o greseala pedagogica?

o greseala pedagogica? | Autor: ioana

Link direct la acest mesaj

Tudor are trei ani, merge la gradinita de saptamana trecuta si pana acum nu a plans, nu a protestat. Noi il luam acasa dupa masa de pranz, asa ca ieri am intrat incetisor si m-am uitat pe dupa perdeluta, in sala de mese, sa vad daca au terminat. Toti stateau grupati, numai unul singur, saracul, statea la alta masuta, cu spatele la ceilalti, si se uita, tare nefericit, in farfuria cu ciorba... cand ma uit mai bine, era chiar Tudor al meu! Am intrebat educatoarele de ce sta singur la masa, cu spatele la ceilalti, este cumva pedepsit (?!!), a, nu, mi s-a raspuns, stiti, sunt 21 de copii astazi, 10 la o masuta, 10 la cealalta, unul singur...Ca si cum singurul mod in care se pot imparti 21 de copii este 10+10+1!!!
Oare niste oameni cu experienta pedagogica pot gresi chiar asa, sa nu-si dea seama ca acel copil sufera, ca nu este bine pentru el, in a doua saptamana de gradinita, sa fie izolat de ceilalti in timpul mesei? Voi ce credeti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

Poate ca nu a fost asa in fiecare zi. Eu zic sa vorbesti cu directoarea gradinitei sa rezolve problema diplomat. Nu stii peste ce educatoare dai ,si pe viitor sa nu sufere copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Pai ce sa credem, Ioana, sigur ca ai dreptate. Stai si te crucesti cind auzi de asemenea intimplari. Care nu sint grave in aparenta, dar denota lipsa de subtilitate pedagogica. Parca nici nu ar avea in grija niste copii, ci o cireada de vite. Exact asta-i sentimentul! La gramada, in turma, la metru...Of...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Ioana, mie mi se pare inacceptabil! Eu i-as fi spus ca 21 impartit la 3, fac 7!!!! Asa, ce fac ele? Izoleaza, marginalizeaza copilul! Doamne!
Puteti sa ziceti orice, dar pe mine ma oftica si gradinitele unde li se cere copiilor sa stea numai pe scaun, la masuta, cu mainile la spate sau pe genunchi! Unde se cred, la scoala? Ele sa stea linistite la catedra?

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

quote:
Initial creeata de ioana
stiti, sunt 21 de copii astazi, 10 la o masuta, 10 la cealalta, unul singur...Ca si cum singurul mod in care se pot imparti 21 de copii este 10+10+1!!!

Sa-i faci cadou de 8 martie tabla impartirii!!!!!!!
Inadmisibil! Fara cuvinte!
Eu as fi depus plangere la protectia copilului sau la orice alt organ superior directoarei.

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

quote:
Initial creeata de ioana

Tudor are trei ani, merge la gradinita de saptamana trecuta si pana acum nu a plans, nu a protestat. Noi il luam acasa dupa masa de pranz, asa ca ieri am intrat incetisor si m-am uitat pe dupa perdeluta, in sala de mese, sa vad daca au terminat. Toti stateau grupati, numai unul singur, saracul, statea la alta masuta, cu spatele la ceilalti, si se uita, tare nefericit, in farfuria cu ciorba... cand ma uit mai bine, era chiar Tudor al meu! Am intrebat educatoarele de ce sta singur la masa, cu spatele la ceilalti, este cumva pedepsit (?!!), a, nu, mi s-a raspuns, stiti, sunt 21 de copii astazi, 10 la o masuta, 10 la cealalta, unul singur...Ca si cum singurul mod in care se pot imparti 21 de copii este 10+10+1!!!
Oare niste oameni cu experienta pedagogica pot gresi chiar asa, sa nu-si dea seama ca acel copil sufera, ca nu este bine pentru el, in a doua saptamana de gradinita, sa fie izolat de ceilalti in timpul mesei? Voi ce credeti?

Ioana,
parerea mea este ca baietelul tau fusese pedepsit si ca, vazind ca le-ai prins asupra faptei, educatoarele au incercat sa o dreaga. Nu izolezi un copil decit daca vrei sa-l pedepsesti. Poate ca asa s-au gindit ca se va invata minte sa manince tot din farfurie, sa nu-i deranjeze pe ceilalti la masa, etc.
Ce ai de facut: vorbeste cu educatoarea si roag-o sa iti semnaleze orice incalcare de reguli sau nazbitie comisa de cel mic. Spune-i sa fie sincera, sa-ti spuna tot (daca faci noi descoperiri, teoria mea se confirma) si asigur-o ca tu ai metodele tale, vechi si eficiente, de a "indrepta" comportamentul celui mic. Succes si nu pune la inima. Fata de ce se intimpla in alte gradinite, e un incident minor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Eu sunt de principiu...sa ii spun verde in fata ce ma deranjeaza...nu o menajez deloc..
Sa o fereasca Domnul sa aud sau sa vad...ca se razbuna pe copil...serios..

Va pup...

quote:
Originally posted by thalia

Poate ca nu a fost asa in fiecare zi. Eu zic sa vorbesti cu directoarea gradinitei sa rezolve problema diplomat. Nu stii peste ce educatoare dai ,si pe viitor sa nu sufere copilul.

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina-alina spune:

sa va spun ce am patit noi ieri:
Andreea a smiorcait ca Ildi (educatoarea)a fost plecata din sala de clasa mai mult timp.cind s-a intors a mea fetita plingea deja in hohote si ce rezolvare credeti ca a gasit?
a scos-o afara pe hol si a lasat-o singura "sa se linisteasca"
desigur ca nu a fost asa si ca Andreea a plins pina a vomitat.........
ce sa mai spun?azi am "programat" la telefon cu doamna educatoare o discutie!
astia sint oamenii si lume in care traim?
va pupacim cu drag, Andreea si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Va multumesc pentru raspunsuri. Nu s-au mai produs alte incidente de atunci, asa ca incerc sa uit, desi, povestind colegilor mei respectiva intamplare, toti au fost revoltati, si cei care au, si cei care nu au copii. Si, vorba unuia dintre ei, educatoarele stiau ca vii la 12 si un pic sa-l iei acasa, deci il vei vedea, cu siguranta, asezat singur la masa, poate incercau sa-ti transmita ceva...Toate cele bune va dorim noi, Ioana si Tudor.

Mergi la inceput