Se poate spala la masina cu apa calda?
Nu radeti de mine. Sunt foarte serioasa. De cateva zile nu am apa rece, am numai apa calda si trebuie neaparat sa spal. Iar situatia asta se poate intinde la nesfarsit. Pot lega masina de spalat la apa calda? Pe ce temperatura sa pun butonul de temperatura maxima(adica masoara temp apei sau doar incalzeste cat ar trebui incalzita apa de la 10 grade?)?
Modelul meu se Cheama candy CNE 109T, daca are vreo importanta.
Raspunsuri
joxy spune:
Da, se poate spala cu apa calda.. cu cateva conditii.
1. Apa sa fie filtrata si dedurizata. De ce ? Apa calda nefiind potabila (in Ro) nu este filtrata si tratata corespunzator. Plus, ca de la zona, la zona, duritatea ei (concentratia de calcar.. sa ma corecteze cei care cunosc..) difera.
2. Masina de spalat are si cicluri de spalat cu apa rece. Daca termostatul ii spune ca apa este calda s-ar putea sa sara peste acele cicluri de spalare. ...sa traga detergent pt. prespalare de ex., daca ea vede ca apa este deja calda, s-ar putea sa nu mai faca acesti pashi.
Eu spal cu apa calda. (masina spala cu apa calda)
Cu respect,
Florin
Choose life
Burtocika spune:
Eu sincera sa fiu ... nu te-as sfatui. Stiu ca masinile care pot fi racordate si la apa calda au furtun special si piese speciale, iar apa nu trebuie sa depaseasca 50 grade pt ca se pot deteriora unele piese. In Ro stiu ca exista doar 2 tipuri de masini care pot fi racordate la apa calda - Gorenje si Daewoo. Daca mai sunt si altele, nu stiu.
Citeste cu atentie prospectul masinii tale ... pe unele chiar scrie ca nu e recomandat. Risti sa-i zapacesti termostatul sau mai stiu eu ce piese ...
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
irinai spune:
Eu am spalat cu apa calda mult timp, tot asa am avut o perioada in care apa rece a lipsit cu desavarsire.
Am reglat termostatul la 0, tocmai pentru a nu mai functiona.
Nu am avut nici un fel de probleme.
cybip spune:
Iti povestesc si eu din experienta mea : 5 luni de zile pe teava de apa rece a curs apa calda spre fiarta de nici dus nu puteai sa faci (rezervoarele de apa sunt incalzite de soare iar aici in timpul verii temperatura depaseste 54 grade C. Si habar nu am avut ca pentru masina de spalat trebuie apa rece. Am spalat fara probleme punand termostatul pe temperatura minima.
Clover spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Astazi ma hotarasem sa fac pasul, dar surpriza, au gasit teava de care le trebuia si au rezolvat problema.
Ma bucur pentru ca sunt afectionata de masina de spalat(dupa cum zicea cineva e una din cele mai bune prietene) si n-as fi vrut sa pateasca ceva.
Offtopic. Imaginati-va ca evident in momentul in care e si apa rece, cea calda nu mai e atat de fiarta precum era