E acasa tara in care locuim?

E acasa tara in care locuim? | Autor: sinzi_ana

Link direct la acest mesaj

Se spune ca casa este unde este si familia ta. Familia mea sunt sotul si copilul. Noi toti stam in Londra de 3 ani (cu unele intreruperi). Desi sunt atasata de Londra si imi place viata mea de acolo, si oamenii, si chiar uneori si aglomeratia si coloritul londonezilor...imi e dor de acasa. Si acasa pentru mine e tot tara mea! Nu stiu de ce imi place, pentru ca e murdara, plina de maidanezi, oameni nepoliticosi...Nu cred ca sunt nostalgica, dar ma simt asa bine cand vin acasa!
Pe voi unde va duce inima?
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu locuiesc in New York de la adolescenta si aici este casa mea. Aici am fost la scoala (liceu, facultate), aici mi-am luat permis de conducere, aici mi-am cumparat prima masina, casa, aici mi-am cunoscut sotul, aici mi-am nascut copiii.

Viata mea este aici. M-am nascut in Romania si tine un loc special in inima mea, dar acasa pentru mine inseamna New York.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

sinzi-ana, vii cu niste subiecte tare interesante :)
Eu nu am alta casa, si nu glumesc cand spun asta. Daca m-as duce in ro ori ar trebui sa stau la vreo matusha, ori la hotel. ma gandeam ca in viitor sa-mi cumpar un apartament in piatra neamt, ca sa nu mai fiu in situatia asta.
acasa la mine e aici, definitiv, cu fiica mea si sotzul meu, cu minunatele mele prietene, cu bune si rele. dar si ro mi-e tare draga, nu zic ba. doar ca nu mai e "acasa".

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Sunt nascuta in Ro si iubesc acea tzara, dar nu o mai pot considera casa mea, casa mea pt mine este unde am copilul si sotzul, unde am un rost in lume.

Gabbriela & Julian web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Eu sunt cu doua "acasa".
Am intalnit deunazi o sasoica din Timisoara care e in Germania din 90' si spune ca nici ea nu poate uita Ro, are multe rude acolo si simte la fel care doua "acasa"

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Pentru mine acasa e pamantul acesta plin de frumusetzi si mizerie.
Este casa mea pana ma voi duce intr-un loc mai bun.(sper ).Imi place libertatea indiferent de intzelesul acestui cuvant.Nu ma leaga un loc sau o tzara.Oameni suntem totzi, pamanteni.

Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

Si mie mi-a luat timp pana sa ma obisnuiesc aici, si inca nu stiu daca sunt bine obisnuita.Sunt fericita aici ,sunt alaturi de sotul meu si vom avea si un bb mic acuma.Dar tot imi este asa de dor de casa,de parinti,si pt mine intotdeauna in romania va fii prima mea casa.Pur si simplu nu-mi pot lua gandul de la orasulmeu,apartamentul in care am crescut.Si haideti fetelor ca romania nu este urata,are si partile ei frumoase,trebuie sa recunoastem.Sunt multe tari mult mai murdare si mult mai uratedecat tara noastra, nu trebuie sa ne fie rusine cu tara noastra.Eu sunt chiar mandra si pe la toti pe aici povestesc cum e in romania.

Elena&baby girl(DPN 24oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by lorelei_19
Eu nu am alta casa, si nu glumesc cand spun asta. Daca m-as duce in ro ori ar trebui sa stau la vreo matusha, ori la hotel. ma gandeam ca in viitor sa-mi cumpar un apartament in piatra neamt, ca sa nu mai fiu in situatia asta.
acasa la mine e aici, definitiv, cu fiica mea si sotzul meu, cu minunatele mele prietene, cu bune si rele. dar si ro mi-e tare draga, nu zic ba. doar ca nu mai e "acasa".

lorelei, cred ca esti sora-mea, prea se potriveste situatia ta si la mine, minus fiica si planul de cump apt in pta neamt :))

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Originally posted by ariadna

Eu sunt cu doua "acasa".
ariadna

exact asa si eu :) Cind spun acasa e acasa la mine sau acasa la parintii mei (adica la tata). Ciudat e faptul ca si la mama (ai mei sint divortati) era "acasa" pina s-a mutat la Buc, intr-un apart cu care nu am nici o afinitate, asa ca acum e "la mama, la Bucuresti" si nu "acasa" cum era inainte.
Cred ca conteaza foarte mult pentru apelativul "acasa, casa" cit de bine ne-am simtit in locul respectiv.
Si eu sint plecata din '90, aici am avut realizari, aici m-am maritat/divortat, aici e viata mea... In ro nu mai sint decit citiva prieteni care nu au plecat, prea putini dealtfel.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Pentru mine aici este acasa, aici este familia mea si aici mi-am facut niste prietene extraordinare. Imi iubesc tara, dar nu am la ce sa ma intorc acolo, apartamentul in care stau cind ma duc in Ro este inchiriat, ca sotul se duce acolo cam o data la o luna jumate si are nevoie de o casa. Nu neg ca m-am acomodat foarte greu, dar odata cu nasterea lu Bogdanelu- nu chiar, cam dupa 6-7 luni de la nasterea lui- totul s-a schimbat, mi-am facut prieteni si am inceput sa prind radacini. Deocamdata nu vreau sa ma intorc in Ro, dar niciodata nu sti ce-ti rezerva viitorul...

Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaG spune:

Eu cred ca sunt inca in faza in care am doua "acasa".Aici ii casa mea unde ii barbatul meu dar si cind ma duc in Ro. ma duc acasa desi imi trebuie 2-3 zile de acomodare.Oricum Romania ii la mine pe locul intai,o iubesc si niciodata nu imi va fi rusine sa spun de unde sunt,ba dimpotriva sunt mindra cind spun ca sunt din Romania,"tara lui Dracula"(cum o cunosc unii).

LindaG

Mergi la inceput