CIC posibil la jumatate de norma?!

CIC posibil la jumatate de norma?! | Autor: cristinamh

Link direct la acest mesaj

O DILEMA:
am niste prieteni care sunt in urmatoarea situatie: in noiembrie urmeaza sa li se nasca un bebelus.
mama este doctorand la zi, angajata cu jumatate de norma intr-un institut de cercetare.
de la contabilitate i s-a raspuns ca nu are dreptul la indemnizatia de maternitate unica de 6.000.000 dupa cele 42 de zile de posnal.
a fost angajata ca asistent de cercetare in decembrie 2001, iar la data de 15 martie 2003 dupa inscrierea la doctorat norma i s-a redus la jumatate.
ce drepturi are dupa nastere????
multumesc mult!
Cristina si Andrei Razvan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu are dreptul la CIC asa este lucrand cu jumatate de norma e necesar un interval dublu de timp. Nu stiu daca ara asa ceva dar ar fi necesare 20 de luni asigurate. Poate are eu stiu. In caz contrar toate prevederile sunt cuprinse pt cazul ei in HG 537/29 aprilie 2004 pe care o gasesti in format pdf, necesita Acrobat reader la mine pe site www.romleas.ro sectiunea pagina legislativa punctul 1 F. pagina 3-8 din MO.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

marius, intrebarea mea acum e alta.
cum i se numara cele 20 de luni? ea nu si-a schimbat locul de munca, doar i s-a redus norma cand s-a inscris la doctorat. din decembrie 2001 pana in noiembrie 2004 sunt 20 de luni si mai bine.
daca se numara de la 15 martie 2003, e chiar la limita. 20 de luni se implinesc pe 15 noiembrie. trebuie sa nasca dupa data asta?

ii ajuta cu ceva un contract suplimentar de asigurare pentru lunile de sarcina care au ramas???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu stiam cazul ei. In acest caz are toate drepturile. Legea nu precizeaza in mod explicit cazurile de fractiuni de norma. Oricum chiar si asa are perioada asigurata. Totusi eu i-as recomanda sa se adreseze Casei de asigurari sociale pt orice eventualitate. Notiunea de 10 luni asigurate anterior datei nasterii a survenit ca un raspuns la speculatiile efectuate in perioada 2001-2002 prin scapari ale legii 19. Eu zic ca totul este ok pt ea. Reducerea normei nu a diminuat calitatea de asigurata daca are continuitate. Va avea repercursiuni doar pt stagiul minim necesar pt pensie de limita de varsta.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

multumim mult de tot pt lamuriri!

Mergi la inceput