e sau nu asigurata?

e sau nu asigurata? | Autor: ana-maria

Link direct la acest mesaj

Salut fetelor.
Iata o poveste ceva mai incurcata la care eu nu stiu ce sa o sfatuiesc si deci va rog sa ma ajutati sa dam un raspuns viitoarei mamici:
1. in perioada oct. 2001 - 20 febr. 2004 a fost angajata cu carte de munca la o firma de unde a plecat cu demisie.
2. in aprilie 2004 ramine insarcinata, (DPN dec 04/ian.2005)
3. de la 1 iunie 2004 este din nou angajata cu carte de munca.

Care este statutul ei: este cosiderata ca avind stagiul de cotizare indeplinit si deci sa poata beneficia de CIC, sau mai are nevoie de un contract suplimentar cu Casa de Pensii? Ce poate sa faca acum?

Va multumim anticipat,
Ana-Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Ana Maria, din pacate nu cred ca mai poate face ceva... In ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului (ian 2005), are lipsa mai mult de 2 luni (20 febr - 1 iunie), deci nu are/nu va avea stagiul acela de 10 luni.
Nici cu Casa de Pensii nu mai poate face nimic, era bine daca face acel contract individual de asigurare chiar in clipa in care a aflat ca e insarcinata, daca s-ar fi putut. Retroactiv nu poate face....
Pentru ca a plecat cu demisie, nici drept la somaj nu a avut, era bun si asta, constituia stagiu...
Poate gaseste altcineva o solutie...

Dar tatal? N-ar putea sa ia el CIC?

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-maria spune:

Da! Asa e!
Eu ma gindeam la ceva de genul: dupa concediul de maternitate sa mai lucreze citeva luni (cele 2-3 luni)si dupa care sa isi ceara dreptul la CIC ... dar intrebarea ramine daca stagiul de cotizare se refera la perioada dinainte de producerea riscului sau de la momentul solicitarii dreptului in urma.
E vreo sansa?
Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Pe partea asta NU. S-a clarificat intre timp. E vorba de 10 luni anterioare nasterii, nu solicitarii dreptului (inainte era exprimarea asta confuza asupra careia, repet, s-a revenit). Deci acum nu mai e nici un dubiu.

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput