La Konstanz,la Konstanz unde fac micii crant-crant

La Konstanz,la Konstanz unde fac micii crant-crant | Autor: papadie

Link direct la acest mesaj


La Konstaaanz, la Konstaaaaaaz
Unde fac micii krantz krantz :-)


De saptamani in sir fetele din Austria, Elvetia si Germania buchiseau planuri de intalnire. Urma sa dam piept in piept pe 18-19 septembrie (mamici alaptatoare sau nu) pe malul lacului Konstanz si sa poposim peste noaptea la hanul unui roman. Ce bucurie, in sfarsit, un "Escu" dupa atatia Fritzi si Hanshi :-)
Cu o saptamana inainte m-a aruncat la pat o mastita cu febra si tremurici. Moasa mi-a spus clar sa nu ma gandesc la excursii dupa care a facut o concesie "Aaaaaaaa mergi cu clubul ala al tau:-) Daca nu stai numai la pat nu poti sa te duci!" Chiar cu o zi inainte de excursia mea Ionu a plecat cu compania in excursia lui! Si s-a intors la 12 noaptea. Amarat ca drumetia lui a inclus si un mars de 12 km. Hehehe noi care in ultimul an am practicat numai halbere si alte sporturi ale mintii pe la diverse fest-uri... Il consolez ca o sa-si revina cu excursia mea:-)
Ca un facut exact in noaptea aia a palit-o pe Catrina sa verse si sa vrea sa doarma numai pe umarul meu. Asa ca pana la 2 jumate in noapte am avut program artistic de calcat camasi si pantaloni la dunga (deh am zis ca mergem la restaurant si am luat ad literam cand fetele au vorbit de fracuri ) si de la 3 jumate program de stat in scaun si oblojit copilul. La sase si jumatate, in sfarsit, m-am bagat si eu in pat. La 7 jumate a sunat ceasul. Aaaaaaaaaaaaa nu merg nicaieri. Vreau sa dorm! Chioara am pregatit bagajele...
Incerc o scuza la Tinatache. O anunt ca venim si noi...Am plecat pe la 12:30 (ora la care ar fi trebuit sa ajungem!!! Of, Doamne scapa-ne de obiceiul asta prost!)
Dupa o pauza de tutun si mancat ajungem si noi in Konstanz. Oprim intr-o benzinarie oarecare, derutati total, luam o harta (foarte importanta harta!!!). Surpriza placuta a fost ca ne-am oprit exact in spatele restaurantului. Dibuim parcarea, eu zbor din masina spre terasa sa gasesc fetele. Ionu apuca sa strige "Ia numerele de telefon si suna sa vezi pe unde sunt!"... Dupa 3 pasi ma linistesc cand aud de langa o masina "Unde is hainele alea, mai?" L-am identificat mai tarziu pe sotul Ariadnei care-i cauta hainele lui Mihaita. Aha, deci n-au plecat. Imi pun suzeta cu luminitze de gat si o iau la pas.
Prima masa! Exact la prima masa de pe terasa sporovaiau fetele vesele. Ajunsesera la cafea si voiau sa scape de-o salata de pe masa "lasa ca-i numa frunze si au fost muste pe ea". Ma duc si eu ca un iepure vinovat le trag un buna fetele si ma asez pe un scaun, ostenita, deh! Noroc c-a venit Adela si m-a ridicat la pupacit. Asa mi-a trecut si stanjeneala si rusinea marii intarzieri. Taticii aveau grija de copii, fetele faceau planuri sa mergem undeva la plimbare. Intr-un tarziu a aparut si copilul meu cu tatal aferent. De jena si pe Catrina o trecuse caca de vreo trei ori asa ca au stat la masina sa schimbe "toalete":-)
