Vizita la orfelinat

Vizita la orfelinat | Autor: onitza

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Fiind plecata in delegatie cu serviciul, am avut ocazia sa vizitez un orfelinat in Brasov; a fost prima oara cand am intalnit copii cu adevarate probleme, si nu rasfatati pe care ii intalnesti pe toate drumurile (am lucrat in invatamant si mi-a fost dat sa vad destule, mai ales la gradinitele particulare);am ramas socata de impactul negativ care s-a resimtit la acesti copii loviti de soarta; am realizat imediat ca nu mai sunt copii normali, fiind afectati psihic in cea mai mare parte. Am intrat intr-o camera unde se afla un copil de patru ani singur...se legana. L-am mangaiat usor pe cap sa nu se sperie, si mi-a sarit in brate..., apoi s-a asezat cu capul in poala mea, manifestandu-si dorinta de a-l mangaia. Am facut asta, dar nu i se parea suficient, a sarit pe mine, si m-am speriat, dandu-mi seama ca oricata dragoste le-ai oferi, niciodata nu o sa li se para suficienta. De mentionat ca sunt insarcinata in 18 saptamani si m-a afectat enorm ce am vazut. Copilasii astia sunt traumatizati pe viata!!! Si nu au nici o vina!; nu vreau sa va indispun, si as vrea sa va intreb daca ati avea curajul sa adoptati un copil.

Va pup, Onita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Ce coincidenta.. Chiar zilele astea ma gandeam la asta.In trecut am lucrat la o asociatie umanitara si aveam actiuni si prin casele de copii. Tot asa, am fost foarte impresionata de ce am vazut acolo. Copiii astia sufera de o lipsa de afectiune cronica. Si nici macar nu este vina educatorilor, pentru ca ei TREBUIE sa se poarte cu toti la fel.... Nu pot sa se poarte cu unul cu mai multa afectiune si cu altul cu mai putina afectiune.
Am stat doar 5 minute de vorba cu o fetita de acolo iar a doua zi am aflat ca fetita plangea si intreba de ce nu ma mai duc pe la ea, a gresit ea cu ceva?
Ca sa nu va mai spun ca daca ei observa la tine doar o urma de interes fata de ei, spera ca o sa-i adopti. Si le intra asta in cap si sufera teribil daca tu nu ii mai vizitezi sau nu le mai vorbesti.
Eu as adopta un copil sau chiar doi de la orfelinat insa trebuie sa recunosc ca as opta pentru un copil mai mic de 3 ani. Cei mai mari sunt afectati foarte tare de sederea acolo..
Pe de alta parte ma intreb care ar fi impactul asupra copiilor naturali in acest caz?

Eliza - 20 saptamani
DPN 24 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Draga Eliza,

Iti multumesc pentru sinceritatea cu care mi-ai raspuns, apreciez asta. Se pare ca tot la Municipal nasti si tu, eu la fel, la d-na doctor Corina Grigoriu. As vrea sa aflu mai multe despre ea, daca te sprijina la nastere, macar moral,sau daca vine noapte cand e chemata, mai ales ca eu nasc in decembrie (luna concediilor)!!!
Astept raspunsuri de pretutindeni.

Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Am fost si eu la un leagan in Bucuresti cu cateva luni in urma si am avut aceleasi impresii ca si voi: copiii respectivi sufera foarte mult de lipsa afectivitatii, a celei parintesti. La Cotroceni (acolo am fost), copilasii sunt foarte bine ingrijiti, cei de acolo isi dau silinta sa fie cat mai bine, ii indragesc, ii ajuta cat pot, dar nu pot oferi unuia mai multa dragoste in detrimentul celorlalti, pentru ca ar crea si mai mari probleme.
Si o parte dintre copii au reactionat ca si la voi: sar in brate surazatori si bucurosi !
M-a miscat foarte mult o fetita - Ioana - de doi anisori. Nu merge, nu vorbeste. am luat-o in brate cateva minute, fara sa ne vorbim, stateam doar. La un moment dat a intors capsorul spre mine si ochii ei parca imi vorbeau... Nu am mai rezistat
Un timp dupa aceea a trecut cineva pe acolo cu gandul sa o infieze. Dupa ce s-au jucat o vreme, fata respectiva a plecat, iar Ioana s-a dat cu capul de podea ore in sir
De cand am aflat ma gandesc foarte des la ea. Poate ca problemele ei (retardul psihic si motor) sunt datorate numai unei sensibilitati crescute a ei, poate ca are mare nevoie de parinti, mai mult decat altii. Pe de alta parte daca fetita reactioneaza mereu la fel daca te atasezi cat de cat de ea si pe urma o parasesti cateva minute?...
Si cati altii nu or fi la fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

quote:
Originally posted by onitza

Draga Eliza,

Iti multumesc pentru sinceritatea cu care mi-ai raspuns, apreciez asta. Se pare ca tot la Municipal nasti si tu, eu la fel, la d-na doctor Corina Grigoriu. As vrea sa aflu mai multe despre ea, daca te sprijina la nastere, macar moral,sau daca vine noapte cand e chemata, mai ales ca eu nasc in decembrie (luna concediilor)!!!
Astept raspunsuri de pretutindeni.

Va multumesc.

Onitza, eu am nascut cu dr. Grigoriu. Citeste in link-ul urmator despre nasterea mea:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12172

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 8 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput