Iisus si casnicia de azi (2)
Raspunsuri
antoioana spune:
originally posted by Conchita
numai un om liber, absolut liber- cat poate sa fie de liber un om in contextul tuturor conditionarilor lumesti- are de unde sa ia si sa dea butoaie cu miere in jur. (...) un sclav nu poate fi sursa de Bine, Frumos si Adevar, chiar nu pricep cum.
Daca te-as intreba: "Oare un sclav n-ar putea fi liber?", ce mi-ai raspunde?
Numai bine.
anto
conchita spune:
ti-as raspunde ca "adevarul va va face liberi", ce altceva as putea sa raspund?
Authority Zero
Milia spune:
Conchita, sclavul in contextul ales de tine nu se potriveste cu Biblia. Eu am retinut ca noi trebuie sa fim doar sclavii lui Dumnezeu si sa-l slujim numai pe el. Restul - maruntisuri. Ca muncesti ca sa te intretii, ca ai sefi, directori, patroni - trebuie sa-ti castigi existenta. Dumnezeu spune asta.
Eu, sincer, nu recunosc alt "sef" in viata mea in afara lui Dumnezeu. Nu ma impresioneaza "sefii" mei de la serviciu (ar trebui sa ma simt sclava? lucrez la patron!?!). Nu m-am simtit niciodata sclava la locul de munca. Iar fraza cu "Adevarul va va face liberi!" pe care o citezi, imi pare rau s-o spun, e o vorba goala. Pentru ca NIMENI dintre muritori nu detine adevarul. Adevarul absolut e cunoscut numai de Dumnezeu.
Sper ca nu te superi, dar am impresia ca il contesti pe Dumnezeu si nu mi se pare subiectul potrivit pentru asta. De ce, de cate ori apare un subiect care ne face sa ne apropiem de Dumnezeu, apare cate cineva care combate credinta? Si miau-miau face asta, in prima parte a topic-ului. Citez "Oare nu putem sa ne traim viata ca oameni cinstiti, buni, sa ne tratam semenii asa cum vrem si noi sa fim tratati fara a stii ca exista o Putere Divina care ne pedepseste daca sintem rai si ne rasplateste cu Viata Vesnica daca sintem buni? Nu putem accepta ca avem o viata scurta, ca orice alta vietuitoare pe pamint, dupa care ajungem oale si ulcele, dar cu toate astea sa fim buni? Trebuie neaparat sa speram la o rasplata si sa ne temem de o pedeapsa si sa fim convinsi ca vom exista vesnic?". Nu, miau-miau, esti libera sa crezi ce vrei. Dar si noi, cei care credem in Dumnezeu, cred ca avem dreptul sa discutam liber, fara ca cineva sa ne tot bage "bete-n roate". Nu vom putea noi demonstra acum si aici ca Dumnezeu exista sau nu. Dar va rog, pe cei care sunteti "liber cugetatori", sa ne lasati si noua un loc de reculegere fara sa interveniti cu ironii.
Emilia B. spune:
"Pe mine viata m-a invatat un lucru: sa nu ma las calcata in picioare. Ca de bun ce esti, de multe ori esti luat de fraier.
Sa-l tratez pe fiecare om, dupa cum ma trateaza el pe mine.- da-mi voie sa-ti spun ca aceasta fraza nu e altceva decat o pervertire a unui mesaj biblic care spune de fapt opusul: fa celorlalti ceeea ce ai vrea sa ti se faca tie!!
Imi pare rau, dar nu sunt genul care sa intoarca obrazul celalalt la o palma data. Pur si simplu nu pot. O vreme am facut si asta. Dar m-am dezmeticit. Un fost profesor de-al meu mi-a zis odata "nu-i mai da numai miere sotului tau, ca n-o sa mai aprecieze. din cand in cand si cate o acritura." Avea mare dreptate. Ce sa-ti mai spun, decat ca unele persoane sunt comode si daca nu le stimulezi, impulsionezi putin, te chinui mult si nu merita? Daca nu ceri ajutorul, nu ti se va da, nu? Si comoditatea asta, face parte din simtul de conservare, nu? Nu vreau sa intru intr-o polemica cu tine, dar, sincer, gandeste-te, cati dintre sotii nostrii, daca am strange noi in urma lor, ar mai face ceva. Ar vedea ca toata casa e pusa la punct si ar fi super linistiti si multumiti, iar noi super obosite. Nu le putem face pe toate, mai ales cand avem si copii. Sper ca nu te-ai suparat pe mine, dar eu asa vad lucrurile, asa sunt eu. Asta este.