Babee cu harta in brate a propus sa ne plimbam pe faleza. Vine si Ionu ca doar isi luase si el harta de la coltz si sustine propunerea. Pica pe noi magareata sa fim cap de coloana. Nu stiu de ce au trait oamenii cu impresia ca noi stim pe ce lume suntem. In fine, pornim si dupa noi...potopul. In urmatoarele 20 de secunde am realizat ca nu mai aveam harta si ca oricum o luasem in alta directie :-) O tot tinem stanga si regasim drumul (din amintiri). Am luat si niste semafoare pe galben. Ne cam "rarisem". Tot nu stiu de ce eram noi cap de coloana pentru ca nu stiam nici cate masini trebuie sa fie in urma noastra, nici ce culori, marci sau alte amanunte! Oricum Ionu vede o intersectie mai mare, verde si cugeta "Asta se schimba pana ajungem noi. Numa bine sa ne strangem toti". Ajungem la stop, tot verde. Ionu opreste masina si asteapta. Zic "E verde". Aflu ca sunt numai 4 masini "de-ale noastre" in spate ... Ma uit, ditai coloana. E tot verde. "Ei, lasa, nu mai are cum sa tina mult! Asa apucam sa ne regrupam!" Numar rar pana la 55 si aud un claxon iritat. Cu regret am plecat. Soferul autobuzului era cam nervos. Am plecat noi, toata coloana din spatele nostru, au trecut si altii si inca era verde:-)
Ajungem la feribot da' nici urma de plaja sau strada de plimbat la pas :-))
Am ratacit si noi vreo doua trei ceasuri pe o strada de unde se putea vedea lacul si pontonul. Am dibuit si un restaurant unde ne-am pus pe facut poze. Parca ne stiam de 20 de ani. Puiutii care mai obosit, care mai in putere stateau la poze vrei-nu vrei. Au reusit fetele sa grupeze copiii pe bancuta la pozat, in spatele lor Tinatache cu Patrik -care se sprijina pe piciorusele lui, eu cu Catrina care nu se sprijina deloc pe piciorusele ei:-))) SUB masa, daaaa chiar dedesubt, era Babee il sustinea pe Philip! Nu va imaginati ca e usor sa faci noua copilasi sa stea locului. David era necajiiit, necajiiit si plangea. Teodora era fotogenica si prinsa de importanta momentului. Marie era suparata ca fusese luata de la carucior. Philip o cauta din priviri pe mamica (ghinion era in spatele lui sub masa:P). Julia avea privirea aceea de nu stiai unde o sa fie in secunda urmatoare :-) Andra mai intorcea capul catre mamica. Toma era tot un zambet si-o pozna. Catrina matzaia ca nu prinsese importantza momentului. Mamicile pozau la greu si numai ce aud in dreapta mea un ups, au, of si-l vad pe Patrik ca aluneca, destul de iute, cu fata spre masa. Noroc ca el prinsese ideea ca trebuie sa dea frumos in poza si si-a pastrat zambetul in continuare. La un moment dat am avut revelatia ca am uitat laptele acasa. Nu eram singura si Tina il uitase...si inca cineva da' nu mai stiu cine. Dupa plimbarica fetele muncheneze (Alina si Camelia), elvetiencele (Adela, Mira) au dezertat catre casutele lor.
Asa ca noi cei ramasi am hotarat sa plecam "la roman" sa mancam si sa ne veselim. Am ajuns la han. Aflam cu bucurie ca exista ciorba de burta, mici, mamaligi, televizor cu programe romanesti. Noi am stat in sala cu tv-ul si steagul. Ne-am repezit in meniu. Domnu' Mihartescu zis si "la roman" a cinstit o tzuiculitza cu noi. Am vorbit despre impozite si asigurari - ce ne durea pe noi- Ariadna si sotul Tinei se pricep!!! Ne-am ofticat pe Babee ca au impozite mai usurele. Am ras de numa cand ne-au povestit Milena si sotzul cum au dormit la 800 de metri de Pompei... numa ca-n cuibul mafiotilor locali. Eu si Lauraa aveam o treaba cu mancarea omului. Deh, femei cu laptele la purtator. Ea s-a infipt in "mamali cu bra cu la", eu intr-o tocanita. In jur lumea manca mici. Si ciorba de burta... M-am repezit si eu intr-un coltz de mic (care era maaare, maaare da' nu pot sa-i zic micului mare pe nume ca iasa o "prostie" din cauza terminatiei "oi"). Catrina dormea in landou ca e obisnuita cu clinchetul halbelor, Lara statea in bratele lui Thomas ca era mai bine decat la mami, copilasii mai mari dormeau in camere. Din cand in cand era cate-un anunt "Se aude planset de la camere" Moment in care taticii zburau pe scari sa vada al cui e:-) Dupa primele halbe a fost mai economicos sa plece numai cate unul sa asculte pe la usi:-) Ne-am gandit noi ca daca nu Revelionul macar in martie sa petrecem "la roman" ca-i fain tare. Si-n martie gasim destule zile de nastere de sarbatorit...si daca-i pe-asa gasim in fiecare luna ! :-)))
