VA ROG SFAT URGENT!!!!!
Fetelor va rog tare mult sa-mi spune-ti si mie cum se face friptura de pui la cuptor dar tava sa fie invelita cu folie de aluminiu! Cum iese, crocanta friptura?Ce trebuie sa fac si cum...am auzit ca asa nu se mai murdareste cuptorul in ultimul hal si friptura iese la fel de buna. Va astept cu detalii! Mersi mult!
daca vreti sa ne vedeti da-ti clik aici:
http://community.webshots.com/user/penciu
Raspunsuri
palmyrah2002 spune:
Pui friptura in tava,o acoperi cu folie de aluminiu(depinde cit e de mare tava..)si cam cu un sfert de ora a fi gata indepartezi folia pentru ca friptura sa fie crocanta.Friptura iese foarte buna si frageda.
Cristina si Mihnea
alycia spune:
Mersi frumos ...si inca o intrebare ...trebuie pus si putina apa in tava sau doar ulei...ma refer la friptura din pulpe de pui...si apoi acoperita cu folie...pe unde iese aburul in acest caz?
daca vreti sa ne vedeti da-ti clik aici:
http://community.webshots.com/user/penciu
geut spune:
Cele mai crocante pulpe de pui ies "la capac". Adica pui un capac de oala mai mare pe gratarul din aragaz, il ungi cu un pic de ulei si pe el pui pulpele. Iar in privinta cuptorului nu-ti face probleme, exista Sanos Forte (cred ca asa se scrie) care-l curata ca nou.
Noi mai facem puiul "pe sticla".
Pui o cratita cu apa in cuptor si in ea pui puiul (suna bine) bagat cu fundul intr-o sticla de jumatate de litru plina cu apa. Din cand in cand "clatesti" puiul cu apa din cratita, ca sa nu se usuce pana cand e gata. Iese minunat.
palmyrah2002 spune:
Da,pui si putina apa si putin ulei.
Cind pui folia e ca si cum ai face o friptura innabusita.Oricum sa fii atenta cind dai folia deoparte ca sa se rumeneasca friptura,sa nu te frigi de la abur.
Cristina si Mihnea
Marianar spune:
aici mai multe sfaturi si retete:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13550
alycia spune:
Super fetelor, mersi, va tin la curent daca m-am ars sau nu la cuptor!
daca vreti sa ne vedeti da-ti clik aici:
http://community.webshots.com/user/penciu
danyce spune:
A propos de pui pe sticla, iese super daca il ungeti din cand in cand cu mujdei de usturoi (varianta mea: ulei, usturoi, boia, piper, sare, putina apa, asadar un soi de sos, dar nu crema, cum se face in unele locuri) si nu mai trebuie neaparat ca sticla pe care sta puiul sa fie asezata intr-o cratita cu apa. De la aburii din sticla (sticla se umple oricum cu apa)iese carnita super frageda si mujdeiul de pe pui contribuie cu succes la gustul delicios. Eu nu am dat niciodata gres la reteta asta. La mine am rebotezat reteta, numind-o "pui Grolsch" sau "Heineke", in functie de eticheta de pe sticla. Haha.
Pofta buna!
Alycia,
Eu acopar tava separat in folie de aluminiu, puiul invelindu-l si pe el apoi in folie (o deschid putin la sfasit, iar in pui pun putin unt)unsa doar cu ulei (puiul e bineinteles condimentat cu de toate, inclusiv usturoi la mine). Asa nu mi se murdareste nici tava, nici cuptorul si imi mai si iese puiul delicios.
Daniela Veuger si bebe mic din burtic
frunzaverde2 spune:
Eu pun pasarea (ca pulpe nu fac dar e acelasi lucru) intr-un vas de ceramica (nu stiu cum se cheama, dar care rezista la cuptor).
Stropesc cu vin, presar ierburi si condimente pe pui si las o ora - o ora jum'ate la cuptor. Intorc pasarea de doua ori in timpul coacerii.
Nici nu adaug grasime (cuptorul nu se murdareste), nici nu iese carnea uscata pentru ca vinul (cam jum'ate de litru) asigura umiditate, iar grasimea care iese din pasare ramine pe fundul vasului (deci mai putine calorii).
Am vazut la TV o reteta in care carnea era lasata fara nici un adaos (grasime, apa, vin) dar in cuptor, alaturi de tava, se punea un pahar cu apa (pentru a evita uscarea carnii).
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
korinna spune:
Angi..iti recomand caluros:puiul cu sticla in fund..super bun!!!
Vad ca au scris fetele cum se face..iese..fraged si totusi are o crusta crocanta ..mniam..mniam
KORINNA mamika x 2
http://community.webshots.com/user/korinnay