Mamici de septembrie-octombrie 2004(26)

Mamici de septembrie-octombrie 2004(26) | Autor: Oana_B

Link direct la acest mesaj

Continuare de la
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30379" target="_blank">Mamici de septembrie-octombrie 2004(25)

Oana_B

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Buna seara, fetelor,

Eu abia acum dau pe aici ca in sfarsit e o temperatura suportabila, chiar s-a intamplat si minunea sa ploua.
Mie imi amortesc foarte tare mana dreapta si piciorul drept.Si voi patiti la fel?Si asta se intampla chiar daca dorm pe partea stanga si ziua imi simt membrele drepte mult mai grele.
Eu am deja majoritatea lucrurilor pt. bebe in casa (ma refer la lucrurile mari : leganut si patut din lemn, comoda cu perinita de infasat, dulapior de haine, dulapior de jucarii - cu exceptia leganutului, de tipul celui amintit de Raisa, am vopsit singura restul mobilierului si am desenat si pictat iepurasi pe dulapiorul de haine; mai am perdelute noi si draperie noua, hainute de pat si pt. bebe; carucior combi 3 in 1 cu accesorii, scaunel pt. masina si balansoar, cadita cu suport tip masuta si furtunas de golire,babyphone, rucsacel si gentuta pt. calatorii). Trebuie insa sa mai iau o multime de maruntisuri: sticlute,paturici molton, suport pt. pus pe bebe in cadita(asta iau maine), o sumedenie de carpe si carpulite si alte chestii mici ce apar pe listuta mea cu trusoul bebelusului (am primit-o de la asigurari cand am primit si pachetul cu produse pt. nastere si dupa), trusa de manichiura pt. bebe, termometru de baie,periuta de par si pieptanas, samd. Scuze ca m-am intins atata, dar eu ma tot stresez ca vine bebelusa si inca mai am lucruri de achizitionat.
M-am uitat in seara asta la un program cu/si despre nasteri si am inlemnit cand am vazut ca o femeie s-a chinuit vreo 40 de ore pana a nascut. Mama mia! Sper sa nu am eu nenorocul asta, mai ales ca aici se face anestezie doar la cezariana, si cezariana facandu-se doar in caz de forta majora si nu la alegere.
Trebuie sa imi iau de urgenta inca niste chilotei ca mai am doar vreo 5 perechi care ma mai incap si cu turele astea dese de mers la toaleta si pana se usca daca-i spal...trebuie rezerva serioasa. Voi fetelor folositi tampoane subtiri?
Tati nostru se uita la burtica si se distreaza de formele pe care le ia cand se intinde piticuta. Daca pune mana pe burtica simte cum sta.
Va las acum ca v-am impuiat capul cu vrute si nevrute. Sa ne ercitim maine cu bine. Pupici pe burtici


Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Buna fetelor!...am vazut ca ati fost tare active!...as fi vrut si eu sa imi dau cu parerea la unele subiecte ridicate de voi...dar pur si simplu azi nu ma simt in stare...imi e asa de rau,de doua zile de fapt,ma doare ingrozitor capul si iar au inceput gingiile...mai fetelor,voi aveti aceasta problema,cu gingia,mie imi e asa de inflamata,si acum am si in cerul gurii,de fapt se intinde de la dintii din fata,o galmulita,care ma doare si ma deranjeaza,nici nu pot sa mananc........nu mai stiu ce sa fac?!
Am fost si eu azi la doctor,si mi-a luat iar urina pt urocultura,pt ca nu cred ca mi-a trecut infectia,zilele astea m-a durut rau burta,jos,pe mijloc,si uneori si cand urinam...pur si simplu ma durut nu usturat,am crezut ca mor de sperietura si frica...dar apoi m-a lasat...offffffff,sunt trista ca nu stiu ce e ,si doctorul pune totul pe seama infectiei urinare...acum iar astept rezultattul,dar parca vad ca nu mi-a trecut,desii i-au pastile in continure...
In rest ma cantarit si sunt cat,am mai pus 1,800 kg in 2 saptamani,deci am in plus in jur de 15 kg,si sunt abia in saptamana a 29-a...imi e groaza,dar nu mananc exagerat de mult,si ma abtin cat pot de la dulciuri,insa daca ma doare stomacul de foame,ce sa fac?...tensiunea era buna,12 cu 7...bebele se misca,i-am auzit inimioara...ma bucur ca macar el e activ,ca saptamana trecuta era tare linistit,imi faceam probleme.
Am observat si eu ca daca stau pe scaun prea mult ma doare burtica,si asa de rau imi pare ca nu mai pot sta mult la internet...asa ca am sa va scriu mai tarziu...merg sa ma intind un pic...desii,asa m-am saturat de patul ala
Ah,am uitat sa va spun ca eu dorm destul de bine noaptea,ma trezesc evident sa merg la baie,insa transpir fantastic de mult....si voi aveti asa probleme?...eu nu mai stiu ce sa fac,ca apoi adorm greu din cauza caldurii,a transpiratiei...offfffffff,ce dea probleme,abia astept sa-l nasc pe bebita
Va,si va doresc la toate sanatate si la bebeii!
Mirela si ,29 sapt,Robert





