniturile sale legale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

El nu e chiar un sarac si, cand se va reangaja, se va reangaja pe cel putin 500 de euro. De multe ori si la multe firme, pe cartea de munca nu se trece decat minimum pe economie. Orice alta forma de contract de munca ar fi valabila pentru a cere pensie de intre tinere sau NUMAI cartea de munca ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Ioana, o prietena a cerut pensie de intretinere cand fostul ei sot era plecat in strainatate cu contract de munca. Ea nu stia la ce firma lucreaza acolo, asa ca s-a judecat in lipsa si a primit un sfert din salariul minim pe economie, pe care am inteles ca il platea statul, nu stiu insa in ce conditii. Daca gresesc cu ceva sa ma corecteze cine e in tema.

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pot sa intre in discutie doar veniturile reale demostrabile cu acte. In rest oricat ai sti tu sau altcineva ca ar fi altfel nu pot fi dovedite. Deci...va fi dat afara de fiecare data pt nici o firma nu are chef de probleme.

Mergi la inceput