Painea arabeasca ?

Painea arabeasca ? | Autor: Giulia Antonescu

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor, ma numesc si am o intrebare, cum se face painea arabeasca si daca se poate coace si la cuptorul cu gaz sau electric? Eu am ajuns din intamplare la acest forum cautand retete si mi-a placut ce am citit asa ca m-am inscris si eu. Bine v-am gasit si v-as fi recunoscatoare pt ajutor.


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_v spune:

Buna Giulia,

Am gasit pe net niste retete de paine (turceasca, arabeasca, din Yemen, din Iordania), dar sunt in engleza.

Paine turceasca (cred ca lipie se spune la noi) cu tot cu poze:
http://www.laurafries.com/archives/pide_turkish_flat_bread.html

Mai multe feluri de lipii:
http://www.recipezaar.com/r/35/128

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giulia Antonescu spune:

Buna Alina.

E super, chiar mi-a dat cineva atentie, multumesc mult daca pot sa te ajut si eu cu ceva spune-mi


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

quote:
Originally posted by Giulia Antonescu
E super, chiar mi-a dat cineva atentie, multumesc mult daca pot sa te ajut si eu cu ceva spune-mi


Stai linistita, faptul ca nu ti s-a raspuns nu inseamna ca nu ti s-a dat atentie, ci probabil ca nu am stiut ce sa raspundem. Ai pus o intrebare prea grea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giulia Antonescu spune:

oau, nu-i vorba de asta dar mi se pare grozav cum se vorbeste in chestia asta, toti pareti prieteni, cu toate ca nu va cunoasteti. Mie imi place sa am prieteni, problema este ca nu am timp si comunicarea este mai lejera asa. Oricum multumesc de bun venit, cred ca o sa mi stau pe aici


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giulia Antonescu spune:

Alina sa stii ca am intrat deja pe site-urile alea si mi-am ales deja 2 retete, abia astept sa vad ce o sa iasa.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Daca tot veni vorba de pinitza, cine stie la cite grade se coace piinea ?
Mama mea o baga in cuptor si potrivea dupa ochi, dar aici cu tehnica asta si cu cuptorul electric, am incercat si ori l-am infierbintat prea tare, ori prea putzin.


Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_v spune:

Giulia, ma bucur ca te-am putut ajuta.
La mine in oras e un restaurant turcesc unde au o ciorba de linte
delicioasa care se serveste cu lipie, lamaie, ceapa/ardei iute.
Si ma tot intrebam cum se face lipia, desi nu cred ca o sa ma pun
sa fac singura acasa ( eu sunt mai lenesa la gatit :) )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giulia Antonescu spune:

Uite la painea arabeasca (lipia turceasca etc) se recomanda temperaturi intre 400 si 500 F ceea ce dupa socotelile mele inseamna cam intre 165 si 200 C. La painea obisnuita cand fac, destul de rar, il las in jur de 160-180, dar o pun la cuptor cand este infierbantat. Depinde si de cat de mare a painea ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giulia Antonescu spune:

Alinuta sa stii ca ieri am incercat prima reteta pe care am gasit-o, cea pe care mi-ai indicat-o prima, a iesit ceva bun dar semana mai degraba cu un delicios blat de pitza. Chiar m-am gandit ca n-ar fi rau sa incerc sa fac pitza cu reteta asta de aluat, weekendul asta voi incerca si ceea ce mi s-a parut a fi mai elaborat din al doilea ciclu de retete, ceva cu painica iordaniana daca imi aduc bine aminte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gorjan spune:

stie cineva ce mirodenii se folosesc pt cipsurile alea din pita. se gasesc la magazinele sau rest cu specifi si in principiu este pita desfacuta in doua unsa cu ulei de masline si data cu niste mirodenii si uscata in cuptor. N-am idee ce mirodenii se folosesc ca tare bune sint.

Mergi la inceput