planetamoldova

planetamoldova | Autor: cristina_tudor

Link direct la acest mesaj

Pentru moldoveni si nu numai
www.planetamoldova.net" target="_blank">http://www.planetamoldova.net

Sper sa va placa (nerecomandat minorilor)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Mei, "Alimentara" e super, am auzit-o acum citeva zile pe Atomic si de atunci tot pindeam s-o mai prindem. Io nu pricep decit maxim un cuvint din trei, da' berbantul meu care-i din Ieshi "zaci ca'ntzaleji tat"!!!

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Cata, sotzul tau sigur spune la deruta. Si eu sunt ieseanca, nascuta, crescuta si cu o turma de neamuri in zona Moldovei , dar itzi jur ca nu intzeleg toate cuvintele. Frate-meu spunea ca la unele cuvinte s-a uitat in dictzionar si figureaza ori ca iesite din uz, invechite, ori nu le-a gasit.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

am si eu o parere. am ascultat si eu o sceneta dar parerea mea este ca nu este accent moldovenesc - mai degraba niste smekerasi de Bucuresti care au crezut ca fac niste poante bune si se scalambaie penibil.

nu mi-a placut.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_tudor spune:

E vorba despre niste "smekerasi' din Basarabia , deci cu
accent original si cuvinte folosite in Moldova (de peste Prut).
Pe site sunt multe scenete sin intr-adevar unele sunt cam fortate
dar altele au un umor deosebit (cel putin asa cred eu).
Oricum gusturile nu se discuta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Pentru ca se vorbeste de muzica moldoveneasca, am auzit niste melodii de Pavel Stratan care suna pur moldoveneste....dar nu sint sigura daca el e chiar moldovean...Stie cineva de el?

Sanatate si de toate,
Irimell

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_tudor spune:

Pai e chiar site-ul lui :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Care e site-ul lui Pavel Stratan??Planetamoldova?? Nuuu, nu are a face una cu alta. Planetamoldova si Pavel Stratan sunt doua "entitatzi" diferite. nu au nik in comun. Doar faptul ca sunt moldoveni de peste Prut. Irimell a mai fost un subiect la zona artelor despre Pavel Stratan. Uite aici subiectul unde s-a mai discutat despre el: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26641
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Multumesc pentru lamuriri.

Sa auzim numai de bine,
Irimell

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

mai..baietzii aia de ;la planeta moldova..sunt basarabeni...au fost invitati si la Cronica Carcotasilor!
Mie imi plac!
Si sunt e drept cuvinte care nu le intelegem..insa marea majoritate eu le inteleg1
In Moldova de peste Prut se mai vorbeste cu expresii invechite.Asta pt ca ani de zile au vb numai in casa moldovineste,pt ca pe strada nu era asa o mare libertate..si pe de alta parte...ei nu aveau acces la neologismele folosite IN Ro.
Nu se stramba..insa asa vb ei.Am avut colege de facultate care vorbeau de sa mor daca intelegeam ceva.La mine in grupa aveam 5 moldoveni de peste Prut..si exact asa vorbeau!
Asa ca sa nu mai ziceti ca se stramba.E o realitate dura si trista..desi eu nu-i iubesc prea tare!Ba din contra1

Corina mamika de 2 baietzi !!!

http://community.webshots.com/user/korinnay

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vichi spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

am si eu o parere. am ascultat si eu o sceneta dar parerea mea este ca nu este accent moldovenesc - mai degraba niste smekerasi de Bucuresti care au crezut ca fac niste poante bune si se scalambaie penibil.

nu mi-a placut.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Eu nu am cunoscut smekerasi de Bucuresti care sa imite ardeleni sau moldoveni... E o idee preconceputa?... Am intalnit-o si la ardeleni. De unde pana unde bucurestenii au ceva cu cei din alte zone? De ce ideea asta ia nastere fara argumente, probe? Consider ca in general cei din Bucuresti ii respecta pe ceilalti... Parere personala.
Cer iertare ca m-am abatut de la subiect, dar m-a deranjat afirmatia.

Violeta

Mergi la inceput