Cresa - ce si cum?

Cresa - ce si cum? | Autor: ankalaura

Link direct la acest mesaj

Noi avem o fetita care face un an in august. Vad ca unii au trimis copilul la cresa la un an si doua trei luni. Plus ca noi stam in sector 2, unde am vazut ca e o singura cresa. Ne gandeam sa luam o bona. Nu stiu cum e mai bine, mai ales pentru bebe. Vreau sa nu fie cocolosit, dar sa fie bine ingrijit, mi-ar place sa fie intre copii, dar nu vreau sa ma trezesc cu cine stie ce probleme,.... si nu stiu ce sa facem.... Sper sa imi puteti voi da cateva lamuriri (si teoretice si practice...)

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Mihnea merge la cresa aici de cateva zile, are 10 luni, plange cand il lasa tati dimineata, plange cand il i-a mami dupa amiaza (acum probabil de fericire), insa in cursul zilei am inteles ca se joaca, mananca bine si doarme mai mult decat acasa.
Eu am fost contra gradinitei pentru copilul meu pana la varsta de 2 ani.Nu stiam insa ca o sa venim aici unde , din pacate inca nu avem nici un ajutor, deci cresa a fost singura optiune.Norocul nostru (si ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta in fiecare zi) ca este o gradi ffff buna, aproape de noi, este o doamna educatoare romanca ce lucreaza la gradi respectiva de 14 ani si care m-a asigurat ca o sa fie bine.
In Bucuresti am o prietena fff buna care are 2 baieti - ambii au fost dati la cresa inca de la 6 luni si a fost super multumita.
Daca doamnele educatoare ti se par ca ar fi ok, gradinita la fel, poti incerca o perioada si daca nu o sa fii multumita, poti opta pentru bona.Nepotelul meu a mers la gradi la 4 ani si crede-ma, a fost foarte greu sa se adapteze.
Bafta multa si sa auzim numai vesti bune.

Nicoleta si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

In sect 2 din cite stiu sunt 2 crese una in zona Colentina si una in zona Vatra Luminoasa.
In primul an de colectivitate trebuie sa te astepti la tot felul de raceli. Altfel se va invata in sociabil.

Bobita, 18 sapt si mamica lui Mariutza iubita
DPN 30 dec, dr. Adrian Neacsu, Judetean Ilfov
Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Oare o fi o laternativa buna pentru mandarina noastra?
Sincer, imi e cam frica, dar vad ca timpul trece, bona nu gasim. Chiar mai intrebam care o fi cauza (banii prea putini-3.500.000), programul prea lung (10ore/zi)? Oricum daca nu vom gasi bona pana aducem mandarina de la mama va trebui sa ne gandim si la varianta cu cresa.
Prin sectorul 4, pe langa Big o fi vreuna mai de doamne-ajuta?
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Si mie imi este cam frica... In plus, conditiile cu timpul si banii sunt aceleasi (avem nevoie 10 ore si bani prea multi nu avem de oferit...). La mama sta foarte bine, este ingrijita, este iubita, dar.... la 250 km! E mai bine sa dam banii pe tren sau benzina? Plus ca ai mei o rasfata prea tare, am mai avut noi o serie de dicutii pe tema asta, copilul nu doarme in patut, ci cu parintii mei in pat, samd.... M-am mangaiat cu gandul ca si alti copii au crescut cu bona sau la cresa. Vreau ca fata sa fie cu noi, acele doua ore seara si cele 8-10 ore de somn, cand se trezeste sa fie sub ochii nostri, sa ne spuna noua mama si tata, nu bunicilor, samd.... Unii cred ca asta este egoism din partea noastra, dar sunt doar doua saptamani de cand nu o mai avem langa noi, si ni se pare cumplit!
Nadina, ai incercat si prin agentii? Eu am vorbit intr-un loc, si nu mi-au spus ca salariul pe care vrem sa-l oferim este prea mic, dar nu am vazut pe nimeni la interviu, pentru ca nu eram hotarati.
Bobita: unde este cresa de la Colentina? Eu am gasit pe net doar o cresa in sect 2, pe nu stiu ce alee....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1511 spune:

Stiu ca sunt 2 crese in sectorul 2: una pe str. Ciobanasului (pe langa Vatra Luminoasa) si alta pe Aleea Sinaia (aproape de G-na Ghica, in Colentina).
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

ankalaura, am incercat prin agentii, de fapt doar prin Marry Poppins, experienta soldata cu esec. Am incercat si cu persoana recoamandata prin cunostinte si s-a dovedit ca nu prea se cunoasteau.
Am trecut la lipit anunturi prin vecinatati.
Iti doresc succes,
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Stie cineva vre-o cresa in sectorul 1 (unde locuim noi) sau in sectorul 6 (unde locuieste mama). As vrea sa-mi dau piticul la cresa din toamna (are 2 ani) si ma gandesc serios la varianta asta.

Catalina+Andrei(~ 2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

www.paginialbe.ro/crese/index.php3
Vei gasi aici cresele din Bucuresti - ceea ce m-a uimit pe mine e ca in toate sectoarele sunt o gramada de crese, doar in sectorul 2 sunt numai doua!
Eu am dat telefon, este 34 de mii pe zi, dar la o grupa de 20-25 de bebe sunt doar doua fete. Asa ca am renuntat la ideea cu cresa, o sa aleg bona.
Dupa 2 ani, ma voi mai gandi. Exista si posibilitatea de a lasa bebe la cresa doar 4-6 ore, si in rest sa il ia bona acasa,.... ma voi mai gandi. Succes.

Mergi la inceput