datul din cap

datul din cap | Autor: mitu-pitu

Link direct la acest mesaj

De o saptamana, mai precis de cand a implinit varsta de 6 luni, fetita mea a inceput sa dea din cap.Face asta si cand sta la orizontala si cand sta in fund si chiar si cand doarme.Misca capsorul stanga dreapta de 7-8 ori si apoi se opreste.In rest nici o modificare a starii ei.Am fost la medic si mi s-a spus ca avea ceara in urechi si asta ar fi motivul.Dar am scos ceara acum 3 zile si ea continua sa faca acest gest.Sunt disperata si ma gandesc la toate nenorocirile.Va rog daca imi puteti da vreo idee in acest sens faceti-o.Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Di baietelul meu la fel face de vreo 2-3 zile, el are aproape 5 luni, dar nu mi-am facut probleme. Am inteles ca asa fac unii, se leagana, e o alta manifestare de-a lor, nu ca ar avea ceva probleme.
Dar daca mai sunt si alte idei , sunt curioasa sa le aud si eu.

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Iata ce stiu eu despre asta:
Aceste manifestari fac parte din categoria ritmiilor, usoare disfunctionalitati motorii. Apar destul de frecvent inca de foarte devreme mai ales in timpul somnului sau la adormire. Pot lua forme diverse: balansarea gambei sau genunchiului, intoarcerea capului stanga-dreapta. Ele au un caracter ritmic (cam 1 miscare pe secunda). Dispar de la sine pana la 3-4 ani numai in cazuri patologice persista problema. Deci, nu va alarmati. Si al meu a facut asa si inca mai face (1 an si 3 luni)cand e agitat, il dor gingiile mai ales inainte de culcare.

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Tudor are alta, nici nu stiu daca pot sa explic cum face: se incordeaza tare pana incep sa-i tremure usor manutzele si piciorutzele. Cred ca i se pare tare nostim si face asa cand ii tuna lui. Nu cred sa aiba ceva neurologic, n-are nici o alta problema care sa ma induca la asa suspiciuni.
Tudor face in curand 6 luni.

Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Am uitat sa precizez: nu au cauze neurologice. Nu s-a constatat nici o legatura cu vreo forma de epilepsie. De aceea nu se prescrie nici tratament.

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeacc spune:

Draga mea, baietelul meu care acum are opt luni avea aceleasi manifestari pe la 5-6 luni...cand m-am dus la doctor sa il vaccineze de 6 luni i-am zis si de aceasta problema (miscarea capsorului stanga dreapta) si mi-a zis ca e normal, ca se joaca si ca s-ar putea ca la un momentad sa vrea sa faca si miscarea de balansare a trunchiului fata-spate, astfel incat sa se mai si loveasca de spatarul scaunului sau de pat...si a avut dreptate, asa ca acuma nu ne mai balasam capul ci intreg trunchiul, dar o sa treaca si asta...tare sunt curioasa ce mai urmeaza....asa ca sfatul meu e sa stai linistita, nu cred ca bb tau are ceva...stiu ca iti pot trece multe prin cap, asa am patit si eu, dar sunt ferm convinsa ca va fi ok si la voi pana la urma.

Andreea si Sebastian - 07.10.2003

http://community.webshots.com/user/andreeacc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucre spune:

si fetita mea da din caput si am observat ca face asta de cand au inceput sa-i iasa dintisorii. isi misca capul ca si cum s-ar freca pe dinti; probabil ca o deranjeaza; face acest gest si daca ii dai o jucarie sau mana. si fetita prietenei mele face la fel, cand vrea sa adoarma, deci nu cred ca ar trebui sa te ingrijorezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitu-pitu spune:

Dragi mamici,
Va multumesc din suflet pentru mesajele primite.Nici nu va puteti imagina ce piatra mare mi-ati luat de pe suflet.Nici doctorul nu a avut un asemenea impact asupra mea cum au avut mesajele voastre.Bineinteles ca inca mai sunt ingrijorata dar mai putin.Asa ca daca imi mai puteti spune cate ceva , va multumesc anticipat.

Mergi la inceput