Vechea poveste - publicitatea !

Vechea poveste - publicitatea ! | Autor: tata lu Toma

Link direct la acest mesaj

Domnilor, eu nu mai inteleg nimic !
Ma tem ca povestea cu publicitatea degenereaza si eu sunt intr-o ceata totala.
In acest moment, ca in orice moment dealtfel, pe forum coexista doua situatii :
- subiecte in care se dau link-uri sau detalii concrete despre un produs sau un serviciu fara ca asta sa deranjeze pe cineva
si
- subiecte in care cineva solicita o informatie despre un produs sau serviciu dar este "temperat", de catre altcineva (nu neaparat moderator) si i se spune ca nu poate obtine astfel de informatii pentru ca e reclama.
Eu nu mai stiu cum sa procedez in astfel de situatii.

vlad

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

da-mi cate un exemplu pt. fiecare din cele 2 situatii,ca sa pot raspunde.

parerea mea:-)

~flying without wings~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Exemple sunt nenumarate dar uite cateva de la Discutii Generale, de pe prima pagina.
Din prima categorie :
- O carte interesanta ?
- MC.Do
- Atentie gripa
- Robot telefonic
Din a doua categorie :
- gandacelu intreaba ,la subectu' ei cu case, detalii despre preturi pentru ardezie si tu spui, acolo, sa nu dam decat preturi orientative ca sa nu facem reclama pentru importator/distribuitor.

vlad

Mergi la inceput

intelegem(cel putin eu asa inteleg,am inteles ) publicitate atunci cand cineva incearca sa vanda/faca reclama un(ui) produs/serviciu(in general in interes personal,dar se intampla de multe ori sa fie si publicitate neintentionata) prin intermediul DC.subiectele pe care le dai ca exemplu sunt pur informative,nu comercializeaza nimic(scuze,n-am citit sub. cu robotul telefonic).de asemenea exista cazuri in care nu s-a sanctionat reclama atunci cand era vb. de produse(pe care am considerat ca sunt )de importanta vitala(medicamente,lapte pt. sugari etc)pt. mamicile,taticii,copiii de pe forum. de asemenea nu acceptam linkurile catre situri cu aceeasi tematica cu DC.de asemenea(scuza-ma ca ma repet) s-ar putea sa ne mai scape si noua cate ceva pe ici pe colo:-)sper ca m-am facut cat de cat inteleasa.

a gresi e omeneste(sau omenesc):-)

o zi buna

~flying without wings~

Mergi la inceput

Sunt, perfect, de acord cu pozitia ta !!!
Nu vreau sa fac proces de intentie nimanui, doar ca nu inteleg care e diferenta intre un link catre o carte/editura/ziar si un link catre o firma care comercializaeza ardezie. Asta ca sa ramanem la exemplele pe care le-am dat mai sus.
Sigur ca pot exista scapari sau greseli, nu despre asta vorbesc.
Tot ce vreau sa spun ca sanctiunile sau avertismentele trebuie sa apara in momentul in care o incercare de reclama sau de promovare a unui produs devine evidenta. Ori in cazul cu ardezia (Of, gandac nesuferit ce-mi facusi cu casa asta a matale), gestul tau a fost gratuit (parerea mea).
Sa ne intelegem, nu am nimic cu tine, nu te invinuiesc de nimic ! Intamplator subiectul respectiv mi-a reamintit diverse alte episoade din trecut, episoade in care, chiar, am fost "apostrofat" fara motiv.
In sfarsit, nu vreau sa ma lungesc si doar spun ca genul acesta de reactii creeaza confuzii. Mai ales daca vin din partea unui moderator.
Sper ca ma intelegeti cum trebuie.

cu multumiri,
vlad
ps. Fie ca e medicament, parfum, carte, film, galosi, firma de constructii sau politician - se numeste Brand si se lipeste undeva...
pps. Articolul din Gardianul e mai mult despre medicamentul respectiv decat despre gripa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

iti multumim taticule pentru intrebarea pusa pentru ca e bine sa clarificam si sa agreem aceleasi lucruri.

- da, acceptam trimiterile catre alte site-uri - atita vreme cit ele sunt ocazionale si slujesc scopul informational
- nu acceptam trimiterile catre site-uri cu aceeasi tematica a DCului (pentru ca aceasta contravine netichetei si strategiei noastre)
- nu acceptam trimiterile catre magazine virtuale romanesti (pentru ca, intimplator - este un domeniu pe care vom pasi si noi in curind)

sper ca am reusit sa ma fac inteleasa - scriu si eu de la servici ...

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Multumesc si sper ca acum va fi mai clar pentru toata lumea !
Servici usor !

vlad

Mergi la inceput

Alo, Ecarisaju' ?
Nu mai veniti ca s-a rezolvat !

v

Hopa !
Asta e un raspuns off topic de off topic la un mesaj sinucigas dar ... reincarnat ceva mai la vale.

Mergi la inceput

"...sanctiunile sau avertismentele trebuie sa apara in momentul in care o incercare de reclama sau de promovare a unui produs devine evidenta."

poate ca am gresit premeditand ceea ce ar fi putut urma si actionand in consecinta.,poate ca nu. sunt de parere ca e mai bine sa previi,decat sa repari dupa;-)
scuze daca am suparat pe cineva,si scuze gandacel si tie:-)

asta e tot parerea mea:-)

p.s.-hai mai povesteste-ne de casutze si alte alea:-)

~flying without wings~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

deocamdata sunt la stadiul asta

este tot ce mi-am dorit, e o casuta in cea mai pura traditie franklloydwrightiana... sper sa mi se aprobe creditul sa mai marim putin, ca oricum in curand vom fi 4 si nu e prea mult loc...

btw, v-am spus ca am contractii?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Gandacelule, , o sarcina usoara si un bebe sanatos!

Claudia

Mergi la inceput