Cu copiii la plimbare
Afara sunt -10..-12grade celsius.Eu nu am mai scos-o pe Simonica afara de vreo saptamana ca mi-e frica sa nu-i fie prea frig.Mie personal mi-e f.frig cand ies afara la aceasta temperatura.Am uitat sa spun ca Simonica are un an si o luna si nu merge prea bine,tot trebuie sa o scot cu carutul.
Gabi si Simonica.
Raspunsuri
DanaRosu spune:
Draga Gabi,
Si pe mine ma doare treaba asta de care vorbesti tu, eu nemaiscotind-o pe Ania afara tot de o saptamina. Eu mi-am propus ca miine (cind Ania face 2 luni) daca va fi tot ca azi (gerutz dar soare de soare) s-o scot macar o jumatate de ora, in carut, imbracata cum se cuvine si "montata" intr-un port bebe captusit cu blana naturala. Ca sa nu patesc ca si cu laptikul tinut in cutie izoterma pentru biberon (vezi subiectul "Sticlute pentru bebei") vreau sa cer si eu parerea mamicilor experimentate, care au mai multe ierni la activ....
Multumesc anticipat
Dana
MadyCM spune:
Noi ne-am luat inima in dinti si azi am iesit la plimbare. Prea era soare si frumos... Mie mi s-a parut ca sta mai bine ferit in carucior. L-am imbracat bine, bine, l-am pus in saculet (am o paturica facuta din 2 fete de plus si intre ele ceva vatelina, care se inchide ca un saculet) si in carut, si peste fata i-am pus (pastrand o oarecare distanta de nasucul lui) o batistuta cu gaurele (brodata) ca sa isi faca singurel ceva caldura (asta pentru ca e asa micut - o luna jumatate). Si am iesit, cam jumatate de ora. Cand ne-am intors, matei avea obrajorii rosii, si si acum sunt inca putin rozalii. Nu parea sa ii fi inghetat de frig. Oricum, i-am facut si o baita calda dupa aprox. o ora si masaj, si... va dam noi de veste daca doamne fereste, dar... nu vad de ce sa avem probleme.
Pe de alta parte, sa stiti ca si pe mine ma scoteau afara cat ar fi fost gerul de mare (sa nu fie umezeala insa), tot asa in carucior, invelita bine, si nu am avut niciodata probleme. Iar in cazul tau, chiar nu ai de ce sa iti faci probleme la un an si! Doar daca nu cumva l-ai invatat sa il tii numai la cald... Frigul ii face bine, sa stii, cu conditia sa nu inghete. Deci... nu mult, dar cu curaj!
Multi
angi_gemeni spune:
Gemenii mei au 10 luni, deci experienta si mai multe ierni la activ nu avem. Dar, fara sa ma laud, pot sa va spun ca sambata si duminica(erau -4 grade), am iesit cu ei afara. Era doar rece. Nu batea vantul, nu ploua, nu era ceata. Medicul ne-a recomandat sa iesim afara, indiferent de temperatura(bine, exceptand canicula, vara si gerurile de minus 15 grade), numai sa nu fie umezeala, sa ploua sau sa sufle vantul.
Este adevarat ca am mai incalcat din "reguli" si pentru ca stam la curte si i-am mai scos cate putin afara, in curte.
Ca sa fiti mai convinse de ceea ce am scris sau ca sa va informati mult mai bine, va recomand sa cititi revista COPILUL MEU, nr. 2/2002, articolul din paginile 26-29.
Bobita spune:
Cind nu bate vintul, ori cit ar fi de frig puteti iesi la plimbare dar la inceput 15 minute, a doua zi 30 minute, iar daca se mai incalzeste se poate si o ora.
Iar camera bb oricit ar fi de frig trebuie aerisita 1/2 ora/zi daca nu mai mult.
Sanatate maxima.
Sa fim fericite
anamaria spune:
Fetelor, Bogdan are 2 ani jumate, deci avem deja 2 ierni la activ!!!
Ce sfat pot eu sa va dau, este sa-i scoateti afara, oricat ar fi de frig - doar atentie la vant, furtuni, ploaie... Eu am iesit cu B si in prima iarna, avea atunci 5 luni, cred ca in fiecare zi, chiar daca uneori ningea sau batea putin vantul... nu stateam prea mult, in cazul asta! E drept, insa, ca in 2000-2001 a fost o iarna blanda-blanda, nu asa geroasa ca acum, dar eu tot cred ca l-as fi scos afara! Imbracati-i bine, si mare atentie la picioruse, sa nu le inghete!
daca dragoste nu e, nimic nu e!
Otilia spune:
Pe aici mamicile sunt sfatuite ca daca afara este o vreme chiar foarte urita si frig, daca ploua sau ninge si le este frica pentru sanatatea comorilor lor mici, sa imbrace ca pentru o plimbare afara si sa-l lase in camera, cu geamurile deschise larg, ca macar sa respire putin aerul proaspat de afara Sau sa iasa putin pe balcon...
Ce ziceti, nu-i o idee ?
"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine
@+...
O&A
Raluca spune:
In Cluj, zilele acestea au fost cam -12oC, dar e soare si nu bate vantul asa ca am ales sa o scoatem pe ilinca afara insa....nu-si lasa fularul pe nasuc si ca urmare dupa 15-20 minute incepe sa maraie, cred ca nu-i place aerul rece caci dupa ce ajungem in casa e din nou f. vesela.Asa ca o ascult...o scot afara insa cand incepe sa maraie fugim in casa!
Raluca
Otilia spune:
quote:
Originally posted by Raluca
In Cluj, zilele acestea au fost cam -12o°C...
-120°C!!!
Ce friiiiiggggggggg!!!
"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine
@+...
O&A
Raluca spune:
Mai otilia, cerculetul trebuia sa fie sus dar n-a mers, da ati priceput voi ca sunteti destepte...ca erau doar -12 grade Celsius, na!
Raluca
mumulina spune:
eu o scot pe cea mica in fiecare zi (are aproapre 5 luni), doar cand ploua stam in casa. iesim la pranz, cam o ora, cu caruciiorul sau in marsupiu.
,don'soara Alex si bb Teo