pepene galben

pepene galben | Autor: Alecsia

Link direct la acest mesaj

Sint mare amatoare de pepene galben .. aveti idei,ce bunatati putem gati din pepene galben? Prajiturele, jeleuri, gemuri ... etc ..

Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexuta spune:

Mie imi place taiat cubulete,cu zahar si bagat la congelator.
Este grozav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:


Alegi un pepene mai alungit, ii faci capac la un capat, cureti semintele si apoi il umpli cu.....tuica. Tuica o bea...musiu si te, iar interiorul il manaci tu. UN DELICIU!

Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)

http://community.webshots.com/user/dady1968

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

am uitat! Il tii peste noapte la frigider si abia a doua zi il servesti.Pofta buna!

Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)

http://community.webshots.com/user/dady1968

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

Poti taia pepenele galben si ii scoti semintele. Apoi pui in el tot felul de alte fructe (struguri, piersici, mere, portocale, banane - toate cubuletze bineinteles) ii pui si frisca si fuga cu el la frigider. Poti sa-i pui si rom sau un pic martini sau ce vrei tu .... un deliciu !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:


DULCEATA DE PEPENE ROSU CU ZMEURA
INGREDIENTE:
-350g zmeura,
-650g pepane rosu,
-sucul de la 1 lamiie
-1pac de zahar cu gelatina
MOD PREPARARE :
Pepenele in prealabil curatat de coaja si seminte se taie cubulete si se amesteca cu zmeura,cu sucul de lamiie si zaharul si se fiere ca.3-4 min.
Fierbinte sa torna in borcane se astupa si pentruca 30min.se pun borcanele cu capacul in jos.

DULCEATA DE PEPENE GALBEN CU PIERSICI SAU CAISE
INGREDIENTE:
-500g persici sau caise,
-500g pepane galben
-coaja si sucul de la 1 lamiie
-2-3 ls.rom
-1 pac de zahar cu gelatina
Mod preparare:
Fructele in prealabil spalate,curatate,taiate si cintarite se amesteca cu GELFIX sau alt ZAHAR CU GELATINA se pune la fiert ca. 3-4 mun.dupa care se torna fierbinte in borcane se astupa si pentru.ca.30min. se pun borcanele cu caracul in jos.
TIP:
DIN PRACTICA VA RECOMAND PT.DULCETURI SI MARMELADE DR:OETKAR 2:1 sau 3:1 zahar gelatinat.

schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Alegi un pepene mai alungit, ii faci capac la un capat, cureti semintele si apoi il umpli cu.....tuica.

eu stiu varianta cu rom, uite ca anul asta n-am facut ia sa-l surpind pe al meu la sf de saptamana

si nu desfac pepenele de tot, numai la un capat un pc sot din zeama, asa cat un deget gaura, pun rom ci cu o siringa cu rom ii tot fac injectii in diverse locuri, lasat la frigider si mancat a doau zi...eu deliciu

Corina si Stephanie- 18.04.04

Insetare, maini incatusate
Si dureri fara sfarsit
Deznadejde, visuri spulberate
Lumea doar atat ne-a oferit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Mai da' tare-s bune retzetele voastre, dar in afara de faptul ca ne imbatam si cine stie ce se mai intimpla dupa ce maninca si barbatul, astea slabesc sau ingrasa...
Spuneam si eu asa, ca... eu numai cit le-am citit si trebuie sa ma cintaresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alesandra spune:

Aperitiv tipic italian : pepene galben cu prosciutto crud...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Dar stie cineva ce calitati are pepenele galben? Vitamine ceva?
Este bun si pentru copii de la 1 an incolo?
Sinzi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

quote:
Originally posted by alesandra

Aperitiv tipic italian : pepene galben cu prosciutto crud...



Si la francezi la fel. Nu stiu cine cui i-a dat ideea.

Eu am o alta reteta:

Se mixeaza miezul cu zahar pudra, apoi se pune intr-un vas de plastic in congelator. La fiecare 30 de minute se amesteca energic cu o lingura (nu se lasa sa congeleze). Dupa vreo 4 operatii din astea se pune in cupe si se serveste. Amestecat asa, cu cristalele de gheata foarte fine care se formeaza, e un deliciu!

« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput