Vitamine in timpul sarcinii
Buna!
Sunt insarcinata in saptamana 24 si doctora mi-a recomandat vitamine Prenatale sau Materna. Ce ma sfatuiti sa aleg? Stiti cumva daca sunt compensate sau gratuite?
Multumesc
Daniela si bebe 24 saptamani
Raspunsuri
roxanica-mamica spune:
Eu am luat Prenatale timp de 1 an si ceva , iar analizele mi-au iesit perfecte , bebe la fel ! M-au ajutat f mult .
Roxana & Marc
reclamaMarc-Antonio
www.babiesonline.com/babies/b/bichelu
Andruska spune:
Si eu am luat si inca mai iau ptr ca alaptez - PRENATALE - am dat aproape 100.000 lei pe un flacom cu 30 de pastile. MATERNA stiu ca sunt f scumpe, ceva cam la 300.000 lei.
Eu sunt bine si Matei la fel, asa ca m-au ajutat.
Sarcina usoara si un bb sanatos,
Andra mamica lui Matei (6.02.2004) si Andrei (18.09.1999)
elena_oona spune:
mie doctorul meu mi-a dat doar fe+acid folic si calciu in fiacare zii, nu stiu insa cum sunt prenatalele in romania,cam asta se recomanda pe aici si ma simt great.
Elena&baby girl(DPN 24oct.2004)
try spune:
Nu stiu care-i diferenta intre ele, dar de cele mai mutle ori am auzit ca ar fi mai bune Materna (e doar o informatie neverificata, nu stiu cat de adevarat si este).
In fond nu cred ca face o diferenta atat de mare in sanatatea/dezvoltarea lui bebe incat sa-ti pui problema de care sa iei. Oricare din ele sunt la fel de bine-venite. Asa ca dupa parerea mea alege dupa criteriul pretului. Mai ales daca medicul a lasat la alegerea ta, inseamna ca nu-i mare diferenta.
20+ sapt DNP 1 nov.
Emilly spune:
Sper sa nu ma insel, Materna cred ca are magneziu si minerale pe care Prenatale nu le are.Dar cum a spus si try cred ca oricare din cele doua ai lua tot o sa-l ajute pe bb in dezvolarea lui.
Sarcina usoara si bb sanatos!
Ilinca @ mami
Cricor spune:
Eu stiu ca nu e nici o diferenta intre Materna si Prenatal. Pernatal e denumirea generica pentru Materna (asta va spune orice farmacist daca intrebati care e diferenta). Materna s-au facut primele, ei sunt "firma" ca sa zic asa si de aceea sunt si mai scumpe.
Corina
alinamoro spune:
MATERNA sunt mai nou aparute.
Femeile gravide beneficiaza de medicamente gratuite pe toata perioada sarcinii,le poate scrie medicul de familie.
alina
gandacelu spune:
gratuite, dar cu exceptia prenatalelor!
cel putin asa mi s-a spus
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
Jasmine spune:
La mare moda e acum Materna cu Seleniu.Costa aproape 300000 lei si nu se compenseaza.Le platesti integral.Eu chiar nu stiu care sunt medicamentele alea pe care le iei gratuit cand esti gravida.Tot ce am avut nevoie (eu,o colega si sotia altui coleg) am platit.
Jasmine
18 saptamani