Tur prin tara - dati-mi idei
Buna la toata lumea,
tocmai am citit salutarile lui tata lu' Toma de la 2 mai si salivez aici de zor cu al meu sot..ce tura faina au dat prin tara! Si cum salivam io pe acilea, sotu' mi-a dat sarcina de partid sa ma gandesc la un traseu fain pt luna lu' octombrie, anul asta.
Asa ca apelez la ai mei forumisti.
Dati-mi idei de un tur fain, la toama..poate un Drum a vinului, poate putin Maramures, Waser...
Multumesc anticipat!
Raspunsuri
Mary-Jane spune:
Noi am facut un tur frumos Bucuresti-Brasov-Risnov-Bran-Vidraru-Curtea de Arges (si apoi Pitesti, dar nu stiu daca v-ar interesa combinatul petrochimic si altceva nu prea e remarcabil in oraselul acesta). Sotul meu a facut traseul, citind intr-un ghid turistic al Romaniei. Evident, nu e cel mai frumos sau reprezentativ traseu, dar o varianta relativ scurta si rapida.
"Mary-Jane"
carmen3 spune:
Buna!
Eu ti-as sugera un tur pe care l-am facut anul trecut in vara.
Bucuresti-Brasov-Sf Gheorghe-Tusnad-Lacu Rosu-Bicaz-Durau-Borsec-Toplita-Praid-Sovata-Sighisoara-Sibiu-Transfagarasan-Curtea de Arges-Bucuresti.
Este un tur lung, noi l-am facut intr-o saptamana.gandurile si impresiile cu care am ramas dupa acest tur: este superb la Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Durau(am facut un traseu intr-o zi pe Ceahlau la Cascada Duruitoarea).Am fost in salina la Praid, am mancat Kurtos kolacs,Sighisoara a fost superba(am nimerit la festivalul de arta medievala), iar Transfagarasanul nu mai vorbim.Tinand cont ca te vei duce in octombrie, este probabil ca acesta sa fie deja inchis.Insa iti spun: am nimerit la Durau o pensiune cum numai in vis mai gasesti.Un colt de rai plin de flori, de unde admiri in toata splendoarea lui Ceahlaul.Este pensiunea Perla.Cred ca o s-o gasesti si pe net daca o cauti.
In mai am facut un tur al Maramuresului si al Bucovinei(o parte din ea). Am vizitat casa memoriala Liviu Rebreanu, George Cosbuc, am vazut Valea Izei, am ajuns in Sighet insa am trecut repede, ca era ploaie mare.Am vizitat Cimitirul Vesel de la Sapanta si apoi Sangeorz bai. In Bucovina, am mers din Bistrita, prin Pasul Tihuta, catre vatra Dornei, Gura Humorului, am vazut Man humor, Voronet,casa memoriala Ciprian Porumbescu si ne-am intors rin pasul Prislop si prin Borsa inapoi in Bistrita. Sunt multe locuri frumoase de vazut,eu mai am Apusenii de colindat, ca aici nu am ajuns ,insa este splendid daca stii sa te informezi si sa cauti adevaratele podoabe ale naturii. In vara asta o sa merg la Gura Portitei.un alt colt de rai. Daca vrei sa vezi cum e acolo intra pe www.guraportitei.ro si delecteaza-te.Am fost si anul trecut si mi-a placut foarte mult.Este si Delta si Marea Neagra,insa totul este salbatic,dar cu conditii bune de cazare.
Succes in alegeri!
carmen
anda141 spune:
Aoleu ce pofta mi-ati facuuuuuuut!!!!! Ce-mi mai place si mie sa ma plimb prin tara!!!
Subscriu la traseul propus de Carmen, e superb,fara comentarii.Pe Valea Oltului mai poti vizita Pestera ia o pauzarilor, e superba , manastirea Cozia, un loc superb mai e si la Sambata de jos , din Fagaras, sunt multe locuri frumoase in tara asta, timp si bani sa avem sa le vizitam pe toate!!
Calatorie frumoasa va doresc!!
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
tata lu Toma spune:
Hi!Hi!Hi!
Ma bucur ca v-am facut pofta si vreau sa va dau cateva "sfaturi" pentru ca turele sa va tihneasca :
- rezervati si reconfirmati ( de n-ori ) cazarile de pe traseu; surprizele pot fi din cele mai felurite dar in orice caz nu placute.
- luati in calcul ca drumurile sunt in general proaste deci timpii de parcurs sunt mai mari decat cei previzionati
- daca vreti cazare agro-turistica puteti accesa www.antrec.ro sau dati cautari cu "pensiune localitatea X"
- noi am facut etape scurte de 250-300 km din cauza de ... Toma; din fericire a dormit perfect in masina.
drum bun
vlad
Simona27 spune:
Servus..
Mi-ati facut o poftaaaaaaa imensa!
Sugestiile sunt excelente, de-abia astept sa le vad pe toate!
Inca putin si dupa aia
Va pup!