Cumparaturi de pe internet==Intrebare?

Cumparaturi de pe internet==Intrebare? | Autor: lacramioara t

Link direct la acest mesaj

Nu am stiut ce titlu sa dau subiectului si sper sa nu se supere cineva.Iata despre ce este vorba.O prietena a comandat cu aprox doua luni in urma prin internet imbracaminte de aprox.1700 lire sterline.Produsele au sosit cu DHL si a platit 3.000.000 lei(taxe,tva?)nu stiu prea bine ce reprezinta suma.Acum de curand a mai comandat ceva in valoare de 500 de lire si trebuie sa plateasca 16.000.000 lei!!?? Intrebare pt. fetele din Romania care au cumparat prin internet: Se platesc taxe vamale,Tva,comision daca sunt pe persoana fizica si nu pe firma?Daca da,exista un anume procent?

Va multumesc anticipat.
Lacramioara.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Pe vremea cand eram eu in tara (~3 ani),pentru persoane fizice puteai face import de pana la 200 EUR fara a plati taxe vamale, dar plateai cererea de import pt persoana fizica, care era nesemnificativa ca si suma.
Daca depaseai aceasta suna, exista o lista cu valori aproximative pentru vama a produselor, dupa care se socoteau taxele vamale pentru persoane fizice.
Intre timp poate s-au schimbat legile, nu pot sa te ajut, dar ar trebui sa sune ea la DHL si sa intrebe ce reprezinta suma pe care o are de platit.

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Daca ceea ce a platit reprezinta doar DHL (transportul), diferenta este data de greutatea si volumul marfii ( ca la transport valoarea nu conteaza).

" You must be the change you want to see in the world" Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

La fix a picat subiectul asta.
Eu as vrea sa cumpar niste carti, romane englezesti pe care le-am vazut pe un site biblioteca. Aveau si carti mai vechi, cu reducere, adica 4-5 lire/buc. Cum as putea sa le comand? Cum se face plata?
Dupa toate cate le scrie-ti mai merita sa ma gandesc la ele?
Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

quote:
Originally posted by Rodica

La fix a picat subiectul asta.
Eu as vrea sa cumpar niste carti, romane englezesti pe care le-am vazut pe un site biblioteca. Aveau si carti mai vechi, cu reducere, adica 4-5 lire/buc. Cum as putea sa le comand? Cum se face plata?
Dupa toate cate le scrie-ti mai merita sa ma gandesc la ele?
Va multumesc!

Modalitatea de plata este trecuta pe site-ul respectiv,trebuie credit card.
Eu am comandat lenjerie de la fredericks in valoare de 100$ si transpotul a fost 10$.

Dana&bb Andy(1 an si 2 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Mergi la inceput