Ce gatim azi??? (2)
continuati.......
aici prima parte:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26275
Raspunsuri
dana p. spune:
Buna!
Eu cred ca o sa fac maine , nu azi ca nu cred ca am timp , sarmalute in foi de vita cu iaurt.
petra spune:
Fetelor,
Nu am fost cam de multa vreme pe aici prin bucatarie, dar eu intrebarea "Ce gatesc azi mancare?" mi-o pun in fiecare zi aproape si sunt in totala pana de idei!
Asa ca o sa va citesc! Deci spor la scris!
rodika spune:
Fetelor va salut!Ma primiti si pe mine?
"Ce gatesc azi?" e intrebarea ce mi-o pun in fiecare dimineata aproape ...caci am un bebeu de 9 luni si nu prea-mi da voie sa gatesc(cum se gateste la noi ,stai in bucatarie 2-3 ore).
Ieri am fost un pic norocoasa ,a stat sotul cu bebe ,asa c-am facut ardei umplut si ciorbita de perisoare (bebe a papat perisoare).
Am avut si azi ...maine am sa cumpar costita de porc(pt.ciorba) si felul doi friptura la cuptor (asta se face singura).Fripturica ,probabil ca va fi de pui ,ca sa pape si bebe ,daca nu ,gatim separat pt.copilas...
Va salut si la reauzire!
http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=150083465&ran=1577
romaniaau spune:
Fetelor din Romania, va intreb cit costa icrele acelea simple, nepreparate. Aici nu gasesc decit salata de icre cu maioneza.
Azi voi gati o supa cu pipote de pui si un sufleu de peste.
Weekend placut!
Florina
chatonel spune:
Florina, cauta TARAMA, astea-s icre preparate si tare-s bune.
Toulouse, la ville rose
romaniaau spune:
Multumesc Chatonel:) Ce nume nostim:)
Icrele astea preparate sint in Franta sau in Suedia? O sa caut si pe aici. Multumesc de informatie.
Florina
chatonel spune:
se prepara in fr, in germania, ar trebui sa fie si la tine in suedia, cu acelasi nume.
Toulouse, la ville rose
Theodora spune:
quote:
Originally posted by chatonel
Florina, cauta TARAMA, astea-s icre preparate si tare-s bune.
Toulouse, la ville rose
Tarama e denumirea greceasca a icrelor. Aici circula in doua culori:roz care e mai ieftina si alba care e mai scumpa.Eu cumpar pe cea roz,e mai gustoasa!
TARAMOSALATA sau SALATA DE ICRE
250 gr tarama
250 gr miez de paine
1 1/2 cana de ulei de masline
1 1/2 lamaie
ceapa(la alegere)
Inmuaie miezul de paine si stoarce-l bine.Pune tarama in mixer si fa-o ca o crema.Adauga miezul de paine,uleiul putin cite putin si sucul de lamaie in timp ce mixerul functioneaza incontinuu.Pune TARAMOSALATA pe un platou si ornamenteaza cu masline,castravete acru si capares.
Nota:Adauga daca vrei putina ceapa rasa si inlocuieste miezul de paine cu 250 gr piure de cartofi!
Succes!
Eu azi am facut paste cu sos de carne de curca,ca un fel de bolonesse,dar am inlocuit vita cu curcan si am facut o placinta cu mere f usoara si gustoasa!
Theodora, Alexandros, Yannis
POZELE NOASTRE: web3 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">Povestea-nasterii