"PS Mi-am adus aminte de o povestire de pe forum, regret, nu mai stiu a cui a fost, care si-a dezvatat sotul de a mai lasa lucrurile murdare prin casa, punandu-i chilotii murdari in geanta de serviciu. A doua zi, avea tipul o sedinta importanta. A scos dosarele. Ce credeti ca a aterizat pe masa, sub privirile amuzate ale celor din jur?"
Claudia
claudia, noi nu suntem chemati sa fim educatorii partenerilor nostri de viata, de fapt aici e greseala multor cupluri in ziua de azi, zici ca las ca ne casatorim, si il schimb eu dupa aia, dar, vezi tu, structura sufletului uman e facuta in asa fel incat sa se lase modificata numai de catre Creatorul ei. Da, poti avea influenta asupra sotului, cu felul tau de a fi, dar fii sigura ca celelalt daca la un anumit moment dat iti va lasa impresia ca s-a schimbat ca l-ai tratat cu metode gen chiloti in diplomat, nu va avea pentru tine decat repulsie, si isi va pune data viitoare chilotii la cos injurandu-te. Asta eu nu numesc armonie.
Cand omul este singur, incearca sa-si faca singur dreptate si incearca sa sa fereasca de a mai fi ranit, neintorcand obrazul...
Ca principiu de baza, cred ca iti trebuie mai multa demnitate si integritate sa intorci si celalat obraz, stiind ca de fapt ai de Tatic pe Presedintele Presedintilor, pe Bancherul Bancherilor, pe Gelosul Gelosilor, pe Iubitorul Iubitorilor, care va vea grija ca in viata fiului sau fiicei lui "sa lucreze toate lucrurile impreuna spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu". (Romani numaistiu cat)
Cu oricine as avea de a face, eu nu pot sa ofer decat dragoste, daca omul mai are un dram de constiinta si nu i-a pus pumnul in gura de tot, mai devreme sau mai tarziu va deschide ochii, sa vada ca de fapt Dragostea da, fara sa-si primeasca stimulul de a continua din primirea inapoi!!!
Emilia B. spune:
Julie, iar daca cineva vrea sa mai citeasca din urma, din subiectul inchis, care incet-incet se duce la fund, ce-i de facut?
stii ca tendinta omului e sa nu stea prea mult sa frunzareasca, omul vrea Acum si Aici...
nu mi se pare prea fair-play...
Milia spune:
Julie poate pune link-ul catre vechiul topic in mesajul ei, care e primul pe pagina si se vede imediat. Daca nu, putem face asta oricare din noi, dar nu mai e atat de "vizibil". Trimite-i Julie-ei un PM, nu stiu daca si cand mai intra aici...
Si ma gandeam, subiectul asta e atat de vast, putem deschide inca un topic la Zona artelor sau la Discutii generale, unde sa vorbim de Dumnezeu in general, nu numai in casnicie... Oricum, apreciez mult ideea ta si dedicatia de care dai dovada...
cl spune:
Emilia, faza cu diplomatul chiar nu-mi apartine. Din fericire, chiar am o casnicie fericita si un sot care ma ajuta si ma sustine. Si reciproca e valabila. Armonia este prezenta in familia noastra si am luptat amandoi sa fie. Pumnul in gura n-a functionat si n-o sa functioneze niciodata la noi, nu suntem genul. Si nu mi se pare ca n-as mai fi credincioasa, numai pentru faptul ca solicit ajutorul sotului sau spun ca ma deranjeaza. Daca si-ar lasa lucrurile murdare prin casa, nu as considera ca asa a vrut Domnul, ci pur si simplu lipsa de consideratie fata de mine. Eu nu as putea trai langa un astfel de om. Dar asta e numai treaba noastra!
Uneori lucrurile sunt mult mai lumesti decat par. Si mai cred ca Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista. De multe ori fericirea ne-o facem si singuri.
