Nastere la mare sarbatoare, fix la termen

Nastere la mare sarbatoare, fix la termen | Autor: mamaleone

Link direct la acest mesaj

Am ramas insarcinata pentru a doua oara, la sfarsitul lui august. Cum baietelul meu avea doar 1 an si 2 luni inca imi era proaspata experienta nasterii lui cat si perioada imediat de dupa.
Bineinteles ca nu ma gandeam la ce o sa urmeze, ca iar o sa o iau de la capat...ptr ca mi se parea ca mai e o groaza de timp pana atunci si s-asa nu prea am avut rabdare nici cu el noua luni( sa-l astept), de data asta nici atat. Singurul lucru pe care mi-l doream era sa creasca el mai maricel ca atunci cand se va naste bebe sa ma pot descurca cu amndoi.
Pe la 21 de saptamani am aflat ca vom avea o fetita, si ne-am bucurat, mai ales eu ca tati tot un bandit s-ar fi dorit, dar acum bineinteles ca e topit dupa fii-sa.
Prin luna a saptea au inceput contractiile, in prima sarcina n-am stiut de ele decat spre sfarsit. La control doctoru zice sa ma potolesc si sa trec la pat, bineinteles ca nu ascult si nu iau nici regulat papaverina si ma apuca mai rau. Vin ai mei il iau pe Anghelush la ei si stau la pat. Nu puteam nici la plimbare sa ies, oricat de incet as fi mers ca mi se intarea burta de mama focului.
Mi se face un dor nebun de ala micu si hotarasc cu ai mei sa vina de florii 3 zile aici. Zis si facut! Dar cand pleaca Anghel urla dupa mine, mi se rupe sufletu si toata ziua plang si eu. Seara contractii si iar contractii, pe la 3 dimineata am contractii din 3 in 3 min si incep sa fie dureroase, ma imbrac automat si ii spun sotului sa o taiem la spital ca e treaba serioasa. El zice sa mai astept putin ca poate-mi trece, ca daca ajung la spital nu mai scap de acolo. Nu-mi trece de loc, lui nu-i vine sa ma duca, ca stie ca acolo o sa raman dar asta este.
La spital (Polizu) ma iau imediat in primire, pe el nu-l lasa cu mine si imi baga diazepam (perfuzie) si ma ameninta ca o sa ma ia somnul. Somnul nnu ma ia, contractiile ma lasa, bebe era bine ca il monitorizau. Se face dimin, pe la 7 se schimba tura,,, vine o asistenta mareste viteza la perfuzie si cad intr-un somn de nu ma vad.Dar de ce sa ma simt eu bine, ca tre sa ma mute dupa 10 min.Se invartea totul cu mine nu stiam ce e de unde...si ma duc intr-un salon unde am bagat somn cu toate ca se trantea usa de atata curent si se foia lume pe acolo. Vine doftoru meu, ce-ai facut, o sa stai 3 zile...La eco bebe avea 2400 (sapt 29.
M-au infundat cu injectii cu diazepam si scobutil, eram si eu ca o leguma pe acolo, dar a fost si asta o experienta, mi-a gatit sotu...
Dupa ce am intrat in sapt 36 m-au lasat brusc contractiile si acum nu mai nasteam, aveam o burta impresionanta si toata lumea se minuna cum mai pot sa ma trambalez cu ea.
Le tot scriam la fete ca nu mai nasc o data, ma plangeam pe forum ca n-am si eu contractii nasoale, ele ma incurajau si tot asa.Pe 21 mai era termenu, eram pe 20 si nimik.
Ma culc. Sotu meu se baga in pat pe la 4 dimineata cand simt o contractie dureroasa si luunga.Adorm si visez ca mi se rupe apa, deschid ochii si culmea mi se rupe apa.
Il las pe sot sa doarma si ma duc la baie ca aveam impresia ca o sa-l inund acolo. Curg siroie, se face un riu . Sterg, iar se porneste si tot asa. pana la urma ma pun de-asupra scurgerii ca sa stiu o treaba.
Pe la 6sun doctoru, zice sa ma car la spit. Ih...cand ma gandesc ce ma asteapta, dar lasa ca scap de burta si-mi cunosc in farsit bebelusha. Am uitat sa va spun ca-mi tremurau piciarele inca de cand m-am dat jos din pat.
Il scol in sfarsit pe barbata-miu , dupa ce m-am facut gata (ca-mi era mila de el ca nu dormise toata noaptea si stiam ce-l asteapta): “hai sa mergem ca mi s-a rupt apa”, acum avea sa-mi raspunda, “hai sa mai stam putin ca mi-e somn” –mai bine, dupa ce la prima nastere mi-a zis sa ma culc ca poate-mi trece.
Cand am ajuns la spital tocmai se schimba tura . La internari ma astepta o tanti cu un irigator sarbos cu care-si facea toata lumea clisma pe care l-am refuzat, fiindca bineinteles ca imi facusem acasa spalatura cu pricina. Oricum era de refuzat scarbosenia aia de irigator, mai bine faceam pe mine…
M-au dus sus si m-au bagat in aceeasi camera in care am stat cand mi-au facut perfuzia cu diazepam, asta era bine ca deja o analizasem dinainte, stiam drumul pin la baie si cum sa procedez cu perfuziile in deplasare.
A venit o asistenta tanara sa ma intrebe ce mai fac cum ma simt, am inceput sa-i pun intrebari si ea imi raspundea rabdatoare, parea foarte da treaba si asta ma facea sa ma simt bine. M-as fi simtit si mai bine daca-mi spunea de la inceput ca o sa stea pana la sfarsit cu mine, ca ea e moasa si ca urma sa nasc chiar in patul in care stateam atunci. Eu vasusem pe un program tv, nasteri pe banda de prin alte tari si chiar ma intrebam de ce nu au si astia la noi saloane mai multe in care sa lase femeile de la inceput pana la sfarsit sa nu le mai trambaleze ca la noi ,cu dilatatie 10 sa te puna sa mergi pana la capra de nascut…