Plus a doua sambata din luna septembrie. Ca e musai sa sarbatorim prima intalneala, nu? La miezul noptii s-a spart gasca si urma sa ne vedem la dejun, la ora 9. Eiii, prin camere am mai stat la povesti asa incat dimineata cu ochii carpiti raspundeam cate-un prezent lesinat cand ne chema Cristina la masa:-)))
Pe masa se lafaiau salamuri, sunci, omlete, cafele si mie tot la mici imi statea gandul. Am comandat o portie sa avem pe drum. Pentru duminica aveam in plan sa vizitam "Insula florilor". Aici am intarzian numai cateva minute, suficient cat sa ne pierdem :-) (Doamne, scapa-ne de obiceiul asta prost!!! Mai speram in minuni ca in noi nu mai nadajduim.) Flori, floricele, caprite, ponei...o vaca, un turn, Castelul...Iscusita mana gradinarului! La Regina Viktoria a Suediei si Norvegiei (caci ei ii apartinuse castelul) nu puteai merge cu flori, a observat Ionu. Ntz ca te decapita. Ce flori sa-i mai duci in paradisul asta?! Si ce vedere spre lac. Uite de pe balconasul ala isi facea bezele cu piratii. Aleea cu dalii, aleea cu trandafiri- unde am remarcat si soiul Helmuth Kohl, serele cu lamai si palmieri, cu diverse specii de fluturi. O frumusete. Langa lac o mica imitatie a plajei de la Saint Tropez. Asta cu Saint Tropezul e scoasa din burta:-)(imitau ei acolo o plaja da' nu stiu care) Era nisip fin, cu niste scoici maaari, cativa palmieri si si sezlonguri de-alea acoperite. Intr-unul dintre ele o mamica alapta. Am simtit ca-mi plesnesc sanii de invidie. Toate locurile erau ocupate. Am trecut pe la castel. In bisericuta erau inmormantati si doi dintre Romanovi. Am trecut iar pe la locurile de joaca pentru copii cu speranta ca o sa regasim grupul vesel. Ne-am reintilnit ...dupa 4 ore la iesire!!! Ne-au spus ca ei au ocolit cat au putut locurile de joaca :-))))))))))))) Si ca ne-am potrivit bine cu vizitatul: am luat-o in parti opuse:-) Ne-am pupat de regasire si de plecare. Doamne cat de repede a trecut!
Pe drum am constatat ca nu aveam trei mici cu cartofi ci 4 mici cu mustar. Patru mici maaari:-) Am halit cate unul intr-o benzinarie cu speranta ca reducem la jumate "miroasele" din masina. Si am pastrat cate unul pentru acasa. M-a ros foamea o vreme dar instinctul de mama a biruit. Masinea mergea bine, aglomeratie era, soseaua plata...conditii ideale. Am scos pompa si-am inceput sa produc lapte pentru copil cu rugamintea sa fiu anuntata daca se pune frana :-))) Inca ma rodea foamea dar nu mai aveam rabdare pentru inca un popas. Abia acasa am vazut ca rucsacul pe care-l uitase Babee "la roman" era plin cu mancare si sucuri. Imi pare rau numai de salata de vinete care a decedat prin acrire. Si imi vine sa mor de ciuda ca a trecut timpul atata de repede!
Eroii acestei inatlniri au fost (citez pe Alina care-a ajuns la timp:D): "Adela cu bb Julia si sotul (Elvetia),Alina cu bb Marie si sotul (Germania),Ariadna cu Mihai si sotul (Germania) ,Babee cu bb Philip si sotul (Austria),Camelia cu bb Teodora si sotul (Germania),Cristina cu bb Andra,bb Patrick si sotul (Germania),Lauraa cu bb Lara si sotul (Germania) ,Milenadinu cu bb Thomas si sotul (Elvetia),Mirakluker cu bb David si sotul (Elvetia), Papadioara cu bb Catrina si sotul (Germania)".

Poze cu austro-helveto-germano desprecopii gasiti aici:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=289&cid=59

http://community.webshots.com/user/marielanger

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Konstanz%2C18+Septembrie&mid=101&cid=11156

http://community.webshots.com/user/intalnireakonstanz

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Natura&mid=96&cid=2269





"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Veve spune:


Ioi,Papa,ci pofta de mic_oi imi facusi!(chit c-am produs cativa saptamana trecuta in padurice!)
Si gradina aiaaaaa,e wow!Alt apelativ mai potrivit nu mi-o vinit!
Cum mai spusei,sa va fie de bine!



Irina,veve & croko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Io una jur ca o faceti intentionat cu micii astia la intilnirile voastre!!! Nu puteti sa povestiti si voi lucruri culte??? Trebuie amintiti micii musai! E deformare profesionala la tine si la lilanda???
Ce e cu romanii si cu hartile??? e mortala faza cu papadicii cap de coloana!!!
Frumosi copii sa va traiasca!
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samila spune:

Niste dulcici de copii, numai fete dragute si tatici grijulii

Papadie descrierea ta este totala.Multumim de poze cu descriere, asa am reusit si eu sa vad cu cine am comunicat pe forum o gramada de timp.
Ma bucur pentru voi ca ati reusit sa faceti o intalnire pe cinste. Va doresc sa aveti parte numai de bine, sanatate multa voua si bebicilor.
Mi-ati adus aminte de frumoasele locuri care le-am vazut si eu acum doi ani. Insula florilor este absolut superba.

Multumim, am savurat atmosfera virtual !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

super papadicule al nostru! esti o adevarata!





Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Papa, frumooos le-ai mai zis!!!! Da' io zic ccc ca micii nostri scandinavi or fost mai buni!!

(Sa vezi acusi ce-o iau io pe cocoasa, ca sintei multi rau!!!)

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

fuarte frumoooos,facem un concurs de mici in curind,pe tzari?

Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Oana, noi eram in coloana , nu ne rataciseram ca ne tineam scai dupa voi. Discutie intre mine si sotul meu in masina:
Eu:-Vezi ca mi-a zis Oana sa nu ne luam dupa Ionu ca nu se stie.
El:-Lasa c-am vorbit eu cu omu'.Stie el ce face ca doar are harta!
Eu:-Ok.Dar atunci ce cautam aici?
Abea atunci a observat ca eram incadrati pe culoarele ce duc spre feriboat. Era gata sa iesim din Konstanz.Sau ati vrut sa ne conduceti la München?

Foarte frumos ai povestit! Buna ideea cu reeditarea intalnirii.Sper ca atunci sa putem sta si noi mai mult.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Mey nu fits carcotasi...cand am plecat "la roman" ne ratacii babee de doua ori:-) si i-a blitzat si radaru...ei erau inocenti ca doara la Viena n-au porcarii d-alea fixe pe strada :)))
SI sa spuneti imediat care ne-ati luat harta?:-)))))))))))))))
Ne-am dus la feribot numa sa-l intrebam p-ala cum ajungm la parcarea de peste drum da' daca el a fo dragutz si ne-a lasat pe la "iesisi" ce sa facem:-) me-a parut rau ca nu v-a lasat pe toti...da' asta-i viata decat sa ne dea explicatii in engleza a preferat sa ne trimita o mie de ani mai incolo...vez daca voi vorbiti germana?! va trimise pe drumu' corect! :-)
Si sa stiti ca micii lu' domnu' Mihartescu se topeau in gura de buni. pfff de mult nu mai mincai asa adevaraciuni:-) Cu usturoi la fix, crescuti, "matasosi" ...au fost exact cum trebe:-) Sincera sa fiu mi-as face abonament la asa mititei!

MENTIUNE CU TOTU' SI CU TOTU' SPECIALA:

A facut si Babee okisori si ne-a dat poze de pe tot trasel lor. FFF frumos:
http://community.webshots.com/album/189911786XecSnn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

daa, asteptam acuma cu drag si dor fotografia blitzului... Si chiar nu-mi pare rau ca ne-am ratacit, am intrat pe un drum de vis catre o insulita, n-am mai vazut asa ceva: pe mijlocul apei, 3 randuri de plopi, intre 2 randuri soseaua de masini si intre randul din mijloc si cel din dreapta o carare latä pt biciclete, role si alte chestii cu roti. Si o privelisteeee su-pe-rba! Da, a fost frumos!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Da stiu ca aveti talent: si la povestit si la facut poze si ... la orientare

Mergi la inceput