Prajitura cu visine

Prajitura cu visine | Autor: mamaleone

Link direct la acest mesaj

Dati-mi si mie va rog o reteta ptr PRAJITURA CU VISINE. Am facut anu trecut una ( si era asa buna), dar bineinteles ca am pierdut reteta, si cum am niste visinele, si cum mi-e pofta...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanica-mamica spune:

4 oua, 7 linguri ulei, 7 linguri apa sau lapte, 200 gr zahar, 300 gr faina, 2 plicuri praf de copt, esente de care vreti si aveti; toate batute f bine la mixer, apoi puse in tava si presarati cirese fara simburi. lasati 30 min la foc potrivit


Roxana & Marc
reclamaMarc-Antonio
www.babiesonline.com/babies/b/bichelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Eu fac prajitura de visine cu aluat de pandispan (6 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, zahar vanilat).
In prealabil, o tava o ung cu unt sau margarina, o presar cu zahar, asez visinele fara samburi (eu aici nu am visine prospete, asa ca folosesc visine din compot) si o pun in cuptor 10 minute; scot tava si las sa se racoreasca.
Fac apoi pandispanul: albusurile le bat spuma. Pun zaharul si mai amestec pana redevin spuma. Adaug galbenusurie. La sfarsit pun faina. Torn totul in tava deja racita. Sta la cupor pana se coace (aproximativ 40 minute). Dupa ce scot tava, rastorn prajitura pe un fund de lemn.

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

aici mai multe retete:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13947
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907


continuati aici, va rog!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907
Multumesc pt. intelegere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

Am descoperit in aceasta primavara in magazin o cutie de dr. Otcker care se numeste praf pentru blat de prajituri.
Iese un blat nemaipomenit doar dat prin mixer impreuna cu 5 linguri de apa si 3 oua. Blatul are o anumita umezela, si nu e sec ca cele pe care le faci in casa si dupa trei zile(daca in trei zile nu se mananca prajitura).
Se pot folosi tot felul de fructe presarate pe deasupra.
Eu cumpar intotdeauna doua cutii. Prima o amestec cu 2 linguri de cacao si iese maro. Dupa coacere o tai in doua. A doua cutie o prepar la culoare adica galbena, pe care o tai in doua . La sfarsit le combin . Deasupra fac glazura de ciocolata si presar cocos. In blat pun nuca , stafide, etc.
Dar am incercat si cu visine si cu capsuni.

Cand fac cate o prajitura de asta nu mai intru cateva zile pe site-uri cu recomandari de cure pentru slabit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Am facut prajitura dupa retela de la Roxanica-Mamica si a iesit super. Multam fain!

Florentina & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Prajitura cu visine! super garantata!

4 oua
150 gr zahar
250 gr faina
4 linguri ulei
6 linguri lapte
jumatate pliculetz cu praf de copt
visine 1kg curatate de samburi
mirodenii: vanilie sau rom

Galbenusurile se pun separat intr-un castron, cu un praf de sare si incep sa se frece cu zaharul putin cate putin...tot pe rand se audauga si uleiul si laptele, mirodeniile, mestecand in continuu pana se topeste zaharul! Cand compozitia este ca un lichid, se adauga faina( in care se amesteca praful de copt) si se face o pasta mai groasa!
Separat se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in aluatul cu faina....dar ATENTIE amestecand cu linugura de lemn...in ploaie...aducandu-se lingura pe sub aluat...cred ca stiti cum...ca la chec!
Se unge tava de teflon cu putina margarina si se toarna aluatul (care trebuie sa fie poros, pufos de la albus) si apoi deasupra se umple tava cu visine puse cu grija pe deasupra (fara a fi presate in aluat)! Se da la cuptor, la foc potrivit, cam 30 minute! Se poate deschide cuptorul dupa 10 minute in timpul coacerii...se pudreaza cu zahar pudra dupa ce se raceste! Creste frumos si garantat!

Nu va speriati ca este putin aluat...el va creste frumos la cuptor...ajunge pentru o tava cam de 30/40 cm.
Si nu mai folositi asa mult praf de copt...contine multe chimicale si nu face decat sa iasa un blat inalt si plin de gauri!!!Ajunge si mai putin!

Spor si pofta buna....

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Da..eu o fac asa:
6 oua
8 linguri faina
6 linguri ulei
6 linguri zahar

Se bat albusuriel spuma.Se amseteca restul cu totul.Apoi..eu scot samburii visineleor si inainte de a le pune peste prajitura...le tavalesc prin faina..ca sa nu se duca la fundul tavii
Pun peste prjitura niste mac si o dau la cuptor!
se incearca cuun pai!
Se taie si se pudreaza cu zahar cand se raceste
Insa..recunosc ca Blatul pt prajituri DR Oetker e super>am facut eu un tort sotuluyi meu de ziuua lui in iunie si am pus ca si crema tot crema pt prajituri de cacao de la Dr Oetker in care am amestecat nuca macinata!A iesit o nebunie si l-am facut extrem de rapid!!
Pofta Buna!

Corina mamika de 2 baietzi !!!


http://community.webshots.com/user/korinnay

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Am si eu o reteta tare simpla si buna care merge pt. orice fructe: visine, rabarbara, caise, kiwi....:
Asadar:
- 4 galbenusuri se freaca bine cu 6 linguri cu zahar,
- se adauga 4 linguri ulei si 6 linguri cu lapte si se amesteca bine
- 10 linguri faina, 1 praf de copt si esenta de vanilie se amesteca in compozitie.

- cele 4 albusuri se bat spuma impreuna cu 2 linguri cu zahar si se incorporeaza usor (in ploaie) in compozitie

Se pune in tava acoperita cu hartie de copt si apoi se aseaza fructele (cca 1 kg). Daca fructele sunt prea zemoase, amestecati-le cu putin gris inainte sa le puneti peste aluat. Este gata cand prajitura s-a desprins de foaia de copt.
Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivonica spune:

Reteta mea e asa:4 oua,4 linguri de ulei,o lingura de apa,un praf de sare, ocana de zahar,o cana de faina si...visinele.Galbenusurile se freaca cu un zahar vanilat si ulei,putin cate putin,pana se albesc mult si cresc in volum.Se adauga o lingura deapa.Apoi albusurile batute spuma tare cu zahar.Apoi,incet,se incorporeaza faina.Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina.Visinele fara samburi se tavalesc prin zahar+gris sau zahar+faina si se asaza uniform pe blat,apoi se imping in jos usor cu o scobitoare.Prajitura iasa foarte pufoasa si cu o crusta crocanta deasupra.Tuturor le-a placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Am facut si eu prajitura dupa reteta Roxanei. Foarte buna ! Multumesc pentru reteta ! Pot sa pun si mar ras in loc de visine?

Mirela si Cosmin 1 an si 9 luni

Mergi la inceput