Fetele, dupa cum stiti unele dintre voi, vreau sa raman si eu si mi-am facut niste teste prenatale, printre care si citomegalovirus, varicela, hepatita B si rubeola. Primele 2 au iesit cu anticorpi, deci sunt ok, insa la ultimele 2 nu au fost detectati anticorpi si mi s-a zis ca trebuie sa fac vaccin MMR (include si rubeola) si hepatita B. Insa va trebui sa stau vreo 3 luni fara sa raman gravida .
Ati fost in situatia asta? Daca fac vaccinul, ce urmari poate avea pentru mine personal (chiar daca nu raman insarcinata 3 luni)? Pot face rubeola? Va rog sa ma lamuriti si pe mine (ca in weekend am sanse sa ma intep si vreau sa stiu dinainte).
Va multumesc, Adi
"Where there's a will, there's a way!!!"
Adi, vecinico,
E bine sa faci vaccinul caci e fff periculos sa contactezi boala cit timp esti insarcinata. Nu stiu sa aiba nici un fel de urmari, atita timp cit nu ramii insarcinata in 3 luni.Sint foarte rare cazurile in care poti sa faci boala daca ai facut vaccinul .
Succes si gindeste-te ca peste 3 luni o sa fii gravida si nu o sa ai nici un gind caci vei fi imuna la aceste boli.
31 sapt si
da, Mrimar, vecinico, ma gandeam si eu sa il fac, dar vreau sa stiu de la voi daca sunt ceva reactii adverse. Deci, din cate am inteles, 3 luni dupa vaccin - NU SARCINA!!! Asa-i?!?
Hai spuneti tot! Adi
"Where there's a will, there's a way!!!"
Si eu am patit la fel, dar am facut vaccin numai antirubeolic se cheama RUDIVAX dupa aia am facut un pic de temperatura si mi s-au umflat niste ganglioni (?). Se spune ca daca contactezi rubeola in timpul sarcinii, fatul poate avea malformatii. De cele mai multe ori se recomanda intreruperea sarcinii in caz de rubeola. E adevarata treaba cu 3 luni NU sarcina.