la gradi- primavara sau toamna?

la gradi- primavara sau toamna? | Autor: tinatache

Link direct la acest mesaj

Tot stau si ma agndesc si nu stiu daca sa o dau pe Andra la gradinita din martie, cand implineste 3 anisori, sau din toamna, la inceputul anului scolar. Unii zic ca primavara sunt prea multe raceli, boli de copilarie... dar astea oricum o sa fie... ce sa fac??

Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Sa-ti traiasca papusica!
Si a mea e nascuta in martie si am dat-o in toamna...daca ai cu cine o lasa mai prelungeste-i "vacanta"...
De racit si alte boli de copilarie o sa le faca indiferent cand o duci.
Noi am plans la inceput de eram gata sa renuntam apoi in interval de cca 3 luni am racit incontinuu de credeam ca nu mai terminam+otita de rigoare!
si totul a culminat cu varicela prin primavara cand a fost epidemie in gradi si noi parintii n-am fost atentionati! asa e in gradinitele noastre, ce sa facem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

multumesc, si tie la fel! stai linistita ca asa e peste tot, dar nu din cauza educatorilor, de regula cand a erupt la un copil e deja prea tarziu, cine avea sa ia, a luat deja.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Robert implineste 3 ani in decembrie anul viitor. Directoarea gradinitei m-a sfatuit sa-l trimit totusi din septembrie, cand se formeaza grupele, chiar daca va avea atunci doar 2 ani si 9 luni. Nu ca ei nu ar primi copilasi si in timpul anului ,dar, chipurile, copilului ii va fi mai usor sa se integreze decat daca ar veni peste cateva luni, cand ceilalti copilasi deja se cunosc. Tind sa-i dau dreptate.
Cat despre boli si anotimpuri, e adevarat ca primavara circula cei mai multi virusi, dar asta nu ar fi un motiv sa n-o dai pe Andra in martie la gradinita. Oricum, presupun ca tot va avea contact cu alti copiii in parc sau la Spielgruppe, asa ca... Anul sta, tot in martie, Robert, la 1 an si 3 luni, a facut varicela, si asta fara sa fi mers in colectivitate. Am luat-o intai eu, si el de la mine. Pentru celelalte boli ale copilariei e vaccinat, mai mult ca sigur ca si Andra, iar racelile nu prea ai cum sa le eviti.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput