Mancaruri din carne de iepure
Am primit un iepure , nu prea ma atrage sa spun drept dar nici nu-mi vine sa-l arunc mai ales ca-i de la socru-meu.E transat, gata, doar trebuie sa-l gatesc.Cum sa-l fac? asa l-as arunca dar sotzu s-ar supara.
Dati-mi o idee.
.
V-am pupat,
A.
Raspunsuri
adrianafedorca spune:
Iepure cu masline
Ingrediente:
pulpele din fata si din spate si gitul, #733; pahar ulei, 5-6 cepe mari, 2 linguri bulion, 5-6 boabe ienibahar, 1 foaie de dafin, 200 g masline, #733; lingurita zahar, 1 ceasca de vin (in lipsa, o ceasca de apa cu o lingura otet de buna calitate), sare
Mod de preparare
In cratita cu uleiul fierbinte se prajesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori, vinul, 2-3 linguri de apa, bulionul, sarea, zaharul, ienibaharul, foaia de dafin, maslinele spalate si intepate cu acul. Se amesteca totul usor cu lingura, se acopera si se lasa sa fiarba foarte incet pina este gata (sosul bine scazut). Se amesteca din cind in cind mincarea pentru ca sa nu se prinda de fundul cratitei.
Ostropel de iepure
Durata
7 h
Ingrediente:
Partea din fata a iepurelui, 5 linguri ulei, 5 linguri otet, 2-3 cepe, patrunjel, foaie de dafin, cimbru, 100g slanina, #733; kg arpagic, 1 lingura faina, #733; l vin rosu, #733; l bulion, #733; capatina usturoi, sare
Mod de preparare
Se rumeneste slanina taiata in bucati. Se scoate din cratita si se prajesc pe rind cepele taiate felii si bucatile de iepure, marinate mai inainte 2-3 ore in ulei cu sare, ceapa, patrunjel si mirodenii. Cind carnea s-a rumenit usor, se presara faina si se subtiaza cu vin si bulion. Se adauga bucatile de slanina, ceapa si usturoiul, verdeata si zeama de la marinata. Se acopera si se fierbe incet 2 #733; ore. Dupa o ora se strecoara sosul, se adauga in sos arpagicul. Cind arpagicul a fiert se degreseaza sosul si se amesteca cu singe de iepure, apoi se mai fierbe inca 2 minute. Se toarna sosul peste bucatile de carne Se serveste inconjurat cu crutoane.
Friptura de iepure sote vinatoresc
Durata
1 h30 min
Ingrediente:
1/2 de iepure, 2 linguri ulei, 1/2 lingura faina, 50 g unt, 1 pahar cu vin alb, 3 cepe, 2 ciuperci, patrunjel verde, sare, piper, 2 bucati zahar
Mod de preparare
Se spala bine carnea si se sterge cu o cirpa curata, se taie bucati si se rumeneste in ulei amestecat cu unt. Se adauga ceapa taiata rondele, ciupercile taiate feliute si patrunjel tocat. Se lasa pe foc pina ce se ingalbeneste ceapa. Se presara faina. Se pune sare si piper si se subtiaza cu vin si putina apa. Se acopera si se fierbe pina ce carnea s-a fragezit. Inainte de a servi friptura, se adauga la sos zaharul caramelizat si o bucatica de unt.
daca vrei mai multe retete gasesti pe culinar.ro
pofta buna!!!!
chiar mi-ai facut pofta am mancat o data iepure cu masline a fost delicios
ADy
slakje spune:
Merci mult Adriana, zici ca iepurele cu masline ti-a placut? Sa incerc sa fac cu masline atunci, ma mir ca ti-am facut pofta, pentru mine e o povara sa gatesc asa ceva, nu stiu, am oroare, cum sa-l mananc eu pe iepurasul, dar ce pot sa fac? Nu pot sa-l arunc si pe-aici nu avem caini vagabonzi ca asa l-as da......oricum sotzu m-a anuntzat ca lui ii trebuie iepurele sa-l manance....Si in weekend va trebui sa mergem la o petrecere unde in meniu e caprioara , imi vine sa ma impusc , mai ales ca noi aici avem caprioare Bambi in tzarcuri pentru copii, asa sunt de dragutze, si iepurasi .
Si eu acum trebuie sa gatesc urecheatul, mi-e o mila....
Lorelai spune:
yummmyyyy retetele de mai sus. salivez cu gindul la iepure.
asa il fac si eu dar iti sugerez sa il fierbi vreo jumatate de ora inainte cu sare, piper, dafin. iese mult mai fraged si nu te apuca noaptea dupa el in cuptor/cratita.
pofta buna,
Lorelai
slakje spune:
Fetelor chiar ma distrati, mi-am adus aminte acum ca am un unchi care are oroare sa manance pasari mari ca ratze, curcani,etc, tot ce-i pasare mare , Doamne fereste, nici macar supa cu taitzei facuta din carne de curcan nu a vrut sa guste....asa sunt eu acum cu iepurele, si voi salivati...ca mi-e si groaza sa pun mana pe el sa-l pregatesc.Tare prostana mai pot fii si eu cateodata, de parca porcul e mai frumos sau gaina...ce inseamna obisnuintza....
V-am pupat....maine dovedesc iepuroiul, hahaha, am ajuns sa-l mananc si pe bugs......
Lorelai spune:
femeie gravida fiind, bineinteles ca mi s-a facut pofta de iepure. prin urmare,ieri dupa servici am mers la un magazin italian si am cumparat una bucata iepure de casa pe care am facut-o cu masline, vin etc. am terminat de gatit tirziu si nu stiu cum a iesit dar abia astept sa devorez o portie azi la prinz.
slakje, cum a iesit urechiatul?
Lorelai
slakje spune:
Buna Lorelai, iepurele a iesit foarte bun spre surprinderea mea, carnea foarte moale si frageda.
Am mancat cu piure de cartofi, sotzul a mancat mai mult caci eu la inceput am ezitat, apoi atat l-a laudat pana am gustat si eu si a trebuit sa recunosc ca e o carne extraordinar de buna si frageda.
Data viitoare nu voi mai fii asa speriata de un biet iepuroi.
A.