Vă rog, un sfat!

Vă rog, un sfat! | Autor: preda_vicky

Link direct la acest mesaj

Mă "plimb" pe acest forum de câteva luni, dar abia acum am prins curaj să postez și eu aici. Când am văzut câtă lume suferă alături de tine, se bucură alături de tine, are o vorbă bună sau un sfat. Ei bine, de asta am eu nevoie acum. Pe scurt, iată povestea mea: Divorțată acum 14 ani, rămasă cu un băiat de 1 an atunci (avea câteva luni când s-a încheiat divorțul), recăsătorită de 10 ani cu un bărbat pe care, de la o vreme, nu-l mai recunosc. Am și cu el un băiețel de 3 ani și jumătate. De ceva timp, cam 3 ani, bea din ce în ce mai mult, nu recunoaște, bineînțeles. Are două accidente la activ, la ultimul eram și eu și copii în mașină, noroc că nu a fost decât mașina lovită. De atunci evit cât pot să mă urc în mașină. Pleacă cu cel mic la plimbare, vine "afumat". Nemaivorbind de datorii. Eu am un salariu de bugetar, deci mic, el are un salariu mai bun, pe card însă, și mai nou îmi face scandal că nu plătesc eu întreținerea sau lumina. Ori eu abia dacă iau pe o lună salariu cât e întreținerea. M-am gândit că voi ajunge iar la divorț, am remarcat că e atâta liniște când nu e el acasa. Tot timpul se plânge că pe el nu-l înțelege nimeni, că el are doi copii. Cine ar trebui să-i plătească datoriile? Vecinii? Sunt derutată, speriată, supărată.
P.S. Acum două săptămâni a plecat cu cel mic la doctor, la ora 16. Era ora 21 și el nicăieri. Cu chiu cu vai mi-a răspuns pe mobil și mi-a spus că a rămas în pană cu mașina. L-am căutat peste tot cu fiul cel mare. La ora 24 a ajuns cu copilul acasă. El nu se putea da jos. Era beat, ca de obicei. Și câte ar mai fi de povestit. Dar dragostea de la început, s-a transformat în ură, dispreț, și copii simt toate astea. Fiul cel mare nu îl mai suportă nici el, mai ales de când era să-mi ardă "una mică" în față. Și nici cu el nu se mai poartă ca la început. Problema este că stau în casa unei verișoare, nu am o casă a mea, singură nu știu cum m-aș descurca, chiar din salariu și 2 pensii alimentare. Unde aș sta? Nu știu încotro să o iau. Poate sunt printre voi persoane care au trecut prin experiențe similare. Poate învăț ceva. Oricum, mă simt mult mai bine că mi-am "golit" sufletul.
Mulțumesc forumului Desprecopii că există.

Vicky

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Vicky, of, of, tare as vrea sa-ti pot da un sfat bun, dar nu stiu care. Stai la verisoara ta, sau a lui? daca e verisoara ta, atunci nu-i problema. daca a ajuns la violenta, nu prea mai exista multe drumuri inapoi. Vorbeste cu el si spune-i ce ai de gand, intreaba-l daca se schimba sau va despartiti. fii sincera cu el, fara sa-i faci reproshuri, explica-i ce greu iti este si ca nu mai ai putere si intreaba-l ce vrea el si unde sunt problemele. daca ai reuhsi sa-l convingi sa mearga la doctor pentru dezalcolizare, ar fi grozav. e greu, e tare greu, dar e tatal copilashului. ma fa o ultima incercare. Dumnezeu sa te ajute!

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Nu am trecut prin asa ceva, dar tu singurica ai spus ca e mai bine cand nu este acasa, deci poti sa iei asta ca pe un raspuns. Trebuie sa faci ceva, caci o viata avem, si nu merita sa o traim asa! Sa suferi si tu, si copiii pe langa tine este nedrept, asa ca cel mai bine este sa gasesti o garsoniera, ceva care sa iti permiti sa platesti, imi imaginez ca este greu, dar si a trai alaturi de un astfel de om te distruge psihic si trec anii...Te pup!

oana si bb din burtica (8 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preda_vicky spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Lorelai, casa este a verisoarei mele, dar e un apartament cu trei camere si nu voi face fata cheltuielilor. Problema e ca el nu recunoaste ca bea. Nu pot sa-l duc la doctor cu forta. Stiu ca, in general, alcoolicii nu recunosc ca au probleme. Sper sa gasesc o garsoniera, ar fi cea mai buna solutie.

Vicky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Eu, daca m-as decide sa divortez, l-as soma sa plece si cheltuielile la intretinere ar mai scadea, chiar daca e apartament de trei camere.
Poate ar fi bine sa primesti in gazda, in una din camere o studenta.

