politica forumului???
salut,
ar putea si mie cineva sa-mi explice dupa ce alte criteri decat cele din link-ul regulament de mai sus se editeaza mesajele, se inchid thread-uri si se atentioneaza membrii "de rand" ai forumului cum ca au calcat in mai mult sau mai putin imaginare strachini si ca nu este dorita (mai mult sau mai putin explicit) continuarea mesajelor de catre acestia?
concret, unde putem citi negru pe alb ca nu e voie sa facem referire (invitatie de inscriere) la un alt forum? si daca chiar asa e, are cineva amabilitatea sa ma faca sa inteleg cum o astfel de masura aduce beneficii utilizatorilor forumului, facilitandu-le schimbul de idei si informatii care reprezinta - prin definitie - scopul oricarui forum.
m-ar mai interesa cum se interpreteaza punctul 6 din regulament, atata vreme cat sunt zeci de mesaje despre "cel mai bun / cea mai buna" cu si mai multe referinte la diverse marci, firme, adrese, persoane in timp ce alte link-uri externe sunt taxate drept nepermise (subsemnatul fiind de mai multe ori "vinovat" de incalcarea acestui punct, spre beneficiul - sper - celor ce intreaba).
interesant e si in paragraful nr. 14 acel "punct de vedere personal" pe care inca nu l-am intalnit explicit (probabil ca nu am scormonit destul prin mesaje).
desigur ca am acceptat ca "desprecopii.com isi rezerva dreptul de a sterge sau a cenzura partial unele mesaje, fara a da nici un fel de explicatii participantilor la discutie.", cu alte cuvinte poa' sa dispara mesajul asta in 2 timpi si 3 miscari, ceea ce foarte probabil ca nu va genera nimanui nici un fel de prejudiciu, dar - inclin sa cred - nici vreun avantaj...
Raspunsuri
marius spune:
Desi nu cunosc cu exactitate la ce anumes se refera intrebarile am sa incerc sa explic cate ceva in ceea ce succint se numeste politica acestui site implicit al forumului.
De asemenea am sa fac referire si la al doilea rspuns care sincer nu onoreaza autorul(-oarea).
Deci:
1. In primul rand tin sa precizez ca din punctul meu de vedere am apreciat in mod deosebit (tacit) userul "tata lui Julia" din mai multe motive:
a. Cunostinte solide de specialitate
b. deschidere sincera catre cei care au solicitat informatii specifice
c. pozitia mai mult decat de fair play atat ca si tatic cat si ca user.
* tin sa precizez ca ma deranjeaza cumplit termenul de user in acest context.
2. Dezvoltarea acestui forum este atat de mare incat pe zi ce trece devine din ce in ce mai dificil de gestionat.
3. In spatele fiecarui nick name este o persoana bine conturata ca si conceptie, crez, principii, cultura, profesionalism, sufletism, durere, bucurie, tristete, introvertire sau expansiune deci cu atat mai mult fiind acest amalgam natural nu e tocmai usor sa gestionezi acest univers.
4. Redactarea obiectiva a unui regulament devine dificila, devine chiar complicata pentru ca fiecare are pe undeva dreptate. Din acest motiv orice regulament devine si subiectiv. Cu toate acestea chiar cu riscul de a mai gresi trebuie trasate si respectate anumite reguli, principii fara de care totul s-ar narui, ar deveni un haos si implicit comunicarea ar dispare. Faptul ca moderatorii au depus si depun o munca va asigur mai mult decat chinuitoare uneori, faptul ca ei insisi devin uneori complexati tocmai din teama de a nu gresi, de a nu nedreptati cu toate regulile cunoscute, faptul ca merg mai departe strangand din dinti atunci cand sunt blamati fara a cere absolut nimic, for free si ieri si azi si maine si peste 1 luna, ei sunt tot aici a dus la cresterea valorii acestui site si implicit al acestui forum. Si eu si oricare altcineva care frecventeaza acest domeniu o face pentru ca dincolo de neajunsurile inerente are mult mai multa satisfactie.
Si de aceea spun chiar si acum ca mesajele sunt citite cxu atentie, si de aceea spun ca la intrebari se raspunde, sigur cineva va da un raspuns cat mai edificator. Pentru ca adminsitratia inclusiv moderatorii lupta pentru fiecare din voi lupta pentru aceasta idee numita www.desprecopii.com. De aceea nu ne este indiferent.
Uneori moderatorii gresesc. E normal. Nu suntem la urma urmei decat oameni. Intre mine si alticineva nu exista nici o diferenta. Un moderator este obligat la mult mai multe, un utilizator - nu. E infinit mai usor sa nu fii moderator. E infinit mai greu sa devii moderator.
As concluziona si vis a vis de partea de link-uri. NU linkul in sine este o problema, se fac n adrese catre destinatii diverse care sa rezolve sau sa completeze o informatie. Faptul insa ca este o invitatie devine o problema "comerciala". Trebuie sa se inteleaga faptul ca www.desprecoii.com este o marca. Are o anumita cotatie comerciala. Aceasta cotatie s-a obtinut si se obtine cu bani, efort, ore de munca(hmmm...multe), echipamente. De aceea nu sunt admise acele fapte informationale care intentionat sau nu, produc sau pot produce afluenta de trafic catre alte site-uri scurtcircuitand astfel efortul depus de catre fondatorii si moderatorii acestui site. Sunt chestuini juridice si comerciale usor de inteles. Desigur mai sunt si scapari dar in principiu raspunsul este acesta.
Mai doresc sa precizez ca sunt apreciate problemele ridicate in mod direct, cinstit indiferent de natura lor fair playul fiind mai mult decat apreciat in acest loc si ridicarea problemelor aducand doar perfectionari in managementul acestui site si implicit relational.
Cat despre al doilea mesaj, am inteles destul de bine continutul acestuia chiar voalat fiind scris, nu am sa spun decat doar ca e pacat. Poate viitorul va duce la schimbarea pozitiei in una mai ... domoala.
Cu respect pentru toata lumea,
Marius Pernea