Dureri de burtica

Dureri de burtica | Autor: MONELU

Link direct la acest mesaj

Fetelor pot sa va spun ca mai am un pic si ajung intr-un spital de boli nervoase.Baietelul meu este alaptat exclusiv sa sin,are 3luni si jumate si are niste dureri de burtica infernale.Eu ma pazesc f tare si nu maninc nimic care sa-i faca lui rau.Am citit in carti ca durerile de colici ii trec cam pe la 3 luni,edaca e asa de ce plinge non stop si nu vrea decit in brate.adoarme numai in brate si cum il pun un pic in pat parca l-as pune pe spini.Va spun ca eu una nu mai rezist.l-am dus la dr. si mi-a dat un siropel DEBRIDAT sa-i dau o lingurita la 8 ore.
Voi cum ati trecut de durerile astea?

Oare sa nu mai fie laptele meu bun?
Sa-i scot sinul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Baietelul meu a avut colici pina la 4 luni si jumatate.
Sa nu-i scoti sanul sub nici o forma.Nu este din cauza laptelui.
Daca plinge nonstop nu cred ca este de la colici.Durerile colicilor tin cam 15-30 de minute si se repeta la un anumit interval,dar sint mai dese dimineata si seara.Te dai cu ceva pe san??Pina acum a papat bine la san??
Ai incercat cu BONNISAN SAU SAB SIMPLEX?Dar cu ceai de chimen sau fenicul?Spune-mi mai multe!!Cristina si Mihnea

PS i-ai mai introdus si alt aliment?Adica suc de fructe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

monelu,
teoretic perioada colicilor ia sfarsit la 3 sau 4 luni, sunt insa cazuri cand pot dura mai mult.
noi am fost unul dintre aceste cazuri nefericite, a durat pana pe la 7 luni si jumatate.
ulterior medicii au ajuns la concluzia ca este vorba de neadaptarea florei intestinale.
momentan este bine sa te inarmezi cu rabdare si incearca sa-i faci bebe-ului masaj pe burtica, cu un ulei usor caldut faci miscari circulare pe abdomen in ordinea inversa a acelor de ceasornic.
daca istoria se prelungeste( inca 2-3 luni) niste investigatii ar ajuta.
daca acum papa bine si ia corespunzator in greutate, incearca sa stai linistita.

sanatate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Dupa parerea mea, nu are nici o problema laptele tau. Se spune ca alaptatul la san nu are cum sa-i faca rau copilului ci, din contra il fereste de tot felul de probleme ale stomacului si intestinului. Deci, daca ai lapte si binenteles,nu ai probleme de sanatate continua alaptarea. Colicile copilului intr-adevar iti macina nervii.
In cazul baietelului meu (are acum 3 ani) au durat pana la 4 luni si jumatate. Au fost perioade cand urla ( nu se poate spune ca plangea) 2 ore in continuu . La un moment dat chiar i se inrosise zona din jurul buricului de atata plans. Am incercat cu ceaiuri, cu mana calduta pe burtica, lipit de mine, etc. Nu prea a dat nimic rezultate. Pe la 4 luni si jumatate au disparut definitiv si de atunci nu plange decat foarte rar si numai daca are un motiv foarte bine intemeiat.
Se pare ca aceste colici reprezint o perioada de acomodare normala a intestinelor la viata extrauterina (cum este mai tarziu perioada, dupa varsta de un an, de imunizare prin raceli repetate).
Deci sfatul meu (desi stiu ca este foarte greu si frustrant sa-l vezi plangand atat) este sa ai rabdare, gandeste pozitiv, accepta ajutorul celorlalti din jurul tau (daca este cazul) ca sa te poti odihni si, mai ales nu intrerupe alaptarea din cauza colicilor.
Sanatate multa si succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

cind imi amintesc si acuma ma apuca groaza....
punctul culminant cu colicile a fost pe la 2 luni. am incercat toate metodele posibile: toate siropelele, comprese, foenul, plimbari prin casa...etc. singura care a dat ceva rezultate a fost debridatul. pe la 3 luni au disparut la fel de brusc precum au aparut.

multa bafta

anda & bb edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milenadinu spune:

Si noi am scapat de niste colici groaznici pe la 3 luni jumatate si interesant este ca totul parea sa se agraveze in ultima perioada.De unde pana atunci il mai ajutau niste medicamrnte homeopatice, aveam impresia ca nu-i mai trece cu nimic.Tipetele erau groaznice si il tineam tot timpul in brate.Apoi totul a luat brusc sfarsit.Poate asa o sa se intample si cu al tau .Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONELU spune:

va multumesc f mult.am incercat cu de toate.si cu sab simplex si cu uleiuri si cu pernute calde pe burtica si nimic nu da roade.de luat in greutate ia,papa cam la 3-4 ore.dar nu stiu ce sa va zic cred ca s-a invatat si un pic in brate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mumulina spune:

asa facea si pitica mea, adormea in brate si cum o puneai in patut urla de scula tot blocul. in jurul varstei de 4 luni insa i-au trecut "manifestarile" astea si a inceput sa adoarmna singurica in patut. burtica o mai doare si acum din cand in cand si plange, dar asta e, suntem micuti.

,don'soara Alex si bb Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONELU spune:

ieri am inceput cu sucul de fructe din nou,deci nu i-am dat decit o lingurita de suc de mar.cit am fost bolnaviori dr. a zis sa scoatem sucul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Sa-ti spun ceea ce incercam/am incercat si noi:
- Bonnisan
- Sab Simplex
- Baby Drink (e un soi de ceiuc..da' e ) dulce rau de tot!!)
- Debridat (care mi s-a parut pe departe cel mai bun de pana acum, si pare sa aiba ceva efect)
- ceai de chimen si anason (bebe nu-l vrea, dar eu beau 2litri/zi...cica ajuta si la lactatie si da un gust placut laptelui)
- ceai Colimix
- ceai contra colicilor pt. copii (pe care, pana la urma tot eu il beau)
- uscatorul de par (aplicat aer cald pe burtica...dar cum ne oprim cum incep "maraielile")

Eu zic sa-ti pastrezi optimismul (e f. important pt. bebe) caci, vom trece noi si prin astea si vor mai veni si altele.

Pupici,
mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Draga Monelu, iti inteleg disperarea pentru ca si eu am trecut prin colici prelungiti cu David al meu. Pe el l-au tinut pana la 6 luni, numai ca atunci nu am nimerit sa dau peste nimeni care sa-mi spuna ca a mai avut copilul lui atat de mult si eram efectiv speriata. Pana la urma vor trece. Nu-l afecteaza in nici un fel laptele tau, asa ca stai linistita si nu intrerupe alaptarea (eu l-am alaptat pana la 1 an).
Numai bine si nervi de fier!

Sanatate maxima!

Mergi la inceput