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia spune:

La ora 24 a ajuns cu copilul acasă. El nu se putea da jos. Era beat, ca de obicei.
Vicky, tu ai scris asta, nu? Doamneeee!!! eu nu l-as mai lasa sa plece singur cu copilul in veci dupa o chestie ca asta!!!!! Nu vreau sa ma gandesc ce a fost in sufletul tau atunci, ce se putea intampla...tu zici ca ai este "asa liniste in casa cand nu este el" atunci de ce trebuie sa te chinui tu si in plus si aceste suflete nevinovate? Eu sunt convinsa ca Dumnezeu iti va da putere si te vei descurca cu copilasii tai!! O mama are puteri nebanuite!!!
Iti doresc tot binele din lume si o viata linistita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

Vicky,dar de ce a inceput sa bea? nu ai discutat cu el?

eu cred,ca,daca nu ajungi la o intelegere cu el,sa ii pui in vedere sa plece,ca sa nu creeze stari de tensiune si sa nu agite copii.

tu ne-ai spus problema ta asa,in mare.unele amanunte nu le-ai spus,deci eu nu am inteles chiar tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

vicky, ma gandesc ca poatea duci si martori la divirt sa arati cat este de inconstient ca tata si cum a pus in pericol viata fiului sau mergand beat cu masina.
Si dupa divort vei avea si pensie alimentara. Poate ac vei avea mai multi bani de la el asa decat acum ca ii cheltuie pe bautura.

Iti doresc numai bine.

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preda_vicky spune:

Elara, e cam greu sa inchiriez o camera unei studente, cu un baiat de 15 ani in casa. Deja ii umbla ochii dupa fete!
Carola, el bea de fapt, de cind ne-am casatorit. Pina atunci, desi am locuit o vreme impreuna, bea, dar cu masura. Recunosc, nici eu nu stiam ce e aia alcoolism, habar n-aveam ca exista oameni care sufera de asa ceva, si tata a baut, un pahar in plus de Revelion, la o nunta sau alte ocazii si atit. Nici la prietenii mei de familie n-am vazut asa ceva. Dar si pe ascuns, gasesc sticle prin masina, pe sub bancheta, pe dulapurile din bucatarie, bea la serviciu (cu colegii). Acum stiu dupa cum vorbeste cand si-a luat portia. Iar cand ii spun, neaga, si zice ca eu sunt nebuna. I-am spus ca doresc sa divortez, mi-a replicat ca fac ce vreau, dar copilul ramine la el, sau . Evit sa ma cert, dar cind el si il rog sa nu faca atmosfera tocmai din cauza copilului, nu-i chip sa-l potolesti. Martorul cel mai bun e fiul cel mare, care deja il recunoaste si el din prima cand e baut. As putea scrie un roman despre toate astea. Ieri am luat legatura cu o avocata, urmeaza sa o vad miercurea viitoare, sa vad ce-mi spune. Faptul ca n-am locuinta proprie si ca n-am un salariu mai mare sper sa nu fie o piedica si el sa obtina custodia copilului. Am incercat sa nu-l mai las cu el la plimare, dar nu a fost chip sa-l lamuresc. Uneori mi-e teama ca-l ia si cine stie unde il duce. Practic, nu are unde. Soacra mea a murit, nici el nu are casa. Dar imi este teama. Va multumesc inca o data ca va faceti timp pentru mine.

Vicky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Am un presentiment....sa fie oare lumea asa mica?!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Eu zic ca nu are cum sa castige custodia copilului la cat e de iresponsabil si mai ales ca bea frecvent. Ai sa ai nevoie de martori care sa te sustina si iti dau un sfat daca doamne fereste se intampla sa ridice mana asupra ta, sa te duci imediat sa-ti scoti un certificat medico-legal, va fi un "avantaj" pt. tine la proces, dar sa speram ca nu se ajunge aici. Fa tot posibilul sa faci rost de actele ce dovedesc ca acele accidente in care erai tu si copii s-au produs sub influenta alcoolului. Nu cred ca politia nu are acele acte.
In ceea ce priveste apartamentul poti sta in el daca debransezi doua camere si nu va mai fi la fel de scump, in fond platesti cat consumi la apa si gaze, iar iarna vei beneficia si de ajutor de la primarie, si eu stau intr-un apart. de trei cam. si am facut la fel cum ti-am zis.
Sau, poti lua in gazda, poate o ruda sau un baiat de liceu mai linistit sau chiar student, dar iarasi trebuie sa fii atenta.
Tot ce conteaza e sa scapi de el, ca nu va renunta la bautura si va fi si mai rau de acum in colo.
MULTA bafta si sanatate iti doresc, tie si copiiilor tai caci asta conteaza in primul rand, sa ne tii la curent cu ce ai rezolvat, bine?
DUMNEZEU sa-ti fie alaturi!

Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!

Mergi la inceput