In schimb, tie, Emilia, iti place sa acuzi, sa judeci si sa categorisesti oamenii:
"Cand omul este singur, incearca sa-si faca singur dreptate si incearca sa sa fereasca de a mai fi ranit, neintorcand obrazul...
Ca principiu de baza, cred ca iti trebuie mai multa demnitate si integritate sa intorci si celalat obraz, stiind ca de fapt ai de Tatic pe Presedintele Presedintilor, pe Bancherul Bancherilor, pe Gelosul Gelosilor, pe Iubitorul Iubitorilor, care va vea grija ca in viata fiului sau fiicei lui "sa lucreze toate lucrurile impreuna spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu". (Romani numaistiu cat)" Cam ciudat mod de a vedea lucrurile, pentru un credincios...
Iar postarea lui Miau-Miau mie nu mi s-a parut ironica, ci plina de bun simt. Ar fi mult mai bine daca multi oameni ar gandi asa.
Claudia
Emilia B. spune:
"Ce sa-ti mai spun, decat ca unele persoane sunt comode si daca nu le stimulezi, impulsionezi putin, te chinui mult si nu merita? Daca nu ceri ajutorul, nu ti se va da, nu?"
Ma repet, fiindca stimulezi in mod eronat. Impungerea in coaste, corectarea, observatia, etc nu vor avea niciodata efectul pe care il vei dori la barbat, poate o rezolvare temporara si cu limbaj colorat pe la spate, ca sa nu mai spun si ca mai poate fi insotita de pescuirea alteia, de la care n-are de primit lectii.
Comunicarea, ei asta e alta poveste, comunicarea in sine are urmatoarea motivatie:
vreau sa stiu ce iti place si ce nu iti place la mine, daca traiesc pentru a-ti implini nevoile tale ca sotie, vreau sa stiu ce e de schimbat, discutand ajungem la un mod de viata pe care ni-l stabilim, daca standardele tale sunt normale, bune, (si chiar daca nu toate casniciile sunt identice, eu vreau sa iti plac TIE, sotului meu, chiar daca altora unele mici detalii li s-ar parea ciudate), si atunci ma conformez.
... dar ca sa faci asta, mai intai trebuie sa-ti fixezi scop in viata sa vrei sa faci voia lui Dumnezeu, fiind convins ca asta e Adevarul, singura cale prin care imi voi gasi implinirea, si ca m-am nascut aici, pe pamant, sa Dau. (chiar daca lumea din jurul meu e deformata, si nu face la fel, eu am inteles design-ul initial...)
apoi daca sotul nu vede lucrurile ca mine, stimulul corect este rugaciunea, cer ajutor celui care are in Mana inima lui, aia e calea sigura spre armonie.
Dar stii care cred ca e mecanismul? Eu ma rog si continui sa ofer, (desigur ma rog fiindca si eu vreau sa primesc inapoi, dar nu e nimic rau in asta, pentru ca motivatia mea e in primul rand ca si el sa ajunga sa cunoasca Fericirea din a darui, sa-si traga puterea din Datatorul prin excelenta), apoi cu evidenta comportamentului meu, si cu interventia lui Dumnezeu la inima lui (apropo, Dumnezeu intervine daca ii creezi atmosfera potrivita, daca faci tu, ca sotie mai intai ceea ce poti sa faci,- pupa de la sosirea casa, zambetul, mancarea calda, haine curate- apoi va interveni El, sa faca supranaturalul, adica ceea ce tu nu poti sa faci, schimbarea inimii), se va intampla ceea ce tu nu vei putea reproduce niciodata.
cl spune:
quote:
Originally posted by Milia
[...
Si ma gandeam, subiectul asta e atat de vast, putem deschide inca un topic la Zona artelor sau la Discutii generale, unde sa vorbim de Dumnezeu in general, nu numai in casnicie...
Milia, exista un asemenea subiect, de ceva timp, la Zona artelor:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24535
Claudia
Emilia B. spune:
claudia, zic si eu ca dpintilie, nu ma adresez tie, ci genului de femeie pe care il sustii...
nu o lua personal, aici e o lupta de idei, nu de persoane...