imputernicire
As vrea sa va intreb cum pot sa fac o imputernicire pt parintii mei sau bunica mea sa vanda apartamentul meu din Romania proprietate personala, bun obtinut prin donatie de la bunica si care are si drept de uzufruct viager. Eu sunt in SUA si nu pot merge acum in Romania, insa bunica mea care locuieste in acest apartament vrea sa se mute in ceva mai mic si mai aproape de maica-mea si deci vrea sa vanda. Sunt si eu de acord.
Ce putem face cum si unde? ma refer la acte ca sa se poata vinde acest apartament de ei, sa nu necesite prezenta mea. Eu sunt cetatean roman.
va multumesc anticipat!
Raspunsuri
liliana csaki spune:
trebuie sa mergi la ambasada sau consulatul roman si sa faci o procura speciala prin care imputernicesti pe.....+datele din C.I. poate ca ar fi mai bine sa suni inainte la ei ca sa afli toate detaliile.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki
cristin spune:
Draga Allia,
am avut si eu nevoie de asa ceva si am facut rost de nr.tel.al consulului care dupa cite am inteles vine in Cleveland cam o data pe luna la biserica si au ei formulare stadard,care le complectezi si costa anul trecut 5o$,daca vrei caut telefonul consulului care se numeste Puscas, vorbesti cu el la telefon(e foarte amabil) si in functie de cite cerinte are vine in Cleveland.Succes.
cristin spune:
Allya,
am gasit nr. lui Puscas 1-312-573.1991
suna si vorbeste cu el .Daca vrei alte detalii,nu ezita sa ma intrebi.
adriana spune:
Allya
asa e cum au zis fetele, eu nu am avut o astfel de problema. DAR, ca sa fie bine si sa nu te trezesti ca merge mama ta in Ro la un notar si acela zice ca mai trebuie nu stiu ce la procura, cel mai bine sa intrebi tu un notar roman cum trebuie sa arate o astfel de procura si sa te uiti la ambasada daca e bun modelul lor.
Eu am avut problema la o procura de vanzare-cumparare de teren si atat l-a plimbat notarul pe tata... ne-a dat emotii ca nu ar fi buna...
Succes
Adriana, Codrin si Olguta
allya spune:
Fetelor va multumesc f mult! o sa vorbesc si cu consulul!
asa ceva am inteles si eu ca trebuie, dar nu eram sigura, am mai auzit eu ceva de nu stiu ce intelegere de la Haga si nu intelegeam ce legatura are si ce insemna..., acuma inteleg ca nu are deloc.
Cristin tu stai in Cleveland?
multumesc inca odata tuturor f mult!