albumina in urina

albumina in urina | Autor: f.anomis

Link direct la acest mesaj

Vin si eu cu o problema! Sunt o viitoare mamica (sarcina de 18 saptamani), iar ieri am facut la maternitate un test de urina (cu bandelete), iar moasa mi-a spus ca am albumina in urina. Mi-a dat sa fac o gramada de analize. Pe fata ei am citit ingrijorare, dar n-a vrut sa-mi zica ce poate insemna acest lucru, in ce fel poate afecta sarcina. Poate cineva sa ma lumineze? Va multumesc anticipat! Simona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Femeile insarcinate fac mult mai usor infectie urinara (din cauza pe de o parte a faptului ca in sarcina se scurteaza uretra-canalul de la vezica la exterior-si bacteriile ajung mult mai usor la vezica si pe de alta parte a fluzului sangvin crescut si ingreunat din cauza presiunii exercitate de sarcina pe arterele si venele abdominale). Albumina in urina semnalizeaza infectie urinara, dar gravitatea infectiei este data de nr.leucocitelor si de urocultura. Albumina mai poate aparea in urina (ca si leucocite) in cazul in care ai candidoza. Fa analize si vezi cat e de grav, daca e o infectie incipienta se rezolva cu multe lichide (care de altfel ar trebui sa le prestezi zilnic-2 l minim). O alta metoda de a te feri de infectii urinare este igiena locala dupa fiecare mictiune.

Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns f.anomis spune:

Iti multumesc mult Anca! Luni dimineata voi duce urina de 24 de ore la laborator si o urocultura. Probabil ca miercuri voi cunoaste rezultatul. Sper sa nu fie prea grav. Multumesc inca o data! Simona

Mergi la inceput