Arta de a fi Femeie
Consider feminitatea si puterea pe care ti-o da ea o mare arta. Nativa sau educata - "arta" de a fi femeie e misterul care ne face amante, sotii si mame bune. Cum reusim sau nu sa tinem partenerul langa noi e in stransa legatura cu aceasta arta. Cum credeti ca reusiti sa mentineti relatia armonioasa facand uz de feminitate sau....de fermitate?
Raspunsuri
dana_ene spune:
Cred ca depinde de fiecare personalitate in parte. Ma refer atat la barbat, cat si la femeie.
In cazul meu, cred ca sentimentele sotului meu pentru mine sunt datorate combinatiei intre feminitatea si fermitatea mea.
Desi par a fi o femeie fragila, sotul meu intotdeauna are nevoie de mine pentru a lua decizii alaturi de el, de a-l sustine in ceea ce face, in a-l sfatui, in a-l ambitiona si a rezolva multe dintre problemele familiei.
Si faptul ca a gasit in mine persoana care-i satisface aceste nevoi, l-a facut sa-mi poarte dragostea actuala.
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
ana-oana spune:
Arta de a COMUNICA si cu feminitate si cu fermitate (cand e cazul)cred ca tine relatia armonioasa. fetelor, COMUNICATI orice cu partenerul vostru, si, in special cu puiucii vostri. relatia se imbunatateste vizibil: ma supara aia..., ma deranjeaza cand..., ma bucura ailalta..., imi place sa... Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i faci capul calendar. apoi ascultati-l. stiti voi sa dozati vorbaraia.
Oana si Ana (25 oct. 2002)
lumit spune:
Sunt nou-nouta pe aici(in ce priveste scrisul,ca de citit am tot citit...)
Sunt cazuri si cazuri...In relatia mea cu sotul e mare nevoie sa imbin feminitatea cu fermitatea,ca-i geaman iar gemenii se plictisesc repede.Cand draguta,blanda,iubitoare,cand gata sa bat cu pumnul in masa...Nu-mi este greu sa fiu "cu doua fete"caci si eu sunt geaman.As scrie mai multe dar citeste si sotul meu dragutzul...Il pup (si) pe aceasta cale!
Cred ca feminitatea si fermitatea nu sunt notiuni disjuncte.O persoana feminina poate foarte bine sa fie hotarata in tot ceea ce face.Am impresia ca barbatii nu mai sesizeaza fermitatea unei femei atunci cand aceasta uzeaza de farmecele personale.
Rodica P spune:
Sint fericita ca sint femeie si ma simt implinita ca sotie si mama.
Sint constienta puterea pe care ti-o da feminitatea si "abuzez" de acest atu in relatia cu sotul meu. De exemplu niciodata nu mi-am dorit ceva de la sotul meu si sa nu fi obtinut.
E nevoie si de fermitate din cind in cind dar daca ar fi sa aleg intre feminitate si fermitate as prefera sa reusesc cu ajutorul feminitatii.
Dar fie feminitate sau fermitate daca este cu dragoste atunci este permisa.
Rodica si Stefan-Daniel
http://community.webshots.com/user/stefandaniel10
http://www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10
ionela-roxana spune:
Eu am observat ca de cand i-mi temperez limbajul totul merge struna!
Adica daca ma enerveaza sotiorul cu ceva strig la el dar cu cuvinte "calzi" adica ceva de genul:"of,mai puiut ce ma poti supara!" in loc de :"ce naiba iar eu fac totul in casa si tu nimic".
In prima situatie tati vine si ma ia in brate , i-mi da pusic si-mi promite ca nu se mai intampla .....pana data viitoare!In a 2-a situatie ne-am fi certat pana nu mai gaseam cuvinte!
Asa ca fetelor totul e ok. daca nu e mare gura femei ,sau daca e mare atunci macar sa fie indulcita putin
Mai introduceti si voi un puiut,draga , iubire ,ceva acolo cand ii 'dracuiti" si nu se mai simte.
