Info legislatie/regulamente evidentza populatiei

Info legislatie/regulamente evidentza populatiei | Autor: adriana_i_

Link direct la acest mesaj

Am o intrebare pentru cei din RO, daca stiti sau puteti afla...

Fratelui meu i-a expirat buletinul de identitate. Azi s-a dus sa rezolve problema, si pe drumul de la politie la trezorerie (unde se plateste ceva taxa), si-a pierdut certificatul de nastere original. I-a cazut din dosar, afara ploua, vant, nu l-a mai gasit.

Cei de la certificate de nastere nu ii elibereaza duplicatul daca nu arata buletinul valabil (a lui nu mai e valabil ca e expirat).

Cei de la buletine nu ii fac noul buletin fara certificatul de nastere original.

Solutia celor de la Politie: sa astepte o saptamana doua poate apare certificatul gasit de vreun binevoitor...

So... impas si omul fara acte, si e in plina sesiune de examene, plus pregatire de licentze, diploma, unde evident nu are ce cauta fara buletin.

Si ca sa ajung la concluzie: stiti careva ce se poate face concret, cum se poate rupe cercul asta cretin? Exista vre-o portita pe undeva prin legislatie/regulamente sau mai stiu eu unde?

Mentionez ca el e in Deva. Adica acolo are domiciliul stabil deci apartine de Politia Deva.

Multumesc anticipat!

Va doresc un weekend placut,
Adriana.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Adriana, el nu are carnet de sofer sau legitimatie de student (cu poza) pentru a se identifica? Poate reuseste sa i se elibereze certificatul de nastere cu un astfel de document suplimentar. Mult noroc. Totusi e ciudat ca buletinul expirat nu ii foloseste la nimic, mai ales ca sunt oameni carora li se poate fura geanta cu absolut toate documentele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

Daca declara certificatul de nastere deteriorat si irecuperabil( l-am spalat si s-a dus cu apa din masina sau a ars) ii venea mult mai usor. Sa incerce sa dea un "cadouas" la certificate de nastere si sa vezi ce repede il obtine

Trist dar adevarat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Nu are pasaport valabil ? Si acela este un act de identificare acceptat peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

Multumesc pentru idei! Le-am transmis mai departe si "lupta" se va da pe multiple planuri

Logica imi spune si mie ca pasaportul ar trebui sa fie suficient pe puternic ca sa fie acceptat de cei de la certificate de nastere.. Ca doar a fost eliberat pe baza buletinului valabil...

Idem chestia cu actele pierdute sau deteriorate...

O zi frumoasa tuturor,
Adriana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Mercedes
poate sa ceara un duplicat al certificatului de nastere de la starea civila din cadrul primariei din Deva
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Eu am patit-o cand am aut nevoie sa inregistrez casatoria franceza la primaria din Bucuresti!Ocazie cu care mi-am scos si duplicat dupa certificat de nastere! Cercul este mai mult decat vicios, mie imi expirase buletinul dar eram cetatean cu domiciliul in strainatate, normal ma puteam identifica cu pasaportul! Nu, si nu!: Ei vroiau buletinul si erau surzi la orice incercare! Nu va spun ce tevatura a fost si am crezut ca imi pierd mintile Nu s-a rezolvat decat cu o relatie!
E oribil cand ti se intampla o chestie de genul acesta! Ai impresia ca esti o jucarie, si asta pentru ca legea nu e lege decat pentru cine vrea sa auda de ea! Toti dau din umeri si iti arata un afis soios lipit pe un ghiseu, regulamentul lor interior este unicul cuvant de ordine! Cu cine sa te lupti? Cui sa spui ca si pasaportul este valabil? Ca sa nu mai spun ca la administratia financiara, cand a trebuit sa regularizez o situatie identificandu-ma cu buletinul pe care il aveam, mi s-a spus ca este fals! Asta pentru ca nu mai figuram in calculatoarele lor (desi fratele meu care e si el in Franta, figura). In fine, orice suport, numai birocratia din Romania nu! Este si aici in Vest , in Franta de pilda, dar de o alta natura: ti se cer hartii, si iar hartii si dovezi!In schimb nu esti trimis de la Ana la Caiafa numai pt ca exista functionari carora le place sa se joace cu nervii tai.
Asa ca, fara o relatie nu cred ca se va putea face ceva! Poate incerca la Politie, unde i se elibereaza un buletin provizoriu, dar si acolo va intra in cercul vicios!" De ce ai pierdut certificatul, declara-l pierdut la Monitorul Oficial, plateste aia, asteapta Pastele cailor", etc etc etc.

Michaela

Mergi la inceput