A fost cineva in Pakistan?
Eu trebuie sa plec in delegatie de la serv in Pakistan si cum niciunul din colegi nu a fost acolo, nu stiu mai nimik despre aceasta tara. Cum e acolo? Sunt ceva reguli care trebuie sa le respect? de ex: modul de a te imbraca? cum e mancarea? apa? in septembrie-octombrie e cald? .... sau poate altceva ce ar trebui sa stiu Daca ati fost si puteti sa-mi dati cateva sfaturi, va sunt recunoscatoare!
Cu drag,
Cristina & Sandica
floricica cu pozici si pozici pe desprecopii.com La marewww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=la mare&mid=3494&c br / id=10216" target="_blank"> si My bestwww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Sandica%2C poze no br / i&mid=3494&cid=10207" target="_blank">
Raspunsuri
Catalin spune:
Depinde de zona in care vei merge desi presupun ca vei sta intr-un oras. Modul de a te imbraca va fi, teoretic, la bunul tau plac, numai ca va trebui sa tii cont de obiceiurile locale in aceasta privinta. Asadar, nu-ti recomand sa exagerezi cu machiajul, cu haine mulate, transparente sau care sa-ti descopere prea mult corpul intrucat, chiar daca nu esti de-a lor si sa fii nevoita sa respecti Coranul, nu te vor privi toti cu aceiasi ochi admirativi ca in tarile europene.
Cel mai bine ar fi ca in primele zile sa lasi de la tine si sa te imbraci cat mai conservator (nu sa te acoperi cu un sal din cap pana in picioare!), macar pana ce vezi care este anturajul cu care vei avea de a face.
Vremea in septembrie-octombrie este inca destul de calda in timpul zilei, s-ar putea ca diminetile, serile si mai ales pe timpul noptii sa fie chiar frig, dar si acest lucru depinde de regiunea in care te vei deplasa. Catre nord-vest, influentele sunt continentale, ceea ce face ca ziua sa ai intre 25 si 40 de grade iar noaptea temperatura sa coboare chiar si la 10-15 grade. In zona vecina cu India deja se simt influentele musonice, astfel incat vei avea parte de temperaturi mai temperate insa de o umiditate mult crescuta.
Despre mancare si despre apa, tot ce iti pot recomanda este sa cauti cele mai sigure surse cu putinta. Nu te aventura la fast-food-urile locale si nici nu incerca apa obisnuita. Cauta numai apa plata sau minerala imbuteliata sau bauturile produse de firme consacrate, chiar daca sunt imbuteliate cu licenta in tarile vecine.
Nu incerca sa mananci ceva cumparat din piete decat daca esti sigura ca nu exista nici un pericol evident. De asemenea, te sfatuiesc sa nu accepti mancare sau bautura de la localnici pe care nu ii cunosti indeajuns, dar ai grija la modul in care refuzi; ei percep adesea ca un afront un refuz daca acesta este insotit de o mimica cu tenta defensiva.
Nu stiu ce sa-ti mai spun acum intrucat nu am prea multe cunostinte despre mediul in care vei lucra, dar o sa-ti mai raspund daca mai am ceva de spus.
Numai bine!
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin
Think pink!
ticka spune:
Multumesc frumos pentru informatii , imi sunt foarte utile!!!!Am aflat ca plec in Karachi, e undeva in sud, aproape de ocean. Plec la o firma si voi sta la hotel (sper sa fie unul decent ), dar mi-e cam frica pentru ca plec singura, s-ar putea sa vina si un coleg din Franta, dar probabilitatea nu e foarte mare. O alta intrebare: Pakistan e o tara calma? Sau exista riscuri pentru cetateni straini? Recunosc sunt cam fricoasa.
Cristina & Sandica
floricica cu pozici si pozici pe desprecopii.com La marewww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=la mare&mid=3494&c br / id=10216" target="_blank"> si My bestwww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Sandica%2C poze no br / i&mid=3494&cid=10207" target="_blank">