obligatia angajatorului

obligatia angajatorului | Autor: RO ANA

Link direct la acest mesaj

Daca o salariata a anuntat ca este insarcinata, care este obligatia angajatorului?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

ART. 7 din Ordonanta de Urgenta nr. 96/2003
(1) În termen de 10 zile lucrătoare de la data la care angajatorul a fost anunțat în scris de către o salariată că se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 2 lit. c) - e) (c=gravida,d=a nascut,e=a reluat activ si alapteaza) acesta are obligația să înștiințeze medicul de medicina muncii, precum și inspectoratul teritorial de muncă pe a cărui rază își desfășoară activitatea.
(2) De la data primirii înștiințării medicul de medicina muncii și inspectoratul teritorial de muncă vor verifica condițiile de muncă ale salariatei la termenele și în condițiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

nu stiu exact ce te intereseaza dar pot face cateva precizari
daca sarcina este avansata si nu poti continua serviciul poti intra medical; dupa nastere 42 de zile vei fi in concediu medical pentru lehuzie (lauzie), iar dupa aceste 42 de zile beneficiezi de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, care de anul acesta este de 85% din salariul mediu brut pe economie (6,8 milioane). in timpul concediilor medicale si al celui de crestere copil, angajatorul nu te poate da afara
cred ca e posibil sa ai dreptul si la program redus de lucru

uite aici noul cod al muncii sper sa gasesti ceva, daca nu cred ca poti intreba la camera de munca, sau la casa de pensii
http://domino2.kappa.ro/mj/lex2002.nsf/WebOpenPage?OpenForm&Seq=1

mult succes si sarcina usoara

Sperantza nu moare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

scuze, uite alt link cu codul muncii
http://www.mmssf.ro/codulmuncii.htm

Sperantza nu moare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

sau la www.romleas.ro - pagina legislativa unde gasesti cam totul in domeniul acesta. In cazul in care nu gasesti anunta-ma si rezolvam

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RO ANA spune:

Sa detaliez un pic. Problema mea este urmatoarea: un angajator marunt care nu isi permite sa plateasca un medic specializat in medicina muncii are o salariata insarcinata.Salariata ma intraba daca este obligata sa isi anunte angajatorul sau acest lucru este optional.Nu se pune problema de a nu isi va incasa salariul sau banii aferenti concediului.Daca nu anunta angajatorul nu poate beneficia de concediu de risc maternal?

Mergi la inceput

Citeste ce am postat pe 19.08.2004 si coroboreaza cu ce-ti spun acum:

"ART. 3/OU nr.96/2003
(1) Salariatele prevăzute la art. 2 lit. c) - e) au obligația de a se prezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care să le ateste starea.
(2) În cazul în care salariatele nu îndeplinesc obligația prevăzută la alin. (1) și nu informează în scris angajatorul despre starea lor, acesta este exonerat de obligațiile sale prevăzute în prezenta ordonanță de urgență......"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RO ANA spune:

Daca salariata nu face cerere prin care anunta ca e insarcinata si aduce un certificat medical in care se spune ca trebuie redus programul de munca, acest certificat se considera ca a informat societatea asupra starii ei?

Mergi la inceput

Nu este destul de concret alin (2) de mai sus? Daca legea spune ca ESTI OBLIGATA sa mergi la medic si SA ANUNTI IN SCRIS ANGAJATORUL???

Nu se poate spune ca acel certificat se considera a fi o informare.
CERTIFICATUL MEDICAL este pana la urma un Ordin de plata.

Mergi la inceput