nasterea in apa
Raspunsuri
Violeta Nicolae spune:
Raluca draga,
eu m-am documentat cat de cat despre acest lucru.Mi-am dorit mult sa nasc in apa dar din pacate nu se poate pt ca am avut ceva complicatii.
In primul rand trebuie sa ai o sarcina fara complicatii,sa spui dorinta ta dr in primele saptamnii de sarcina.Daca spitalul in care vei naste nu ofera acest"serviciu",cauta un alt spital(nu foatre departe de casa).Vei urma un"curs de pregatire",adica vei primi instructiuni, se face chiar si practica.In cazul in care totul merge fara complicatii,copilul este intors si nu se pune problema unei cezariene,in momentul cand vei avea dilatatie maxima,in loc sa fi urcata pe masa,vei inra intr-o cada mare cu apa,unde temperatura este si va fi mentinuta la 37°C(aceeasi cu tempetatura corpului copilului).Deci bebe al tau va iesi in apa si de acolo va fi "pascuit"de catre moase.
Trebuie sa fie ceva deosebit!
Apropo vei constata ca bebe stie sa inoate!
mult succes!
Violeta si Stefan scolaru´!
raluca mihaela spune:
Multumesc mult pt. info, Violeta!
Eu sunt acum in saptamana a 14-a si slava Domnului pana acum a fost totul ok, n-am avut nic un fel de problema, dar nu vreau sa ma bucur prea devreme. I-am spus deja dr-lui meu de intentia de a naste in apa, insa in orasul nostru nu sunt dotati. Exista doua clinici in regiune, pe care dealtfel le voi vizita cu sotul meu, cand se va intoarce acasa (e militar si e in misiune momentaneamente). Sper sa nu fie prea tarziu daca vom vedea aceste clinici cand eu voi fi in sapt. a 20-21-a.
Tu ai nascut de mult? Sunt noua in site si...si mai "incepatoare" in rolul de viitoare mamica, deci sunt tare dornica sa aflu cat mai multe.
Baci,
Michela
Findus spune:
Raluca, am mai scris despre asta.Eu am nascut in apa si nu pot decit sa te sfatuiesc daca ai posibilitatea sa o faci.Este foarte bine pentru tine, te simti mai usoara, mai curata, daca pot sa zic asa, parca sunt durerile mai suportabile.Si copilului nu i se va intimpla nimic.Poate de aia ii place la al meu asa de mult in apa acum ??
Pe mine m-a intrebat moasa daca vreau sa nasc in apa cind am ajuns la spital prin urmare ma gindesc ca nu este tirziu.
Violeta Nicolae spune:
Bine ai venit,printre noi

.Nici eu nu sunt prea"veche",dar aici sunt oameni seriosi si ai sa afli foarte multe lucruri interesante!
Raluca,eu nu am nascut inca,am avut termenul pe 5 oct.dar se pare ca bebita mea nu vrea sa iasa.
Maine am programare la spital,dupa-amiaza,si vor incerca cu ceva pastile sau in cel mai rau caz cu o perfuzie in care or sa introduca un medicament(sa nu ma intrebi ce medicament pt ca nu am idee)sa-mi declanseze nasterea.
Nu stiu sa-ti spun daca este tarziu la 20-21 sapt.Dar maine pot intreba pe doctorul meu si am sa-ti spun cand vin acasa.
Ma gandesc ca trebuie sa-ti fie tare greu cu sotul plecat.Si al meu pleaca dar cate 2-3 zile,de ex.a plecat astazi seara si vine vineri dim.

Si s-ar putea sa nasc far el
.
Numai bine tie si lui bebe!
Violeta si Stefan scolaru`!
raluca mihaela spune:
Bine te-am (v-am) gasit, Violeta!
Cred ca intai si-ntai un bafta si toate urarile de bine e ceea ce-ti trebuie in momentele astea; trebuie sa fii destul de agitata (in sensul bun, sper) pt. apropiatul eveniment. Deci iti voi tine pumnii, oricum, trebuie sa mearga totul bine si poate sunteti norocosi si vei avea si taticul cu voi.
E primul bebé? Cand te intorci poate imi povestesti despre ceea ce tu numeai complicatii, ceea ce te-a impiedicat sa alegi nasterea in apa.
Inca o data, mult bine si noroc!
Michela