cum sa procedez?
Copilul meu Radu care are acum 3 si 10 luni si este in al doilea an de gradinita la o grupa Waldorf vorbeste din cind in cind urit acolo. Toate cuvintele urite le-a invatat de la colegii lui mai mari(in grupele Waldorf sint copii cu virste intre 3 si 7 ani), cind a plecat prima data la gradinita nu stia nici macar cuvintul prost. La inceput am discutat cu el si i-am explicat asa ca pentru el ce inseamna fiecare prostie (gen p..., etc) si de ce nu trebuie sa le spuna. Fiind foarte precoce a inteles, acasa nu mai spune nimic, dar la gradinita, de cele mai multe ori pus de baietii mai mari sa o faca, o face. Una dintre educatoare care este mai putin atenta la ce fac ei intre ei si care deci nu stie exact cum stau lucrurile imi spune pe un ton foarte grav ca iar a vorbit urit si ca a spus de mai multe ori, in fine. Tonul ei ma enerveaza foarte tare. Eu cred ca fiind cel mai mic, ca vista, dintre baieti considera asta un mod potrivit de a fi apreciat de ceilalti.Ieri de exemplu unul din baietii mai mari i-a spus sa se urce pe scaun si spuna tare o prostie pentru prietenul lui Marc. El asa a facut. Doamna evident nu stia toate amanuntele si mi-a relatat totul aproape ca pe o crima.
Cum sa procedez sa-l determin sa nu mai spuna? Voi aveti astfel de probleme? Educatoarei ii relatez de fiecare data cum au stat lucrurile chiar daca vad ca nu-i convine.
Astept parerile voastre,
Miki
Raspunsuri
roxanal spune:
mai miki, date fiind inprejurarile in care se produc "crimele" adica la gardinita, si dupa ce ai informat-o ca voi nu practicati genul asta de a vorbi in casa, poti sa incepi prin ai taia nasul, pentru ca ea este vinovata, nu copilul, ca doar ea ii supravegheaza
deci da-i bataie la ascutit cutitul de taiat nasul educatoarei
Roxana Lilea,mama Mariei 3 ani si ceva
MLDiana spune:
Nu stiu cum se procedeaza corect in astfel de cazuri ca tare as vrea sa stiu si eu.Si al meu a invatat sa vorbeasca urit de la gradinita.Si le repeta intruna .Parca s-a mai linistit in ultima perioada, dar totusi.
Lidia ,Tiara si David D.
Sobo spune:
Cel mai bine e sa faci tu pe revoltata "ca uite ce prostie a invatat la gradinita". Al nostru in primele doua zile de gradinita a invatat sa muste. Culmea e ca la inscriere, discutand cu educatoarea aceasta mi-a spus ca la grupa mica vin copii cu tot felul de manifestari printre care si muscatul. Ei bine in ziua urmatoare i-am spus mai in gluma mai in serios ca "se pare ca asa era cum discutam atunci, se pare ca si Dragos a invatat" Acasa am luat masuri si a incetat cu muscatul insa stiu eu ce face la gradi? Insa macar la o adica femeia sa stie ca nu el e cel care incepe.