In fine, imi pune o perfuzie si imi spune ca in 3 ore nasc, mie imi suradea ideea dar nu-mi venea sa cred, ca inca nu aveam cine stie ce contractii, dar ea o tinea ape a ei, si eu ziceam Doamne ajuta!
Barbata-miu plecase inca de cand m-am internat ca n-au vrut de loc sa-l lase sa stea cu mine, de-abia a putut sa-mi trimita o sticla de apa prin cineva.
Vine un doctor in varsta sa ma controleze, ma urc pe masa si cand imi baga mana, am simtit ca-mi smulge copilul fara dilatatie, si ma fortam sa nu urlu si sa nu-mi scape vreo mana ca asa imi venea sa-l pocnesc! Mai si parka asa avea o placere sa ma caute pe-acolo si sa-mi zgandare colul ca ma simteam la Aushvitz(habar n-am cum se scrie). Numai injuraturi erau in capu meu cu toate ca eu nu mai injur de mult, da comunistu asta ma scotea din pepeni. Se uita la mine, se uita acolo si tot mormaia ceva da nici nu se opera, in fine scap de aici si ma car in camera mea care era fleasca pe jos de cata apa imi tot curgea, mi-era sa nu ramana copilu fara apa. Tantiile alea tot imi aduceau cearceafuri impaturite dar nu prea faceau fata.
Incep sa am contractii la 5 min, vine moasa, ma intreaba daca ma doare, ma durea si mi-a aplicat o injectie cu drog sa nu mai simt durerea, cum imi face injectia am o stare euforica: viata-i frumoasa tra-la-la, si in sfarsit imi dau seama de ce se drogheaza oamenii.
Vine doctoru meu, se uita la mine, e nemultumit de contractii, mai face o gluma. Ii spun ca vreau sa vina barbata-miu si spune ca e ok.
De pe la 11 ajunge si sotu meu la mine si e mult mai bine, incepem sa povestim una alta, cad mai vine cate o contractie ma opresc sa dau pumni in pat, pe urma continuam. Stiam ca e mare sarbatoare :Sfintii imparati Constantin si Elena. Ce nume sa-I punem fetii, noi ne gandisem la Domnica, dar era prea mare sarbatoarea sa nu-I puneam Elena.
Sunam duhovnicul, el zice ca Elena si sunt fericita mai ales la gandul ca stiu ca o sa se roage pentru mine, la sfarsit am o contractie puternica si nu mai pot sa-i raspund.
Contractiile erau neregulate, dar dureroase rau, Gabi imi povestea o gramada de lucruri: ce a mai citit prin ziare, prin carti,etc. Se uita la mine cum strangeam cerceafurile da nu se lasa, imi povestea mai departe, si asta imi prindea bine. Cand nu mai puteam de durere ma gandeam: sunt nebuna, ce mi-a mai trebuit sa nasc iar, nu mi-a ajuns odata? Eram deja furioasa, stiam ca nu e cale de scapare si ma chinuiam sa fac rost de puteri noi sa merg mai departe. Mai veneau puteri cu taraita si rezistam la limita.
Mai vine doctru se mai uita dilatatia era 4 de vreo 4 ore. Face o gluma si zice ca pe la 6 nasc si eu, mi se pare sadic, ca eu ma gandeam la la maxim 3 scap. Totusi se face ora 16 si eu eram tot pe pozitie, imi baga iar monitoru ca deja incepeam sa-l urasc, sta cu mana pe burta mea si-mi monitorizeaza contractile, imi zice sa apas pe buton cand am contractie . Zis si facut! Apas eu, numai ca aparatu nu imi inregistra toate contractile si doctoru iar era nemultumit pana a vazut si el care e treaba si stand cu mana pe burta mea, le insemna el pe foaia care iesea din monitor. In sfarsit semnele erau la distante egale si contractiile erau f dureroase. MA controleaza, dilatatie 7 juma. Ihh…simteam ca explodez odata, nu esti gata zice si imi zgandare colisoru(cum zicea moasa). Se uita iar cand ii zic ca ma apasa, ma pune sa imping, si eu imping imediat si tare. In sfarsit e multumit, ma pune sa tot imping, face niste semen pe acolo, se mobilizeaza toata lumea, transforma repede patu in masa, aduc masuta pentru bebei, apare omu intr-un halat peste care isi aplicase o musama ca de macelar, mu mai am timp sa tremur cand il vad ca eu impingeam la greu.
Pac, se pune in fata mea hai impinge, impig cu putere, zice hai acu ca al nostru este, simt cum ii iese capu, imi vin puterile si mai imping odata si gata. OAU ce repede ma mir eu dupa atata chin.Era 18:15
Si ce sa vezi, iese micuta mea de 4100 si 54cm cu fata de batranica, cu capatana de oblio si imi vine sa-i cer iertare ca s-a chinuit acolo. Se uita fix la mine pe urma plange. M-am simtit foarte aproape de ea, imediat au disparut cei din camera cu toata agitatia lor, nu mai auzeam decat ceva vag, numai pe ea o vedeam, intorc capul spre Gabi care era ca o stana de piatra( la Anghel nu a stat cu mine), si ne felicitam ca am reusit, suntem fericiti! Practic nascusem amandoi.
Mi-o dau s-o pup si o miros repede. Mmm, mirosu asta de pui …
Bineinteles ca am uitat tot chiar din clipa in care am vazut-o si am zis ca daca ne-o mai da Dumnezeu copii, o sa mai facem.



