Help- chist ovarian

Help- chist ovarian | Autor: tisha

Link direct la acest mesaj

Am descoperit azi(z15) un chist ovarian pe ovarul drept de 40mm. Eu ma dusesem la eco intimplator sa ma lamuresc odata daca am sau nu ovulatie. In ziua 9 aveam 1 folicul de 11mm pe ovarul sting si un folicul de 4mm pe dreptul(eco la Pantelimon). La mine in general apareau mai multi foliculi micuti, dar unul se matura, retul se retrageau. Pina acum mi s-a spus doar ca ar fi un aspect micropolichistic, fara sa fie vorba de ovare micropolichistice. Azi am facut o eco la Marie Stopes pt. prima oara, dar cred ca diagnosticul e corect, am vazut si eu pe eco pata aceea intunecata... Ovulatie se pare ca n-ar fi fost. Sunt f. speriata, chistul e mare, ce ma fac daca mai creste? Mi s-a spus doar sa astept pina dupa menstra sa fac eco atunci. Ce pot sa fac sa dispara? Trebuie sa spun ca luna asta mi s-a dat sa fac dozarile hormonale(z 14-azi si z.21) Cele care ati fost in situatie similara cum ati rezolvat cu chistul? Sunt ingrozita de spectrul unei operatii..
Tisha

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Tisha ,linisteste-te de regula chisturile se reabsorb la urmatoarea menstruatie...dar pana atunci poti sa-ti pui supozitoare cu carpicorn (seara).

AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tisha spune:

Multumesc pt. raspuns, Anis! Parca tin minte ca am citit ca ai avut si tu un chist dupa o stimulare. Asa ai scapat de el? Cite zile se pun supozitoarele cu carpicorn si unde se gasesc? La plafar? E suficient 1 pe zi sau 2(dim. + seara)?
Tisha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Da,ai citit corect ..m-am ales si eu cu un chist dupa stimulare...nu mai stiu ce marimea avea,dar era maricel.
Eu incepusem sa-mi pun supozitoare cu carpicorn de vreo 5-6 zile, dar am avut surpriza ca sa se sparga ,declansandu-se menstruatia mai devreme...ceea ce e un mare noroc.
Eu puneam 1/zi ,seara.

Alta data cand m-am ales cu chist,in urmatorul ciclul nu il mai aveam.

Carpicornul se gaseste la plafar.

AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Tisha, linisteste-te, nu este chiar asa de grav. Dupa cum ti-a spus si Anis, ele de obicei se resorb la menstruatie. Si eu am avut unul de 4 cm si am scapat de el f. usor.
Iti dau si un link, sa te documentezi.
http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/content/show_article.php3?article_id=973&page_=1
Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Mai jos e un link unde explica destul de clar ce este un chist!

PERSEVERENTA GENEREAZA SUCCESUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

scuze, am trimis mesajul fara sa dau link-ul
http://www.seximus.ro/intr_106.html

Melania

PERSEVERENTA GENEREAZA SUCCESUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tisha spune:

Am accesat linkurile, m-au mai luminat. Azi n-am mai fost asa stresata, m-am mai obisnuit cu ideea. O sa gindesc pozitiv si sper sa se rezolve si la mine usor. Pupici tuturor.
Tisha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rianna spune:

Eu am disperat din cauza unui chist ovarian. Lam depistat acum 2 ani, avea 7,5 cm, deci era imens, dar nu m-am impacat cu ideea de a ma opera, asa ca am inceput sa umblu din doctor in doctor, si au urmat o serie de tratamente. Intai am luat Augmentin, indometacin, dar degaba...! A urmat un tratament naturist cu produse de la Forever Living...nimic...! Apoi un alt medic mi-a recomandat sa iau Diane 35,iar in timpul ciclului sa iau Ampicilina si sa fac polidin, 2 la 3 zile.Si..dupa 8 luni de tratament chistul a scazut la 4.5 - 5 cm. Am intrerupt Dianele pentru ca imi dadusera metabolismul peste cap,ma ingrasasem si ma saturasem de ele, si m-am decis sa ma operez,in aceasta toamna. Dar...socoteala de acasa...am ramas insarcinata, iar doctorul mi-a spus ca e cel mai bun lucru care mi se putea intampla, pentru ca sarcina va elimina chistul.
Asa ca supravegheaza-l atent,si poate o sa scapi de operatie.
Multa bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Tisha, linisteste-te pentru ca este posibil sa se absoarba singur si mai ales daca este proaspat format sigur cedeaza la tratament.
Aceeasi poveste o pot spune si eu ca Rianna. Eu m-am luptat si disperat cu un chist de 11 mm!!!, care dupa tratamentul cu Diane 35 si ampicilina a scazut dupa 3 luni la 5 mm. am mai continuat inca 3 luni acelasi tratament dar nu a mai raspuns, a ramas la fel de mare. Explicatia a fost faptul ca il aveam de multa vreme, si avea deja peretii ingrosati. Mai aveam o saptamana sau 2 pana la operatie cand am constatat ca sunt insarcinata si am scapat de chist la nastere, care a fost ce-i drept cezariana, dar am inteles ca in general chisturile se resorb sau se sparg in timpul sarcinii sau la nastere.
Asa ca nu dispera, mai vezi ce zic la eco, si poate incerci un tratament de la doctor, si avand grija chistului poate il pacalesti si pe bebe sa-si gaseasca locul la tine in burtica!
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Un chist chiar mai mare (de 60mm) am avut si eu. Am fost la doi doctori la vremea respectiva (in Iasi), unul mi-a spus sa ma internez pentru operatie iar altul mi-a sugerat ca alternativa un tratament cu Diane 35. Normal ca n-am preferat sa ajung la cutit , asa ca l-am ascultat pe al doilea dr. In 6 luni m-am vindecat si dupa aceea chistul n-a reaparut. Ceea ce am vrut sa spun e ca operatia poate fi evitata daca iei lucrurile din timp si dai peste un doctor priceput.
Multa sanatate!

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput