Before sunset ...

Before sunset ... | Autor: ANDRUSHKA

Link direct la acest mesaj

Se intampla si minuni pe lumea asta! Cand nici nu speram a aparut o continuare binemeritata a filmului meu de suflet "Before sunrise".. Am mai discutat anul trecut despre el, uite linkul:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=14458

Si iar traiesc o stare de gratie...Dar ma si consum cautand un posibil final, ptr ca amabilul de regizor s-a cam jucat cu inimile noastre, ale fanilor.
Daca nu ati vazut prima parte, luati-l si savurati-l. Apoi indreptati-va spre cinema sa vedeti partea a doua! Si dupa aceea va astept sa construim impreuna un final ptr filmul asta...

Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

am vazut si eu Before sunrise, stai sa vad si continuarea si vorbim. multumesc ca ne-ai zis ce m-a incantat la "prima parte" a fost firescul conversatiilor dintre ei, si timpul petrecut impreuna a concentrat, parca, toate etapele pe care le parcurge un cuplu de-a lungul vietii, cu lentorile, pasiunea, refluxurile, angoasele, entuziasmele aferente. l-am vazut cam demultisor, dar tot mi-l amintesc...

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Sa-nteleg ca si Before Sunset este tot fara final??
Before Sunrise mi-a fost recomandat de o prietena care mi-a zis cam asa: "sa vezi in filmul asta discutii de discutii!!!". Culmea e ca nu "discutiile de discutii" mi-au placut cel mai mult desi, vorba conchitei erau atit de firesti, ci ideea asta de "match" perfect; ca undeva, cindva va aparea, de undeva in viata ta cineva cu care te potrivesti perfect!!! Totul e sa incerci sansa, nu???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Conchi' , e musai sa revezi prima parte si, cu prospetimea si nebunia celor doi frumosi in minte, sa mergi si la a doua si sa constati cum s-au schimbat, cum au evaluat...
Da, lilanda, e mai mult decat un final deschis...Acum depinde de fiecare din noi-cam asta explica si personajul Jesse-acum scriitor publicat-despre finalul cartii lui - before sunrise-romanticul ii vede pe cei doi impreuna, nelasand sa mai scape si a doua sansa.Realistul vede ca el e insurat si cu copil si ea-i o nehotarata, ii lasa sa plece fiecare spre lume lui...Cinicul, probabil,ii lasa sa mai aiba o aventura si apoi sa se intrebe la nesfarsit" si daca..' Interesant film. Mai intai se joaca pe ideea de"prea tarziu" ca apoi sa intrezarim un firicel de "poate, poate..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikomiko spune:

Nici eu n-am vazut a doua parte, adica Before sunset. Prima parte am vazut-o candva demult tare, nici nu mai tin minte decat ca eram acasa la ai mei. Si de-atunci imi mai aduc aminte din film doar ideea... de exemplu n-am mai tinut minte ca actiunea se petrece in Viena. Si asta a fost primul motiv pt. care am luat frumusel filmul (Before sunrise) si l-am mai vazut o data - intamplator acum stam in Viena. Si ce-am observat... prin toate locurile care le-am vazut in film am trecut cel putin o data, dar acum parca au alte semnificatii toate... maine sper sa fie soare si cald, pt. ca o sa merg la plimbare ;).

P.S.: vi s-a intamplat vreodata asa ceva (ma refer la actiunea filmului)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

Cred ca daca sunt putin rea, pot sa intreb si eu: sunteti casatoriti de 10 ani, casatoria nu mai e asa v-ati fi dorit si va ganditi la toti acei tipi pe care i-ati cunoscut si ce-ar fi fost daca... ?!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Halt! Pe-asta n-o mai stiam! Adica vreti sa spuneti ca a aparut o continuare cu aceeasi actori: Ethan Hawke si Julie Delpy? Si unde a aparut continuarea asta pt ca au aici n-am auzit de asa ceva?!! Dealtfel nici DVD-ul "Before sunrise" nu l-am gasit in Franta :-(((

Credeti ca daca ajung in Romānia in august mai am vreo sansa sa-l vad? In plus ar fi in varianta subtitrata si nu dublata...ce fericire!

Mergi la inceput

marox, stiam eu ca apari, te pandeam la cotitura. Mda,actorii sunt aceiasi, si ei putin imbatraniti dupa cei 9 ani. premiera in USA a fost la inceputul lui iulie, dar, culmea, nu ruleaza la cinematografele mari ci numai la cele obsure si nu inteleg de ce. Bine ca e "omul-paianjen" cap de afis! Vezi ca am gasit Dvd-ul cu "before sunrise " de cumparat pe site-ul Blockbuster. Tinem legatura si cand vezi partea a doua da-mi si mie de veste, ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Am reusit sa vad filmul si...dezamagire totala.Mie mi-a placut asa de mult prima parte si am alergat sa vad si continuarea dar se pare ca se confirma vorba cu ciorba reincalzita....Pe scurt,jocul fortat al actorilor,nu mai a ramas nimic din firescul dialogurilor din prima parte,parca sint constienti ca la fiecare colt de strada ii pandeste cate o camera de luat vederi care ii filmeaza,Ethan,asa de dragut in prima parte(eram indragostita de el) arata ca un evadat din inchisoare,slab,neras,sleampat,l-am vazut in aceeasi stare si intr-un interviu la TV in care poveste cat de mult sufera dupa Uma,se pare ca tipul nu se poate detasa de problemele familiale,pe scurt eu prefer sa raman cu amintirea primei parti si a celor doi tineri exuberanti,proaspeti si frumosi.

Oana

Mergi la inceput

mate, vezi ca se vorbeste de filmari ptr partea a 3-a, atunci ce-o sa te faci? Imi pare rau ca te-a dezamagit filmul, mie replicile nu mi se pare ca lasa de dorit. Dimpotriva. Iar in ce priveste jocul actorilor, eu zic ca e ca-n viata... Ai experimentat cum e sa te intalnesti dup ani si ani cu o fosta iubire (fosta -in okii celorlalti, pentru tine perfect actuala); sa vezi atunci ce "natural/a" poti fi si cum zambesti ca un tembel, vorbesti in dodii si, in general, incerci sa fii altfel decat esti tu? Eu da.
E foarte adevarat ca bietul Ethan e daramat rau si tras la fatza, nu mai e pustiul aventurier de odinioara, are un zambet prea larg
si-l foloseste in toate momentele tensionate. Dar asta nu ma face sa caut in cinematografe alt film cu un dandy mai prezentabil.
Mie insa imi pare bine ca am aflat si o parere "contra" Chiar ma intrebam daca exista si care ar fi ea.

Aici sunt comentariile altor impatimitzi:
http://www.imdb.com/title/tt0381681/board/nest/10269124

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

[quote]Originally posted by ANDRUSHKA
"Iar in ce priveste jocul actorilor, eu zic ca e ca-n viata... Ai experimentat cum e sa te intalnesti dup ani si ani cu o fosta iubire (fosta -in okii celorlalti, pentru tine perfect actuala); sa vezi atunci ce "natural/a" poti fi si cum zambesti ca un tembel, vorbesti in dodii si, in general, incerci sa fii altfel decat esti tu? Eu da."

Tocmai asta este problema,ca nu a parut deloc fireasca aceasta intalnire dupa 9 ani,parca stateau sa spuna"deh,asa este scenariul,trebuie sa ne mai si intalnim acum...",asta m-a deranjat,nefirescul situatiei,se vede jocul fortat de la o posta,nu aveau chef si de intalnirea asta,dar ce sa-i faci,scenaristii astia...

Oana

Mergi la inceput