Si eu cred ca a fi femeie e o arta iar femeia ideala ar trebui sa fie "amanta in pat,doamna in societate si gospodina in casa".
Tare mi-ar placea sa mai aflu lucruri noi despre cum sa ne pu in valoare feminitatea .
Eu procedez cam asa:
-la telefon cand vorbesc cu scumpul meu sotior tot timpul folosesc cuvinte dulci:iubi,scumpi,puiut,etc.
-cand vine acasa de la servici il intampin cu zambetul pe buze ,un pusic dulce, apa la rece si mancarea pe masa.
-tot timpul ii ofer mici atentii , o felicitare pe mail , cate un mesaj scris pe servetelul oferit odata cu cafeluta .
Avand doar 22 ani sunt feminina dar si copilaroasa si nu e nevoie ca in relatia cu sotul meu sa fiu ferma.
Fermitatea ma ajuta in relatia cu pustiul meu , de fiecare data cand ii spun ceva apasat asa cu fermitate clar ca intelege mesajul , altfel.....
Nu mai i-mi aduc aminte acum dar voi revenii!
Voi cam ce faceti sa va vedeti iubitii fericiti?
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
sinzi_ana spune:
Eu nu sunt foarte feminina, dar stiu cum sa manipulez si consider si asta o caracteristica aproape tipic feminina. Arta de a manipula...de a promova o idee pe care el sa o adopte ca fiind a lui!
Si inca o chestie care se manifesta mai mult la femei decat la barbati, este arta de a minti...in sensul bun al cuvantului...cate dintre noi ne putem lauda ca nu am spus o minciuna niciodata? Eu nu!
Sinzi
Cary spune:
Si eu am mintit,in sensul bun al cuvantului.
Sunt o feminista convinsa de aceea fac mari eforturi ca sa combin mama cu sotia si munca,ca sa zic asa,renuntand chiar la orele de somn.
Sunt mandra ca reusesc si sper sa ma tina puterile in continuare.
Fermitatea si modul de a ma impune sunt cheile femei care conduc intr-o casnicie,nu degeaba se spune:
BARBATUL e capul familiei,iar FEMEIA este gatul care suceste capun in directia dorita!
Succes tuturor!
petra spune:
"Arta de a fii femeie", era pe vremuri o carte despre educatia tinerelor fete, care cuprindea mai multe puncte esentiale din viata fiecarei femei. Era o carte buna, pe vremea lui Ceausescu cand multe subuiecte erau tabu pentru tineret, si nu exista mai multa informare.
Dar si ca titlu de subiect este frumos. In orice caz, cand o femeie este fericita in casnicie, cand are alaturi un sot si copii, cand viata ii este frumoasa alaturi de familia sa, cu siguranta ca acea femeie a reusit sa imbine feminitatea cu fermitatea. Sunt cazuri in viata cand fermitatea face loc feminitatii si invers.
Eu una nu stiu ce am folosit mai mult, dar stiu ca in fiecare zi dau cate o mica "lupta" pentru a-mi face sotul si copilul fericiti, ca nu am astampar cand stiu ca unul dintre ei vrea ceva anume sa le fac, si pentru toate aceste"lupte", primesc rasplata zambetul , multumirea si bucuria de a fii fericiti impreuna. Pentru mine, faptul ca am o casnicie frumoasa, linistita este o mare bucurie, iar copilul sanatos si vesel pe care-l avem a incunutat aceasta casnicie.
ancuta06 spune:
Eu stiu ca as putea mai bine. Acu n-am nici o ocupatie (in afara de bebe)si sunt cam ingrozitoare, cand ma apuca. Dar pentru el tot sunt THE ONE.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
sora2001 spune:
-fetelor ,va felicit.sinteti extraordinar de feminine.
--Eu nu posed nici una din aceste calitati.Ema si Richard-Sora