cine a nascut in Germania?
Am ocazia sa-mi petrec sarbatorile de iarna im Germania si tot in aceasta perioada voi naste. Sunt putin ingrijorata pt. ca nu cunosc deloc limba germana si ma intreb cum voi putea fi indrumata in momentele nasterii!!! prin semne
.
Raspunsuri
DORRIS spune:
voi avea si asigurare medicala!Pe mine ma intereseaza sa vb. cu cineva care a nascut in Germania!!
dama spune:
Daca vorbesti de asigurarea turistica, cred ca te amagesti, ca nu e acelasi lucru cu a fi asigurat acolo in Germania. Adica tot vei plati, cred. in rest nu stiu cum se procedeaza cu limba, dar poate le spui sa-ti vorbeasca in engleza.
26 saptamani
http://community.webshots.com/user/amduminica
Irinusha spune:
Eu am nascut in Germania ... dar cum spunea si Dama, ai grija cu asigurarea ... poate sa devina o "placere" scumpa. In rest poti cauta o moasa, care e cunoscatoare a limbii engleze ... si poti naste la spitalul unde e ea angajata.
Trimite-mi un PM, daca pot sa te mai ajut cu alte informatii.
Nastere usoara!
Irinusha &
Cris ( 3 Mai 2004 )
fulguletz spune:
da cineva apropiat tie care cat de cat rupe un pic de germana va fi acolo langa tine, nu? Sau ...treci pe engleza...asta daca ai noroc si stie si moasa! Apropo, tre sa vorbesti dinainte cu moasa care te va asista ...si sa mergi sa iti faci un fel de programare la spitalul unde vei naste...
Nu stiu sigur, dar nici io nu cred ca asigurarea medical turistica va acoperi costurile nasterii. Intereseaza-te din timp despre asta , ca sa nu fii pusa pe urma in situatia de a plati o caruta de bani...
cu
David, 23 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox
roxanak spune:
Asigurarea medicala pentru turisti, acopera doar cheltuielile medicale aparute in urma accidentelor, ncii de cum in cazuri de boala (deja cunoscute) sau nastere. Pentru ca sa ti se plateasca cheltuielile de nastere, ar trebui incheiata o asgurare privata (ptr. ca nu esti cetatean german sau nu ai drept de sedere), dar nici in cazul asigurarii private nu sunt 100% sigura. Presupun ca tatal copilului este neamt si atunci situatia se poate rezolva prin asigurarea medicala a lui, dar si asta implica o foarte mare bunavointa din partea autoritatilor / spitalului si a casei de asigurari.
Despre limba germana nuc red ca trebuie sa-ti faci atatea griji, majoritatea moaselor stiu engleza, dar te sfatuiesc sa iti alegi din timp o moasa (sau un medic ginecolog).
Daca nu iti poti rezolva in vreun fel cu vreo asigurare medicala care sa nu fie turistica, nu te sfatuiesc sa nasti aici ca va fi cu neplaceri la buzunar.
Nastere usoara
Lauraa spune:
Eu am nascut in Germania.Povestea o gasesti la "nasterea pe Glob" - "Lara-Celine,fetita mea iubita".
Daca stii engleza cauta o moasa car stie engleza,sunt multe are stiu.Desi este cu dus si intors pentru ca poate nu o sa fie de serviciu cand te apuca nasterea.
Nu te supara dar mesajul tau mi se pare cam ciudat. Adica mergi in vizita in alta tara in luna a-9-a? Cam riscant... Iar daca spui ca mergi in vizita nu ai cum sa ai asigurare care sa acopere costurile nasterii. Eu sunt asigurata privat si asta imi da posibilitatea sa stiu cat plateste casa pt. mine. Pentru nasterea mea ,casa AXXA a platit cca. 3500€. Daca esti asigurata turistic nu te sfatuiesc...
joe spune:
Cum s-a spus deja - asigurarea turistica nu plateste pentru nastere aici si in mod sigur nu vei fi acceptata intr-o asigurare privata - si din cauza sarcinii si din cauza ca asa ceva nu se face pentru turisti!
Nu stiu ce te indeamna la drum tocmai cand iti vine sorocul - poate e bine sa stii ca un copil nascut aici nu are automat cetatenie si ca se poate naste decent si curat si in Romania - pentru muult mai putini bani decat ai da aici. Si eu sunt asigurata privat - tot la Axa Krankenversicherung - si pentru 4 zile de spitalizare eu si bebe am primit facturi in jur de 4700 euro - pentru ca depinde de la nr. zilelor de spitalizare, la ce tratamente au fost necesare si pentru tine si pentru bebe, in f-ctie de tipul camerei in care ai stat si tot asa!
E drept ca poti sa pleci in cateva ore de cand ai nascut (daca totul e in regula si cu tine si cu bebe - dar cine garanteaza asta?!) - si atunci ai sanse ca factura sa fie in jur de 1000 euro - dar vor aparea complicatii in plus - copilul trebuie declarat - unde?! - si obtinut un certificat de nastere ca sa poti obtine apoi un titlu de calatorie pentru bebe ca sa te poti intoarce cu copilul in tara!
E drept - majoritatea moaselor si medicilor cunosc engleza - dar sunt prea multe necunoscute in ecuatia asta ca sa merite nu efortul - ci riscul! Parerea mea! 
Alina spune:
Dorris,
Mamicile dragute din Germania ti-au zis cam tot ce era de zis.Asa ca analizeaza bine ca sa iei cea mai buna hotarire dar nascarea aici nu e chiar o treaba simpla.
Si noi suntem asigurati privat la Huk Coburg si socotelile de nastere s-au ridicat la 9500 euro;a doua zi dupa cezariana,am inceput sa fac febra mare si m-au investigat suplimentar(mi-au facut tot felul de analize sa descopere cauza febrei si pina la urma era de la "furia laptelui") iar din cauza asta m-au lasat acasa dupa 10 zile...deci s-a incarcat bine nota de plata asa ca daca te hotarasti sa nasti aici,tre'sa pregatesti o suma mare si pt eventuale complicatii.
Alina