http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Mirela, imi pare tare rau ca te simti asa rau.
Cu gingiile nu neglija, ca infectiile gingivale sunt f. comune in sarcina si pot duce la probleme mari, desi iti vine greu sa crezi ca de la asa ceva se pot porni alte chestii mai serioase. Du-te la un dentist sa te vada.

Gasesti f. multa info despre asta pe net, dar uite cateva linkuri aici:
http://www.parentsplace.com/expert/dentist/qas/0,,239975_106662,00.html
http://pregnancytoday.com/reference/articles/preg-ging.htm

Sa stii ca si eu am avut niste infectii urinare de mult de tot (prin 1995 parca) si imi amintesc sa si pe mine ma durea (nu neaparat ustura) la urinare. Asa e la infectiile urinare. Peretii vezicii sunt f. iritati din cauza infectiei si efectiv doare rau cand o golesti. Daca dr. te tine sub control (analize regulate si antibiotice, daca e necesar) o sa iti treaca. Oricum, imi inchipui prin ce spaima treci totusi cand te doare asa...

Hai capul sus si fruntea inainte ca mai ai un pic!!!

Multa, multa sanatate in continuare!!!


- DPN Sep. 28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

danyce, daca nu vrei sa te chinui la nastere, bea si tu ceaiul asta raspberry leaf tea ale carui beneficii sint cunoscute : usureaza si scurteaza travaliul. Eu am inceput deja sa beau 2 cani pe zi, si vreau sa ma tin cu sfintenie de el. Intreaba-ti si tu moasele, sint convinsa ca stiu ele multe metode naturiste.

Fetelor, eu cumpar in prostie hainute, cred ca am pentru 1 an intreg ca le cumpar de diverse marimi si incerc sa ma gindesc cit de mare o sa fie bebe si cam ce anotimp o sa fie ....Nu ma pot opri, e ca un drog

-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Neata fetele!
Danyce da' ce trusou are bebelina ta!Fotografiaza camera ei sa vad si eu mobilele cu iepurasi
Vali multumesc ptr lamurirea cu sapunul de bb!
Crismir imi pare rau ca te necajesc gingiile si infectia urinara...Capu' sus si peptu'-nainte ca tre sa treaca!
Eu nu am probleme cu gingiile dar sunt in continuare ff mucoasa (scuzati termenul dar asta e...)
Marimar, Corina ca voi pomeneati: ceaiul de frunze de zmeur nu grabeste cumva nasterea?Ma tenteaza si pe mine ca pe toata lumea un travaliu usor dar nici nu as vrea sa vina bebe mai devreme decat ar trebui din cauza acestui ceai.
Asta noapte AM REUSIT SA DORM!! si sa ma duc numai de trei ori la baie!!!Nu m-am mai trezit de foame, ca am avut grija sa mananc mai consistent pe la 22.30.
Pentru fetele din Ro: stie careva daca in Cora sunt multe chestii de bebei? In Carrefour am vazut ca sunt si ma gandeam sa incep cautarile acolo.
Va las pe acum; astept sa va citesc mai incolo
Pupici la toate burticile si bebeii din ele!
Cristiana si bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Nu stiu ce se intampla dar observ ca in ultima vreme cam toate ne confruntam cu diverse probleme. Eu de cateva zile ma vait de dureri de burta, nici nu mai stiu ce sa zic daca sunt contractii sau nu, cert e ca mi se intareste burta mai mult pe o parte, mai exact pe partea unde sta BB si se tuguie foarte mult. In rest sunt plina de nervi ca lucrurile la amenajarea casei au inceput sa mearga mai incet iar hormonii mei aseara au tipat la sotul meu spunand-ui ca sigur nu ne mutam pana vine BB daca se merge in ritmul asta cu casa

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Cristiana sunt si in Cora lucruri de bebei, eu de acolo mi-am luat "cosmeticalele", pampers, ceva costumase doar la capitolul haine mici, mici nu prea am vazut mare lucru si nu erau asa faine. Fetele vedeti ca la magazinele "Z" au body-uri mici pentru nou nascuti foarte faine!

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici fetele.

Eu ma pregatesc sa plec la programarea cu anestezistul. Am niste emotii parca cine stie ce mi-ar face Va scriu dupa ce si cum.

Fetelor, vad ca va pregatiti in adevaratul sens al cuvantului... eu vreau sa mai trag de timp, nu stiu de ce...

Georgiana, si mie mi se intareste burta chiar daca dau cu aspiratorul... nu mai vorbesc cand trebuie sa trag pe mine o pereche de pantaloni sau chiar bikini . Daca zici ca ti se tuguiaza intr-o parte inseamna ca e bebe care se impinge (dar el nu stie ca nu pe acolo se iese ). Nu cred ca sunt contractii...

Mirela, ai grija de tine si sa te faci bine cat mai repede

Si mie imi sangereaza gingiile, doar atat... dar numai la spalatul dintilor...

Am dormit si eu. Si azi-noapte si ieri pe zi. Ce bine e sa dormi... Sper sa ma tina.

Va pupacesc si ne citim mai tarziu.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Buna fetelor,

vad ca se scrie serios.
danyce uaauu ce pregatita esti,ai cumparat tot ce/ti trebuie, eu o sa incep saptamina asta, deabia astept, este o activitate super interesanta.
crismir nasol cu gingia sper sa/ti treaca cit de curind. Despre kg sa nu/ti faci probleme le dai imediat jos in primele luni (eu asa am patit)
marimar sa nu golesti magazinele, mai lasa si pentru noi cite ceva.
georgiana si pe mine ma apuca citeodata niste draci fara vreun motiv . Citeodata imi dau seama si numar pina la 10, daca nu/mi trece ... asta e

Eu am fost ieri la dr. si mi/a scos firul de cerclaj, era prea intins si risca sa rupa colul. De ieri si inclusiv noaptea m/a durut ovarul sting (nu cred ca au fost si contractii), sper sa/mi treaca.
SI CE CREDETI ca mi/a spus - daca reusesc sa/l tin (pe bb), in 2 saptamini nasc. OOOOaaau nu pot sa cred ca mai am asa putin pina cind va veni bb2 si nu voi mai fi obligata sa stau la orizontala. Oricum m/a chemat peste o saptamina sa ma vada si mi/a dat toate indicatiile in caz ca se intimpla ceva!!!!!! (rupt apa, contractii....) Eu l/am intrebat: "Ei si ce credeti dvs. dupa cum se prezinta situatia jos o sa reusesc?" si a dat din cap adica nu se stie. Acum stau SUPER cuminte ca sa nu ma apuce totusi pina saptamina viitoare.

Sanatate maxima la toate mamicile si va tin la curent

Monica 35 saptamini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Adela acum am vazut ca ai scris, cred ca am trimis in acelasi timp.
Stii ca si eu nasc la Municipal. Am vorbit si eu cu colegele mele si pentru anestezist intradevar 100 EUR, dr. depinde cu cine nasti am auzit ceva intre 200/300 EUR plus neonatolog minim 50 EUR. Bun, acum pt asistente mi se pare strigator la cer ca dr. l/a trimis pe sot sa le dea spaga....dar nu ma mir pt. ca si eu aproape m/am certat cu un nesimtit de dr. pe holurile spitalului cind am fost la o consultatie.

Cam asta este ... mai vorbim

Mergi la inceput