Laura, mamika lu Anghel si Elena (21 mai}.
http://community.webshots.com/user/lauragrigorescu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Sa-ti traiasca grasunica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anita si Rachella -17.o1.2004http://community.webshots.com/user/sugarbabe134

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybip spune:

Sa-ti traiasca bebicii, sa fiti fericiti. Mi-a placut mult povestea ta, esti tare haioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Draga Laura,

Iti doresc numai fricire alaturi de copii tai minunati si taticul lor. Ai povestit foarte frumos.

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Sa-ti traiasca bebelusha ,si va doresc sa fiti fericiti toti 4 .

Poze cu Ayu - si - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31632" target="_blank"> Povestea nasterii

Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

sa-ti traiasca minunile si sa te bucuri de ele.

numai bine de la andreea mami lui theo si florin
http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Sa va dea Dumnezeu sanatate la toti si sa fiti fericiti.

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Frumoasa poveste mamaleone!!!Sa va traiasca micuta grasunica!!

Claudia si Raul(01.04.2004)

Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Frumoasa fetitza, chiar superba, ash spune! sa-ti traiasca si sa iti aduca multe bucurii! frumoasa poveste!

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

"Daca dragoste nu e, nimic nu e".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DANIELA 1974 spune:

Mi-a placut povestea, ai stofa de povestitor. Sanatate, bucurii si mult noroc intregii familii.


Daniela si Alexandra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana c spune:

Laura sa iti traiasca fetita si sa va bucurati de ea!

Iuliana & Rares(12iunie)

Mergi la inceput