Berlin...sugestii?

Berlin...sugestii? | Autor: Iris2002

Link direct la acest mesaj

Buna dragelor, frumoaselor (si frumosilor!),

Saptamina asta mergem patru zile la Berlin... avem noi ceva obiective in minte, dar sugestii ale celor care au vizitat orasul sau locuiesc acolo sunt foarte binevenite...
Nu doar obiective turistice, ci si restaurante, hoteluri, magazine faine (specifice, nu lanturile pe care le gasesc si aici)...

Cine ma poate ajuta?

cu multumiri anticipate,
dintr-o Haga insorita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Si noi am fost in vacanta la Berlin acum citiva ani, am stat o saptamina.

Ne-a placut foarte tare gradina zoologica si muzeul cu trenurile. Daca aveti timp dati un tur la Postdam, e totul foarte bine restaurat.

Restaurantele mi s-au parut corecte, numai ca dulciurile si inghetata erau foarte grase. Bere excelenta peste tot.

Shopping am facut la magazinul KDW din centru.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Multumesc Mik, esti o scumpete, ajunsesem sa cred ca sunt singura interesata de Berlin... intr-adevar de gradina zoo auzisem ca e super, vrem sa vedem si zidul, desigur, si muzeul national unde e o colectie egipteana impresionanta (ne-am indragostit de Egipt)...

Cum e cu transportul public, ajungi usor de la un loc la altul?

Mergi la inceput

Blanca, multumesc pentru mesaj, esti un ghid nemaipomenit...
te imbratisez si daca ai drum prin Haga..you know where to find me !

te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

La Berlin am inchiriat o masina si asta ne-a lasat foarte liberi in miscari. Am profitat si de hotelurile cu preturi mai acceptabile care nu erau in centru.

UItam sa-ti spun : daca esti fara copii mici si neaspimparati tre' sa te duci musai la Pergamon Museum si la museu egiptean care se gaseste in fata castelului Charlottenbourg.

Mik.

Mergi la inceput

Mik,

Multumesc mult pentru informatii. Noi avem deja rezervat un hotel in centru, am avut noroc cu o oferta de ultima clipa, asa ca probabil vom circula cu metro-ul...

Cu muzeele, singurul copil neastimparat din viata mea e sotul meu, dar micut nu e (1.90) si am noroc ca il intereseaza Egiptul...

Imi place nick-ul tau, e numele baietelului unor prieteni...

multumiri din nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Reichstag (coada mare, sari peste coada daca esti cu copil mic, intrare separata), Checkpoint Charlie. Restaurant - cel din turnul TV ne-a placut f mult, preturi bune, mincare excelenta, servire buna, priveliste etc. Cind vine sotul meu acasa il voi intreba si pe el de alte locuri, are memorie mai buna. Noi am fost de Anul Nou, anul acesta.

Mary-Jane

Mergi la inceput

Mary Jane, multumesc, esti foarte draguta... La restaurantul acela in turn trebuie rezervat din timp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

In partea de vest, mai ales daca mergeti la gradina zoologica, mergeti si la Kaiser Wilhelm Gedaechtnis Kirche, o biserica partial distrusa care se afla intr-o piateta foarte aproape de Zoo, iar de acolo la o plimbare pe Kurfuerstendamm, unul dintre bulevardele principale din vest.
Transportul public este bine pus la punct, va puteti descurca cu U-bahn (un fel de metrou care merge si la suprafata), S-bahn si autobuze.
In est: Universitatea Humboldt, Prenzlauerberg care este un cartier plin de viata, mai ales viata de noapte, o gramada de baruri si cluburi, Dorotheenstaedtischen Friedhof (acolo imi placea mie sa merg sa ma reculeg, eu am o 'boala' cu cimitirele).
Berlinul are o viata culturala deosebita, daca va intereseaza si aveti posibilitatea, faceti-va timp sa mergeti la un concert de muzica simfonica, la opera, la teatru daca vorbiti limba. De multe ori sunt concerte (inclusiv de muzica clasica) in aer liber, unele din amintirile mele cele mai frumoase sunt de la Carmina Burana in Gendarmenmarkt si de la un concert din Waldbuhne (o scena in 'padure', la marginea orasului).
Pentru alte gusturi muzicale, Berlinul este cunoscut pentru cluburile cu muzica tehno si pentru saloanele de tango argentinian.
Plimbandu-ma pe strazi, pe mine ma fascina trecerea dintr-o lume intr-alta, din unele cartiere cu arhitectura comunista din est tup in 'metrou' si jos in partea cealalta a orasului, la strazile aranjate si comerciale din vest, dar n-am mai fost acolo din 2000 si orasul in ultimii 15 ani a fost intr-o continua schimbare, de la an la an se vad mai putin diferentele dintre est si vest, asa ca nu stiu cum mai este acum. In 2000 o zona destul de mare din 'Mitte' era toata un santier, urmau sa construiasca un 'centru' modern, nici nu stiu, probabil ca au terminat pana acum.
Distractie placuta!!!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Eu am fost o singura data la restaurantul acela din turn, din Alexanderplatz, in 2000, nu am facut rezervare dinainte si a fost ok.

Lai

Mergi la inceput