juridic

juridic | Autor: pascaru diana

Link direct la acest mesaj

cum sa procedez daca eu sunt cetatean al Romaniei iar sotul meu e basarabean,sunt studenta in R.Moldova si voi naste aici,copilul ce cetatenie va avea?dupa casatorie am ramas cu numele de familie al meu,ce nume ar trebui sa aiba copilul ca sa fie recunoscut ca cetatean roman?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Va avea cetatenie romana. Copilul dobandeste cetatenia mamei nu a tatalui. Mai mult chiar...fara sa fiu sigur insa din cate stiu eu intre Romania si Moldova exista un acord privind recunoasterea cetateniei romane ca implicit cetatenilor din Moldova...dar repet nu sunt sigur. Oricum copilul va avea cetatenia romana la nastere indiferent de cetatenia tatalui, sau unde veti naste in Romania, Australia, Germania sau Moldova.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

quote:
Originally posted by marius

Copilul dobandeste cetatenia mamei nu a tatalui. Marius (www.desprecopii.com)

Cu afirmatia asta nu sunt de acord.Daca pricipiul dupa care statul (al carei cetatean este parintele) acorda cetatenia este cel al cetateniei parintilor, atunci copilul primeste cetatenia statului respectiv indiferent unde s-a nascut.Romania fiind unul dintre aceste state, un copil nascut dintr-un parinte roman (indiferent ca e mama sau tatal) primeste cetatenie romana indiferent de locul unde se naste.Daca celalalt parinte este cetatean al unui alt stat care acorda cetatenia dupa acelasi principiu, copilul va avea doua cetatenii.Si, ca sa merg si mai departe , acelasi copil poate avea chiar 3 cetatenii daca s-a nascut intr-o tara al carei principiul de acordare a cetateniei este locul nasterii.Asta e regula generala.
Nu stiu dupa ce principiu acorda Republica Moldova cetatenia dar avand in vedere ca mama e romanca si tata moldovean (si nasterea are loc in Moldova) eu cred ca va primi ambele cetatenii.
Diana,dupa nastere va trebui sa te adresezi ambasadei sau consulatului Romaniei de acolo ca sa-i faci copilului certificat de nastere romanesc si pasaport.Cu astea se face dovada cetateniei romane.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput