vitamina E
fetelor, ia careva dintre voi vitamina E? daca da, cite unitati (sau mg) pe zi? o luati la indrumarea medicului?
am citit ca vit E creste mobilitatea , dar pt femei e buna la ceva?
merci,
Lorelai
Raspunsuri
Relya spune:
Se recomanda in sterilitate. Am luat o vreme la recomandarea medicului 15 zile pe luna timp de 3 luni. Sincer nu mai tin minte daca 1 sau 2. Citeste prospectul... Cred ca-l gasesti si pe internet la www.farma.ro
Acum iau cate 1 vit E forte pe zi din a-5-a zi pana in a 19 -a. De la mine putere !
Numai bine !
Reli
psj spune:
Eu iau de luna asta 2/zi (dim si seara) din ziua 5 pana in ziua 19. Am mai luat acum cateva luni si m-am hotarit sa reincep.
Doct. mi-a zis ca e pentru o mai buna functionare a ovarelor.
Paula
Lorelai spune:
Paula, Reli, merci mult.
Cite unitati are o pastila? In comert se gasesc pastile de 200, 400, 600 si 1000 UI (unitati). Aveti idee, e o limita maxima/minima la cite unitati poti lua pe zi?
Lorelai
Relya spune:
M-am uitat pe internet si uite ce am gasit :
VITAMINA E, capsule moi gelatinoase
tocopherolum
Compoziție: Fiecare capsulă conține: 100 mg vitamina E.
Indicații: Profilaxia deficienței de vitamină E și atunci când necesarul de vitamină E este crescut, în cazurile de subnutriție, hipertiroidism, boli ale căilor hepato-biliare și în tratamentul bolnavilor cardiaci supuși unui regim bogat în acizi grași polinesaturați, a bolnavilor cașectici sau în procesul de îmbătrânire. Tratamentul anemiilor asociate cu deficite nutriționale grave. În stări de: infertilitate masculină și feminină, avort spontan, tulburări la menopauză și boli ale țesutului conjunctiv.
Mod de administrare: O capsulă, o dată sau de mai multe ori pe zi, conform prescripțiilor medicului.
VITAMINA E FORTE
tocoferolum
Indicații: Fenomene carențiale în sindroame de malabsorbție, boala fibrochistică a pancreasului, sprue, la nou-născuți prematuri; avort, sterilitate, tulburări funcționale și trofice de menopauză, distrofii musculare, colagenoze și fibrozite, boala Dupuytren, miopie evolutivă, enurezis, unele anemii la copii, angină de piept, arterită obliterantă, tromboflebite, ulcere varicoase (ca medicație adjuvantă), afecțiuni reumatice inflamatorii.
Mod de administrare: Oral, 100-300 mg/zi (fracționat); intramuscular, 30-300 mg/zi (mai mult în arterite - până la 600 mg).
Reacții adverse: Dozele mari pot provoca diaree și dureri abdominale.
Contraindicații: Alergie la vitamina E. Vitamina E poate crește efectul hipoprotrombinemiant al anticoagulantelor cumarinice (risc de hemoragii).
Deci 1-2 capsule pe zi poti lua. Dar nu mai mult de 20 zile pe luna. E necesar sa faci o pauza de 10 zile. La 3 luni iar se impune o pauza mai lunga ( 1-3 luni ). Cel mai bine iti poate spune un medic sau un farmacist
Reli
Mercedes spune:
si eu iau concentrat de otet de mere * vit E si C de la harmony line o capsula pe zi in afara ca nu mai am pofta de mancare nu vad nici un efect
Mercedes