diferenta de varsta !

diferenta de varsta ! | Autor: eVo

Link direct la acest mesaj

nush daca s-a mai abordat ac sub sau nu , sunt nou pe forum , as vrea totusi sa aflu parerile voastre despre diferenta de varsta dintre parteneri .. cat de mult conteaza aceasta cand este vorba de 8 ani ? credeti ca poate rezista o relatie in timp ? cum ar trebui sa se comporte partenerii ? care ar fi motivele pe care se bazeaza o astfel de relatie si ce ar putea distruge relatia ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

intre mine si sotul meu sunt doar cateva luni diferenta , deci nu prea stiu sa-ti raspund..
am gasit insa un subiect discutat:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24106

Dana&bb Andy(1 an si 4 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trandafir spune:

Hai sa-ti raspund eu. Diferenta dintre mine si sotul este de ... 14 ani. Si crede-ma, ca-ti jur acum cu mana pe inima ca daca ar mai fi sa ma mai casatoresc odata tot cu un barbat mai in varsta m-as casatori(si l-as prefera tot pe sotul meu). Nu pot sa-ti spun ca nu exista divergente de opinie - chiar din belsug - dar varsta isi spune cuvantul. Faptul cum priveste acum lucrurile, mult mai intelept si cu mai multa maturitate ca in tinerete, ne ajuta foarte mult (cel putin pe mine). Stie cum sa ma tempereze si cum sa aplaneze o cearta intre noi.
Stau si ma gandesc ca daca m-as fi casatorit cu un barbat cel putin de ani apropiat cu mine, poate demult as fi fost divortata. Dar, asa... Si avem si o minune de fetita impreuna... crede-ma... nu se compara cu nimic. Cel putin pentru mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Noi avem diferenta de 8 ani intre noi dar nu am stat niciodata sa ma gandesc la asta. Adica nu mi s-a parut ca ar fi prea batran pt mine. eu am 22 si el 30. Nu arata a 30 ani, relatia e perfecta, si adevarul este ca e suficient de matur. Daca eram de aceeasi varsta nu ne-am fi inteles, ca el era altfel, intre 20-25 ani.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Sotul meu are 7 ani mai putin decit mine!Pot sa spun ca ne intelegem bine,iar diferenta de virsta nu se vede!Citeodata am impresia ca e mai matur decit mine,chiar daca are numai 29 de ani.
Dupa parerea mea diferenta de virsta nu conteaza,atunci cind exista dragoste si respect.
Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

intre mine si logodnicul meu este o diferenta de 9,5 ani si cert este ca imi merge mult mai bine decat in relatia precedenta unde diferenta era de 2 ani. este foarte matur, si pot spune ca a insemnat foarte mult, altfel cine stie daca mai rezista relatia noastra atata timp. cred ca este indicat ca barbatul sa fie mai mare ca varsta decat partenera lui, stie altfel sa o aprecieze si cu siguranta are o alta atitudine fata de viata, relatie si fata de toate in general.

"cum ar trebui sa se comporte partenerii?" -> nu cred ca altfel decat firesc, in principiu diferenta de varsta nu cred ca se evidentiaza in sine ci doar prin mentalitati si atitudini, daca aceste diferente nu exista, atunci nu ne deranjeaza nimic.

"motivele pe care se bazeaza o astfel de relatie" = "motivele" care stau la baza oricarei relatii, nu trebuie privita varsta ca pe o problema, poate sa aiba aceeasi varsta si sa nu existe intelegere intre cei doi. nu-l vom trata ca pe un "nenea" ci pur si simplu ca pe egalul nostru din toate punctele de vedere. daca te gasesti la inceputul relatiei e posibil sa te sperie putin diferenta de varsta, si mie mi s-a intamplat, aveam impresia ca o sa deranjeze, ca o sa par puerila, dar in timp a intervenit increderea, cunoasterea samd si mai ales nevoia/ dorinta de a fi impreuna. clar este ca si el, la vremea respectiva era putin suspicios in ceea ce ma priveste, se vedea batran fata de mine, si nici el nu vedea motivele pentru care as sta cu el. repet nu varsta este o problema in sine, ba chiar anii in plus ii ajuta pe barbati sa se ridice la nivelul nostru

"ce ar putea distruge relatia?" - nu am descoperit inca, dar sunt convinsa ca nu din cauza varstei se poate distruge o relatie construita cu grija, desi e posibil ca o diferenta de varsta mare sa genereze gelozie, dar si asa intr-o relatie superficiala.

Sperantza nu moare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Intre mine si sotul meu diferenta este de 7 ani, suntem de 14 ani impreuna si ne intelegem foarte bine. Nu mi se pare o diferenta mare. Este bine ca barbatul sa fie mai mare deci mai matur, parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Sotul meu e mai mik cu 8 ani ca mine..si suntem casatoriti de 3 ani..si ne f bine.Nu regret nik!
S-a discutat la greu subectu asta!!

Corina mamika de 2 baietzi !!!

http://community.webshots.com/user/korinnay

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Nu cred ca varsta are vreo importanta (decat daca suntem noi obsedati de ea).Fostul meu sot e cu 7 ani mai in varsta decat mine, actualul partener este cu 7 mai tanar. Nu varsta m-a despartit de primul si nici nu m-a legat de al doilea. Intr-o relatie sunt alti factori decat varsta care o pot imbunatati sau destrama .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

evo, imi dau si eu cu parerea...asa este nu conteaza varsta, dar conteaza ceea ce vrea ambii parteneri.
cunosc cazuri cand partenera era prea tanara fata de sot si cu mai multa pofta de viata si distractii...el ,deja trecut de prima tinerete, nu mai avea acel suflu pentru distractii si de multe ori trebuia sa existe compromisuri de ambele parti, lucru de multe ori suparator.
in general este bine ca partenerii sa aibe temperamente asmanatoare.
olga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

evo, imi dau si eu cu parerea...asa este nu conteaza varsta, dar conteaza ceea ce vor ambii parteneri.
cunosc cazuri cand partenera era prea tanara fata de sot si cu mai multa pofta de viata si distractii...el ,deja trecut de prima tinerete, nu mai avea acel suflu pentru distractii si de multe ori trebuia sa existe compromisuri de ambele parti, lucru de multe ori suparator.
in general este bine ca partenerii sa aibe temperamente asmanatoare.
olga

Mergi la inceput