Alaptatul si solarul
Buna fetelor!Imi poate spune cineva daca pot merge la solar? Am nascut acum 5 saptamani si alaptez exclusiv la san. Este contraindicat solarul in cazul meu? Va multumesc!
ALINA,cu bebe IRIS MARYAM 38 saptamani
Raspunsuri
ancuta06 spune:
Din cate stiu, singura contraindicatie a solarului este in timpul sarcinii, din cauza oaselor in formare al lui bebe si a caldurii emise de solar. Se pare ca aceasta le-ar putea deforma. In timpul alaptarii nu vad care e problema.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
Ven spune:
Io nu-nteleg de ce este asa de important solarul asta, mai ales la 5 sapt. dupa ce ai nascut???
Io una zic : NU!!
Venera si
Markus (10 decembrie 2003)
Fotografiile noastre
Clopotzel spune:
Ochi verzi,
nuuuuuuuuuuuuuuuu te duce la solar! Am mers si eu o perioada buna dar am renuntat definitiv!
Acum folosesc autobronzant. Nici la soare nu am stat anul acesta, doar ce m-a prins iarna la schi si acum vara pe strada sau pe unde am mai mers. Dar plaja nu am mai facut.
Cei mai buni prieteni ascultã
ceea ce nu spui.
joxy spune:
Va reamintesc ca problema in discutie este daca "SOLARUL" dauneaza la ALAPTAT.. si nu "SOLARUL" in sine.
Sa nu deviem de la discutie, ok ?
Cu respect,
Florin
Choose life
Clopotzel spune:
Ok, Florin am inteles.
Dar eu gandsc in felul urmator: in perioada alaptarii, mama este atenta la tot ceea ce mananca etc..ptr ca totul se transmite prin lapte la bb, nu?
Atunci daca solarul nu este sanatos pentru mama...(pielea este afectata, dar si nivelul radicalilor liberi..antioxidantii etc..nu ma pricep prea mult la explicat, insa stiu ca un efect sigur are asupra corpului nostru). Iar sanii sub nici o forma eu nu i-as expune. Asa am facut si eu 
, bine ca mi-am revenit!
Ma rog, fiecare face cum crede, dar sfatul meu este: Nu!
Cei mai buni prieteni ascultã
ceea ce nu spui.
ochi verzi spune:
Multumesc fetelor! nu m-am lamurit asa ca mai bine renunt la solar.
ALINA,cu bebe IRIS MARYAM 38 saptamani
iselin spune:
Poate nu te-ai lamurit... Eu o sa-ti povestesc experienta mea deoarece mie nu mi-a spus nimeni ceea ce trebuia atunci cand trebuia.
Inainte de sarcina mergeam regulat la solar. Mai apareau iritatii pe piele, dar credeam ca sunt de la produsele cosmetice.
Am alaptat si am reluat obiceiul. Concluzia: in anumite zone si mai ales pe fata am ramas cu niste pete maronii si dupa ce am terminat de alaptat. Ulterior medicul a spus ca in timpul alaptarii se elimina niste hormoni care sensibilizeaza pielea. In timpul alaptarii si expunerea la soare are acelasi efect asupra tenului ca si solarul.
Nu sunt contra, eu am mai facut in continuare, dar putina rabdare.
Dar bebe te lasa sa mergi la solar????
ochi verzi spune:
ISELIN, eu nu am mers niciodata la solar dar acum nu pot merge la plaje si sunt atat de alba...Bebelina are zile bune si mai putin bune acum mi-am mai revenit putin si pt. ca este un cabinet cosmetic la parterul casei m-am gandit sa fac ceva sa-mi imbunatatesc aspectul poate imi mai ridic moralul care e destul de sifonat dupa un an de tratamente, nasterea si perioada de lehuzie.
ALINA SI IRIS MARIAM 30.06.2004
ochi verzi spune:
ISELIN, EU ANUL TRECUT M-AM EXPUS MULT LA SOARE si mi-au aparut niste pete urate pe fata care au disparut odata cu bronzul.Mi-am zis atunci ca nu imi voi mai expune fata asa mult dar am crezut ca la solar nu se intampla la fel. Multumesc pt. raspuns!
ALINA SI IRIS MARIAM 30.06.2004
ancuta06 spune:
ochi_verzi, la solar fatza se bronzeaza cel mai putin. Eu zic sa te duci linistita, ca nu afecteaza laptele, copilul, iar tu te vei simti mult mai bine.
In plus, fiecare persoana reactioneaza diferit. Insa foloseste crema de protectie si nu exagera prima data. nu vei vedea mare lucru decat dupa vreo 3 sedinte.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family